Turmericul – adevaratul aur al medicinei

Turmericul – adevaratul aur al medicinei

0 Shares
0
0
0

Exista un condiment medicinal care s-a impletit, timp de veacuri, cu originile culturii si metabolismului uman, si care este atat de puternic sustinut de cercetarile stiintifice moderne, incat este de neegalat in ceea ce priveste importanta si beneficiile sale asupra sanatatii si bunastarii oamenilor.

Intr-adevar, turmericul schimba radical intregul model medical bazat pe medicamente. In loc sa provoace mult mai multe efecte secundare decat efecte terapeutice, asa cum fac majoritatea medicamentelor farmaceutice brevetate, turmericul ofera sute de potentiale beneficii secundare, demonstrandu-se faptul ca are capacitatea de a modula pozitiv peste 160 de cai fiziologice distincte din organismul mamifer.

Nici un fel de mancare nu este indicata pentru absolut toata lumea. Nici o planta medicinala nu este indicata pentru toata lumea. Turmericul, in schimb, este cu adevărat unic prin marja sa de siguranta deosebit de ridicata, vis-à-vis de medicamentele cu care a fost comparat, precum hidrocortizonul, ibuprofenul sau medicamentele chimioterapice.

In plus, nimic din arsenalul farmaceutic modern nu se apropie nici pe departe de palmaresul de 6000 de ani de utilizare a turmericului in conditii de siguranta, de catre medicina ayurvedica.

In ciuda vastului sau potential de a usura suferinta umana, cel mai probabil turmericul nu va primi niciodata stampila de aprobare din partea FDA (Food and Drug Administration), din cauza lipsei sale de exclusivitate, brevetare si, prin urmare, lipsei de profitabilitate.

Adevarul este ca  “standardul de aur” al FDA pentru a dovedi valoarea unei potentiale (viitoare) substante medicamentoase tradeaza batranul aforism “Cel care detine aurul face regulile” si, pana cand un investitor nu este dispus sa riste pierderea a peste 800 de milioane de dolari, suma care trebuie sa fie cheltuita in avans, nu vor avea loc studiile clinice randomizate, comparative, dublu oarbe (nici pacientul si nici medicul nu au cunostinta de tratamentul administrat) cerute de catre FDA.

Unele dintre cele mai uimitoare proprietati demonstrate ale turmericului sunt:

  • Distruge cancerul rezistent la o gama variata de medicamente;
  • Distruge celulele stem canceroase (fara indoiala, radacina tuturor tipurilor de cancer);
  • Protejeaza impotriva pericolului si daunelor induse de radiatii;
  • Reducerea nivelurilor nesanatoase de inflamatie;
  • Protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele;
  • Previne si contribuie la regresul patologiilor asociate cu boala Alzheimer.

Din nou, ceea ce este atat de uimitor nu este faptul ca turmericul poate fi pretios in tratarea sau amelioarea a zeci de boli si afectiuni simultan, sau ca poate ameliora afectiunile care sunt complet rezistente la tratamentul conventional, ci faptul ca exista peste sase sute de afectiuni suplimentare, in prevenirea si tratarea carora turmericul ar putea juca, de asemenea, un rol esential.

Totodata, trebuie luat in considerare faptul ca turmericul creste liber pe Pamant, si veti intelege de ce insasi existenta sa ameninta veniturile de miliarde de dolari ale industriei farmaceutice.

0 Shares
You May Also Like