Acupunctura este un exemplu de asistenta medicala holistica
Acupuncture

Acupunctura este un exemplu de asistenta medicala holistica

0 Shares
0
0
0

Asistenta medicala holistica, prin definitie, este posibilitatea de a vindeca o boala utilizand mijloace alternative. Acest lucru inseamna ca pacientului nu ii este administrat nici un medicament, ci un instrument ca o gramada de ace ar putea face toata smecheria.

Acupunctura exista de peste 2000 de ani.Abia recent, aceasta forma globala de asistenta medicala a ajuns in SUA. Studiile au aratat ca poate trata probleme minore, poate preveni altele.

Acele folosite in acupunctura sunt foarte subtiri, dar mai groase decat parul uman. Acest lucru inseamna ca sunt mai mici decat acele hipodermice.

Majoritatea pacientilor care fac acupunctura nu vor simti nici o schimbare semnificativa dupa o sesiune, de aceea este nevoie de cateva sedinte. Cel mai bun lucru este faptul ca acupunctura este nedureroasa, astfel ca organismul dumneavoastra nu va simti durere dupa aceea.

Mai multe studii au fost efectuate cu privire la acupunctura si au existat rezultate pozitive. De exemplu, in Marea Britanie, 400 de participanti care sufereau de migrena au afirmat ca s-au simtit mai bine dupa 3 luni in care au facut sesiuni.

In SUA, acupunctura s-a dovedit, de asemenea, a fi eficace in a ajuta oamenii sa faca fata artritei, deoarece acele ajuta corpul sa lupte impotriva acestei boli cronice, ceea ce este mult mai ieftin si mai eficient decat medicina conventionala.

Acupunctura poate face mai mult decat sa ajute pacientii sa infrunte artrita sau migrena. Testele clinice au aratat ca poate ajuta persoanele obeze sa piarda in greutate si pe cele care sufera de insomnie.

In unele tari, acupunctura a fost folosita chiar si pentru a inlocui anestezia chimica inainte de intervetia chirurgicala, deoarece unii pacienti nu tolereaza anestezia obisnuita.

Un alt domeniu in care acupunctura s-a dovedit a fi eficace este ajutarea pacientilor sa isi infrunte viciile, cum ar fi alcoolul, drogurile si fumatul. Un studiu efectuat asupra fumatorilor a aratat ca, in medie, pacientii  vor reduce la jumatate numarul de tigari pe care le consuma, dupa doar un tratament. Imaginati-va potentialul dupa alte cateva sedinte!

Acest lucru a dus la crearea de clinici, la nivel national, care folosesc doar acupunctura ca mijloc de reabilitare.

Tariful acupuncturistilor din SUA este de la 75 dolari la 150 dolari pe sesiune. Acesta poate sa scada, odata cu tratamentele urmatoare. Persoana va trebui, probabil, sa se supuna la 10-15 tratamente, de 2-3 ori pe saptamana, dar acest lucru depinde doar de starea pacientului.

Inainte de a merge la o sedinta, ar trebui sa verificati daca aceasta este acoperita de asigurara dvs. Daca nu este, poate ca ar trebui sa fie inclusa, avand in vedere ca este mult mai ieftina decat o interventie chirurgicala.

Desi decizia de a face acupunctura implica riscuri, acestea pot fi evitate, atata timp cat cel care va face tratamentul este un profesionist licentiat, care se asigura ca acele folosite sunt sterilizate inainte de a fi introduse in organism.

In aceste zile, o multime de oameni din domeniul medical au acceptat faptul ca medicina alternativa, cum ar fi aceasta (acupunctura), poate ajuta, de asemenea, pacientul, motiv pentru care ei se pot referi la cineva la nevoie.

Deci, daca v-ati saturat sa experimentati efectele secundare ale medicinei conventionale si doriti sa incercati o forma holistica a asistentei medicale, de ce nu vreti sa vedeti ce poate face acupunctura pentru dvs? Este nedureroasa si eficienta din punct de vedere al costului. De fapt, acestea sunt doar unele dintre multele motive pentru care puteti incerca sa tratati o afectiune cronica.

0 Shares
You May Also Like