5 motive pentru care călăria este bună pentru sănătate

0 Shares
0
0
0

Călăria pare a fi foarte distractivă. Nu este greu de înțeles de ce oamenii se îndrăgostesc de acest sport. Dar probabil că vă puneţi problema: Calul face toată treaba, nu? Ca pasager, care ar putea fi beneficiile pentru sănătatea şi condiţia mea fizică? Ei bine, iată ce trebuie să ştiţi despre beneficiile călăriei asupra sănăţii și de ce nu doar calul face toată munca.

1. Arderea caloriilor

Este oficial – călăria este bună pentru sănătate. Societatea Britanică de Cai (BHS) a comandat recent un studiu și a constatat că echitația respectă regulile de intensitate a exercițiilor stabilite de guvern. O tură la trap arde mai multe calorii decât un joc de badminton, iar o sesiune de sărituri ar putea arde până la 600 de calorii. O jumătate de oră de călărie este clasificată ca exercițiu moderat.

2. Bun pentru sănătatea mintală

Proprietarii de cai spun mereu că simpla vedere a cailor, dar mai ales călăria, îi menține calmi. Și este dovedit. Petrecerea timpului cu animalele crește nivelul de serotonină din creier, ceea ce vă poate aduce o dispoziție mai bună și vă poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății. În raportul BHS, 4 din 5 persoane au observat o schimbare pozitivă a dispoziției lor după sesiunea de echitație. Caii au fost chiar folosiți în terapie pentru copiii cu autism pentru a-i ajuta să învețe să comunice. Călăria și petrecerea timpului în preajma cailor îi pot ajuta pe copii să construiască o legătură emoțională cu calul, ceea ce îi ajută să-și îmbunătățească abilitățile sociale cu oamenii. Alte centre de terapie folosesc cai pentru a-i ajuta pe foștii soldați să treacă peste tulburarea de stres post traumatic, de exemplu.

3. Întărește muşchii

Pentru a vă menţine echilibrul pe spatele unui cal, trebuie să vă folosiţi mușchii de bază, iar consecinţa este că aceștia vor deveni mai puternici. Probabil veţi observa că postura dvs s-a îmbunătățit și atunci când coborâţi din șa. Mulți călăreți competitivi consideră că Pilates – un alt exercițiu grozav pentru nucleu – completează foarte bine antrenamentul pentru călărie, deoarece mușchii de bază sunt atât de importanți.

4. Îmbunătățește respirația

Călăria vă ţine afară, la aer curat, ceea ce este grozav. Dar mai sunt şi alte aspecte. Fiind vorba de un antrenament pentru întregul corp, folosind spatele, brațele și nucleul, trebuie să respiraţi mai profund pentru a aduce oxigen către acești mușchi. Reglarea respirației vă ajută să controlați și calul. Instructorul de călărie vă poate reaminti, dacă este cazul: „nu-ți ține respirația!”. Respirația lentă și profundă vă poate ajuta să vă simțiți calm, să vă relaxați în șa și, de asemenea, să calmați calul. Este ca o magie.

5. Accelerează reacțiile

Caii reacţionează cu viteza fulgerului. Un cal care s-a speriat la vederea unei pungi de hârtie pe drum vă testează cu siguranță capacitatea de reacţie! Iar efortul pentru controlul și coordonare necesare pentru a controla un cal vă accelerează cu adevărat reacțiile, lucru foarte bun pentru sănătatea dvs.

Aşadar, călăria este o activitate care implică atât efort fizic, cât şi mental. Dacă vă întrebaţi unde aţi putea practica călăria, Braşovul este un loc excelent pentru a începe. Planificaţi chiar acum un weekend de activitati Brasov în care să includeţi şi o lecţie de călărie.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…