12 greșeli pe care companiile trebuie să le evite atunci când apelează la servicii de leasing operațional auto

0 Shares
0
0
0

 

Leasingul operațional este o modalitate populară pentru companii de a achiziționa vehiculele de care au nevoie, fără a suporta costurile inițiale mari de achiziționare ale acestora. Cu toate acestea, există mai multe greșeli comune pe care companiile le fac atunci când vine vorba de serviciile de leasing operațional, care pot duce la probleme costisitoare și consumatoare de timp, pe parcurs.

 

Dacă ești antreprenor și compania ta are nevoie de o flotă de mașini, iată care sunt cele mai comune 12 greșeli de leasing operațional auto și cum să le eviți:

 

 

 1. Neînțelegerea termenilor contractului de închiriere: înainte de a semna un contract de închiriere, asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile, inclusiv durata contractului de închiriere, costul total al serviciilor furnizate și orice penalități pentru rezilierea anticipată.

 

 1. Neglijarea bugetului pentru costurile de întreținere și reparații: autovehiculele închiriate vor avea nevoie de întreținere și reparații constante, așa că asigură-te că bugetezi aceste costuri în avans. Companii cu notorietate în piață, precum Business Lease, oferă pachete avantajoase care includ astfel de servicii auxiliare.

 

 1. Neglijarea bugetului pentru asigurare: autovehiculele închiriate vor trebui, de asemenea, să fie asigurate, așa că e necesar să bugetezi și acest cost în avans. În cazul mașinilor noi închiriate, va trebui să iei în considerare și asigurarea de tip CASCO, nu numai RCA(obligatoriu).

 

 1. Trebuie trecut în revistă costul total de proprietate. Asta include, pe lângă costurile menționate deja, și orice penalități pentru rezilierea anticipată.

 

 1. Diferențe la nivel de implicații fiscale: vehiculele închiriate pot avea implicații fiscale diferite în funcție de motorizare, de exemplu, emiterea noxelor. De asemenea, este util să ceri o părere contabilului companiei privind deducerea taxelor ratei de leasing. În funcție de actul constitutiv al firmei, ți se va permite deducerea integrală a taxelor ratei de leasing sau în proporție de 50% .

 

 1. Viziune pe termen lung: închirierea vehiculelor pentru o perioadă lungă de timp poate fi mai scumpă decât achiziționarea lor directă, așa că asigură-te că iei în considerare costurile pe termen lung atunci când iei decizia.

 

 1. Înțelege diferența dintre leasing operațional și leasing financiar: per total, leasingul operațional trebuie văzut ca un serviciu continuu cu beneficii specifice, mai exact un serviciu de închiriere, pe când leasingul financiar poate fi văzut ca o rată clasică pentru achiziționarea autovehiculului la finalul contractului.

 

 1. Negociază cea mai bună ofertă: atunci când închiriezi autovehicule, asigură-te că negociezi cea mai bună ofertă posibilă, inclusiv durata contractului de închiriere, costul total și orice penalități prezente în contract.

 

 1. Păstrarea evidenței cheltuielilor: asigură-te că păstrezi înregistrări exacte ale tuturor plăților de leasing, costurilor de întreținere, reparațiilor și costurilor de asigurare, pentru a fii sigur că nu ești suprataxat.

 

 1. Returnează vehiculul în stare bună: asigură-t că returnezi mașina în stare bună pentru a evita orice penalități la sfârșitul contractului de închiriere. Astfel, poți beneficia de o oferta bună de cash-back.

 

 1. Prospectarea continuă a pieței de leasing – piața de leasing este în continuă schimbare. Asigură-te că revizuiești în mod regulat contractul de închiriere pentru a te asigura că serviciile de leasing operațional pe care le primești sunt în continuare cele mai bune din piață, raportate la nevoile companiei tale și că toți termenii și condițiile sunt încă exacte.

 

 1. Calcularea impactului asupra fluxului de capital: plățile de leasing pot avea un impact semnificativ asupra fluxului de capital al companiei, așa că asigură-te că iei în considerare acest lucru înainte de a semna contractul de leasing. Acest lucru este deosebit de important pentru întreprinderile mici, care pot avea rezerve limitate de capital.

 

Înțelegând aceste greșeli de leasing operațional auto obișnuite și cum să le evite, companiile se pot asigura că închiriază autovehiculele de care au nevoie, la un cost care este atât accesibil, cât și durabil pe termen lung.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

0 Shares
You May Also Like