Daca vreau ceva sa cumpar, trebuie sa plec de acasa, sa ma urc in masina, sa conduc, sa parchez, sa ma plimb printr-un centru comercial aglomerat… doar gandindu-ma la asta este deja, imi creaza disconfort.
Dar daca ma uit la un site care imi place, intr-o duminica dupa-amiaza, relaxat pe canapeaua mea, gasesc ceva sa-mi placa si cumpararea este la doar un click distanta, imi este mult mai usor sa cad in tentatia de a face achizitia.
Cu atat mai mult daca tocmai am primit un e-mail cu o oferta care are o durata limitata. Daca o pot face de acasa, fara sa-mi scot haina, cu siguranta o voi face. Daca trebuie sa calatoresc la un magazin pentru a profita de oferta, ma voi gandi de doua ori.
De ce sa vinzi online? Pentru ca vei avea doar beneficii de la un magazin online, cu costuri reduse.
- Asigurati-va ca exista o piata pentru produsul sau serviciul dvs.
Cele mai bune idei se nasc din hobby-urile, interesele sau pasiunile persoanei care deschide comertul electronic si care a vazut o oportunitate la care nimeni altcineva nu participa. Sau mai bine, stiau ca, cu multa munca si daruire, se pot descurca mai bine decat competitia!
Nu subestima puterea nisei tale.
- Cerceteaza-ti concurenta.
Inainte de a deschide un magazin online, studiaza competitia. Acceseaza browserul si tasteaza cele doua sau trei cuvinte cheie pe care publicul tinta le va utiliza probabil pentru a gasi produsele si serviciile pe care ai in vedere sa le vinzi online. Vei observa, eventual, sute, mii (sau milioane) de pagini care fac deja acelasi lucru.
Daca vezi prea multa concurenta, va trebui sa te specializezi intr-o anumita nisa sau sa fii un concurent agresiv, ceea ce te va costa timp si bani.
Fii atent la ceea ce fac concurentii tai, vezi daca exista vreo oportunitate de a face mai bine si cum poti ajunge sa o faci intr-un mod unic si diferit.
3. Creaza un tabel de preturi
Poti fi competitiv si sa mai ai beneficii atunci cand totul este spus si facut? Asigurati-va ca includeti toate costurile pentru a fi mult mai precis: certificat SSL, gazduire web, domeniu, e-mail, sabloane, plugin-uri, extensii, module, taxe lunare, publicitate, inventar, ambalare etc.
Pentru mai multe informatii, fa o planificare a cheltuielilor pentru a lansa afacerea online.
Programul de expediere al magazinului tau online te poate ajuta foarte mult sau poate strica totul. Daca intentionezi sa deschizi un magazin online, intreba-te:
- Ce companie de transport vei folosi?
- Pretul de expediere va depinde de pretul produsului? Ai de gand sa lucrezi cu o rata forfetara?
- Expedierile variaza in functie de tipul de produs?
- Ai de gand sa ajunga in intreaga lume?
Perceptia costurilor de transport prea mari este unul dintre principalele motive pentru care clientii abandoneaza cosul de cumparaturi.
5. Definiti politica de returnare.
Acest lucru ar trebui sa fie clar si complet detaliat, astfel incat, in cazul in care exista o returnare, clientii sa poata gasi toate informatiile necesare pentru a solicita rambursarea si care sunt criteriile tale pentru acordarea acesteia.
Ce spun specialistii despre site-urile de e-commerce?
In zilele noastre, odata cu popularitatea in crestere a internetului si progresul tehnologic, este mult mai rapid si mai usor sa cumparati si sa vindeti online acum decat oricand. Utilizatorii de internet nu se mai limiteaza la a sta la computere desktop pentru a face cercetari sau a trimite e-mailuri.
Oamenii isi folosesc acum laptopurile, tabletele si chiar telefoanele mobile pentru a face mai multe lucruri, inclusiv sa faca achizitii si chiar sa vanda produse prin internet. Oamenii se pot bucura acum de cumparaturi si chiar de a-si conduce propria afacere din confortul casei lor!
In calitate de vanzator cu un site web de comert electronic, le puteti spune clientilor despre compania dvs., le puteti prezenta produsele si puteti primi plati online.
Odata cu cresterea rapida a pietei online, iata cateva dintre motivele pentru a intra in actiune si a incepe sa vindeti pe o platforma de comert electronic:
Proiectarea unui site web de comert electronic va va oferi posibilitatea de a contacta si de a oferi produsele si serviciile dvs. clientilor din intreaga lume, indiferent de distanta si fus orar.
Clientii se vor bucura de confortul non-stop de a putea cumpara ceea ce isi doresc si cand doresc, iar tu nu vei pierde din vanzari cu un magazin online care este deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, comparativ cu orele normale ale magazinului.
Diversifica-ti gama de produse si creste vanzarile cu bunuri necorporale, cum ar fi carti electronice, care pot fi vandute in magazinul tau online. De asemenea, clientii pot plasa comenzi pentru articole personalizate, ceea ce faciliteaza furnizarea tuturor informatiilor necesare pentru a se potrivi cerintelor lor.