Trenduri SEO care vor conta foarte mult in 2019

Trenduri SEO care vor conta foarte mult in 2019

0 Shares
0
0
0

Google face investitii intense pentru a deveni cel mai bun motor de cautare. SEO incearca sa se adapteze la schimbarile care urmeaza. Asa se nasc tendintele SEO. Sa vedem ce tendinte vor face diferenta in 2019.

Pentru a fi pe val, ganditi-va la strategia dvs. SEO in avans. O scurtatura catre succes: cunoasteti tendintele viitoare si elaborati un plan de actiune pentru fiecare.

In acest an, Google a uimit lumea cu eforturile sale legate de mobilitate si viteza. Ca urmare, majoritatea eforturilor de SEO de anul viitor, sunt asteptate in aceasta directie. Cu toate acestea, unii parametri “non-Google” de schimbare a jocului vor influenta, de asemenea, modul in care construim campaniile noastre SEO. Sa exploram aceste tendinte si modalitati de a le aborda.

  1. Indexarea mobile – primul lucru pe care ar trebui sa-l iei in calcul

Pe scurt, indexarea mobila in primul rand inseamna ca Google utilizeaza versiunea mobila a paginii pentru indexare si clasare. Incepand cu martie 2018, Google a inceput procesul de migrare a site-urilor la primul index mobile. Este foarte posibil ca Google Search Console sa va fi anuntat deja despre acest lucru.

Retineti ca un indice prim-mobile nu inseamna “numai pentru dispozitivele mobile”. Exista inca un singur indice, pentru versiuni mobile si desktop. Cu toate acestea, intreaga abordare “mobile pe primul loc” inseamna ca Google se va folosi de versiunile mobile ale site-ului pentru a-i acorda ranking, dupa ce site-ul a fost migrat.

Ati inteles, nu? Cu versiunea ta mobile fiind cea primara pentru clasament, nu exista nici o scuza pentru a amana abordarea mobile-friendly si acest lucru ar trebui sa-l stie si webmasterul tau.

Plan de actiune:

Orice tip de versiune mobila este bine venit. Analistul Google Trends, John Mueller, a mentionat: “Daca doriti un site responsive, faceti acest lucru inainte de prima indexare prioritara mobile”. Deci, daca site-ul tau nu a migrat inca si te-ai gandit sa o faci, fa-o acum. In plus, Google se recomanda impotriva m-dot si responsive (ca optimizari pentru aceeasi pagina) pentru ca aceasta abordare face respectivul site confuz pentru crawlere.

Pentru a intelege modul in care crawlerele motorului de cautare vad paginile dvs. mobile, accesati cu crawlere, cu un bot mobil. De exemplu, WebSite Auditor poate face acest lucru, eficient si rapid.

  • Urmariti viteza de incarcare a paginilor dvs. mobile. Este usor cu PageSpeed ​​Insights.
  • Verificati in mod regulat daca paginile dvs. ofera o experienta impecabila pentru utilizatori. Aveti posibilitatea sa utilizati WebSite Auditor si sectiunea de performanta mobila pentru aceasta sarcina.
  1. Viteza paginii

Google face totul pentru livrarea celui mai bun UX si pentru incarcarea lui rapida. Timpul de incarcare a paginilor de pe desktop a fost un factor de clasificare pentru o vreme. In Iulie, a primit un frate geaman – viteza mobila a paginii a devenit un factor de clasificare pentru mobil.

Aceasta schimbare cruciala necesita intelegerea masurilor care privesc Google in ceea ce priveste evaluarea vitezei paginilor.

Din punct de vedere istoric, cand era analizat in PageSpeed ​​Insights, un site putea fi evaluat doar pe baza parametrilor tehnici. Acum, atat pentru desktop, cat si pentru mobil, este clasificat in functie de doua valori diferite: Optimizare si, una noua, Speed.

Partea care schimba jocul este modul in care este generat scorul de viteza. Datele pentru metrice sunt preluate din raportul “Experienta utilizatorilor Chrome”, baza de date a performantelor utilizatorilor reali. Aceasta reflecta modul in care site-ul dvs. se incarca pentru fiecare vizitator. Este evident greu sa masori cat de repede dispozitivul fiecarui vizitator incarca site-ul dvs. Ca rezultat, metricul este imposibil de executat prin testele locale.

In ceea ce priveste scorul de optimizare, il puteti controla complet prin remedierea tuturor problemelor care impiedica incarcarea rapida a site-ului.

Deci, care metric are cea mai mare influenta asupra clasamentului? Conform experimentului privind viteza mobila a paginilor de la SEO PowerSuite, corelatia dintre scorul de optimizare al paginii si pozitia sa in SERP este puternica (0,97). Si nu exista o corelatie intre pozitia paginii si scorul sau de viteza. Cu alte cuvinte, acum Google poate evalua site-ul dvs. ca fiind lent, dar clasamentul dvs. ramane acelasi.

Cu toate acestea, metricul de viteza este ceva nou, asa ca este normal ca Google sa il testeze. Cu timpul, aceste corelatii se pot schimba.

Plan de actiune:

Scorul de optimizare este ceea ce conteaza acum pentru clasamente. Din fericire, optimizarea site-ului si urmarirea rezultatelor sunt total in mainile tale. Google a oferit o lista de recomandari la indemana. Puteti consulta, de asemenea, ghidurile detaliate de pe internet, privind imbunatatirea scorului de optimizare.

  1. Marca (brandul) ca semnal de clasificare

Gary Illyes, Google Webmaster Trends Analyst, a declarat la Pubcon ca Google utilizeaza mentiuni de marca online in algoritmul sau de cautare. Exista doua moduri in care poate fi folosit un brand ca semnal de clasificare.

Mai intai de toate, prin mentionarea marcilor neinsotite, motorul de cautare invata ca marca dvs. este o entitate. Analizand in continuare toate proprietatile care o mentioneaza, Google obtine o imagine mai buna a autoritatii dvs. intr-un anumit domeniu.

In al doilea rand, feeling-ul si contextul fiecarei componente conteaza: reputatia, increderea, publicitatea, solutionarea plangerilor etc. Prin context, Google invata sa desparta binele de rau, daca putem spune asa. De exemplu, regulamentul privind calitatea cautarii afirma ca reputatia este importanta pentru clasamente. In consecinta, sentimentul referitor la marcile comerciale poate afecta clasamentul site-ului.

Plan de actiune:

Backlink-urile sunt inca un semnal puternic de clasificare. Cu toate acestea, construirea de link-uri rapide este rareori o afacere white-hat-seo. Utilizati atunci puterea backlink-urilor fara legatura. Mentionati numele de brand online ori de cate ori aveti o oportunitate naturala.

Bucura-te de reputatia ta

Incercati sa abordati durerile problemele clientilor referitoare la marca dvs. Acordati timp totodata si angajatilor sau clientilor care nu au intampinat probleme. Pentru aceasta, urmariti mentiunile despre marca dvs. din online. Incercati instrumentul de monitorizare Awario pentru a gasi astfel de mentiuni fara legatura, pe tot globul.

Gasiti influenceri gata sa vorbeasca despre dvs. (dar care nu au facut-o inca) sau care vorbesc deja despre marca dvs. Instrumentul Awario are totul pentru a va ajuta si in acest caz.

  1. Urmareste-ti concurenta

Printr-un “reverse engineering” constant al strategiilor lor, veti putea privi eforturile dvs. proprii SEO la modul general, nu dintr-un singur punct. Pentru aceasta, uitati-va la brandurile comerciale ale concurentei pentru a vedea cum isi cresc gradul de constientizare. Sau incercati sa faceti o analiza profunda a punctelor forte si a punctelor slabe ale concurentilor dvs.

0 Shares
You May Also Like