10 moduri de reduce stresul

0 Shares
0
0
0

Hollistic Wellness va ofera 10 sfaturi pentru a reduce stresul:

1.) Faceti o plimbare in aerul proaspat de afara ~ Nu ascultati “vocea” mincinoasa care spune ca “nu am timp sa fac o plimbare!”. Pur si simplu nu este adevarat. Lumea voastra nu va exploda pentru ca iesiti afara timp de 15 minute.

2.) Cititi ceva din biblie ~ O linie din Scriptura sau un paragraf. Personal, sugerez o linie care sa-i ceara lui Dumnezeu sa va vorbeasca despre modul in care acest paragraf plin de adevar se refera la viata voastra, chiar acum. Doar deschideti biblia si lasati-va ochii sa cada pe un paragraf, la intamplare.

3.) Ridicati-va si intindeti-va. Dati-va jos din scaun, stati in picioare si atingeti-va cat mai mult pe maini, in timp ce va ridicati pe varfurile degetelor. Apoi, indoiti-va si puneti-va mainile cat se poate de jos, plat pe podea, daca este posibil. Inclinati-va si intindeti pana la stanga; apoi spre dreapta.

4.) Rugati-va pentru cineva ~ Stim cu totii pe cineva care are nevoie de rugaciune. Rugaciunea pentru altii ne ajuta foarte mult si pe noi, nu numai pe cei pentru care ne rugam.

5.) Beti ceva  ~ Apa, ceai, cafea (nu tarziu dupa-amiaza). Dati-va jos din scaun si mergeti la cantina, la magazinul local, sau la orice locatie care va va face sas intreprindeti o mica calatorie de la locul de munca.

6.) Mediteaza ~ Citeste si mediteaza pe devotiunea ta zilnica. Daca nu aveti o devotiune zilnica, accesati mediul online si cautati “devotamente zilnice”. Multe site-uri va vor afisa diferite raspunsuri. Alegeti-l pe cel care vi se potriveste.

7.) O plimbare cu masina ~ luati masina pentru a vedea un prieten drag sau un coleg. Poate fi cineva cu care lucrati des, dar nu recomandam acest lucru, din cauza probabilitatii ca veti ajunge la o conversatie despre munca sau cineva de la locul de munca; nici nu sunt bune pentru ameliorarea stresului. Un prieten pe care nu il vezi de multe ori intr-o luna sau cineva pe care doriti sa il cunoasteti mai bine, este cel mai recomandat.

8.) Faceti o lista de recunostinta ~ Ganditi-va la persoanele care v-au facut un bine recent, probabil ca veti avea destule lucruri in minte pentru care veti vrea sa le multumiti. Asta e un lucru bun pentru sufletul tau!

9.) Apelati o ruda ~ una pe care o iubiti cu adevarat si o apreciati, dar nu petreceti prea mult timp impreuna. Lasati-i sa stie ca nu ati uitat de ei.

10.) Uita-te la poze cu locul tau preferat ~ Toti avem locurile noastre de vis; locul unde ne-am retrage intotdeauna, daca am putea. Cautati locatia sau peisajul favorit, gasind rapid pozele la care va puteti uita si amintiti-va de ce va aduce bucurie, din acele locuri. De exemplu, o cabana in munti sau o plaja discreta la mare, un lac natural inconjurat de paduri, etc.

Daca ati ales 4 dintre aceste 10 modalitati de reducere a stresului pentru a le efectua in fiecare zi, petrecand 15 minute cu fiecare, ati petrece o ora ameliorand stresul! Nu-i rau. Cei mai multi dintre noi pierdem cel putin o ora ingrijorandu-ne, avand emotii nesanatoase sau fiind pur si simplu blocati din cauza stresului.

 

0 Shares
You May Also Like