5 plante perene care iti vor infrumuseta gradina de fiecare data

5 plante perene care iti vor infrumuseta gradina de fiecare data

0 Shares
0
0
0

5 plante perene care iti vor infrumuseta gradina de fiecare dataFlorile sunt cele care te fac sa te bucuri si sa ai parte de placerea vizuala in gradina ta. Poti sa iti amenajezi curtea asa cum doresti si poti sa alegi sa folosesti plante perene care sa fie pozitionate conform nevoilor lor de crestere.

Fiecare tip de planta trebuie sa stea la soare, la umbra sau in zone in care exista soare doar in anumite perioade ale zilei. Poti sa studiezi caracteristicile fiecarei plante si sa alegi ce anume cumperi pentru gradina ta, accesand site-ul Verdena.ro.

Iata 5 tipuri de plante perene care iti vor infrumuseta gradina in fiecare an si care te vor ajuta sa ai imaginea dorita:

  1. Bujorul alb Ducesse de Nemours

 Acest tip de flori este unul care are nevoie de soare. Trebuie sa ii plantezi in loc cu sol reavan si nutritiv, iar din luna mai pana in iunie, ai flori frumoase, care iti pot bucura privirea. Florile sunt albe pana la galben deschis si sunt pline, bogate.

  1. Lavanda Hidcote Blue

Lavanda albastru violet este decorativa si miroase foarte frumos. Poti sa o pozitionezi in zona gardurilor sau oriunde consideri ca te va ajuta sa mentii un aspect interesant al curtii, dar trebuie sa fie plantata acolo unde este soare.

Aceasta infloreste din luna iulie si pana in septembrie. Te poti bucura de ea pentru mult timp si rezista bine atunci cand o tai. Insa trebuie sa nu tai foarte adanc. Este bine sa tii cont de ultimele frunze verzi si sa tai pana in acea zona.

  1. Hortensia Sibilla Masja

Hortensia este o floare foarte frumoasa, care orneaza placut orice gradina. Ea prefera zonele care au soare, dar care nu sunt complet descoperite in zona pranzului, cand razele solare au cel mai mare efect.

Hotensia se mai numeste si Hortensie frantuzeasca si are un aspect cu frunze mari si buchete care rezista foarte mult timp. Poti sa le vezi inflorind 3-6 luni incontinuu. Ele sunt prezente pana la inceputul toamnei. Isi pot schimba nuantele in functie de PH-ul solului in care sunt puse.

De aceea este important sa adaugi sulfat de aluminiu in sol daca vrei hortensiile albastre. Daca ai un sol diferit, poti sa obtii hortensii roz.

  1. Garofita Dinamic Purple& White

Aceasta planta iubeste lumina si apa si nu este deloc pretentioasa. Este usor de plantat si de ingrijit si este foarte frumoasa. Poti sa plantezi in exterior Garofita incepand cu luna mai. Solul pentru ea trebuie sa fie cu PH slab alcalin si argilos, un pic cu nisip.

  1. Clopotel- Campanula sau Dalmatian Birch

Aceasta planta este perfecta pentru o zona insorita. Ea infloreste din iunie pana in septembrie si este foarte frumoasa, avand o culoare violet care iese in evidenta. Ea are o rezistenta foarte mare si este usor de ingrijit daca s-a prins in sol.

Chiar si atunci cand este seceta, ea poate sa arate frumos si sa supravietuiasca. Arata foarte bine si in zonele in care este mai multa piatra.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…