Top 5 motive pentru care să achiziționezi un scaun auto pentru copii

Top 5 motive pentru care să achiziționezi un scaun auto pentru copii

0 Shares
0
0
0

Poză de ASphotofamily pe Freepik.com

În zilele noastre, masina a devenit o necesitate și în general într-o familie există cel puțin un autovehicul. Un număr mai mare de participanți la trafic înseamnă totodată, mai multe șanse de a se intampla o tamponare sau orice tip de accident. Din acest motiv, dacă ești în situația de a transporta un copil trebuie să te asiguri că îi oferi toată siguranța necesară și nu îi pui viața în pericol. Din ultimele statistici numărul copiilor care au luat parte la un accident auto este în creștere și, de cele mai multe ori, nu sunt asigurați cu mijloacele impuse de legislație.

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să achiziționezi un scaun auto pentru copii:

  1. Siguranța copilului tău

Primul și cel mai important criteriu pentru care orice părinte ar trebui să aibă un scaun auto este siguranța. Bebelușul se poate răni grav în cazul unui accident dacă acesta este ținut doar în brațe sau în alt mod decât în scaunul auto. De aceea, indiferent că este vorba de un drum scurt sau lung, cel mic trebuie pus în scaun pentru a fi ferit de orice problemă.

  1. Respecți legea

Legislația în vigoare spune că până la vârsta de trei ani copiii nu au  voie sa circule altfel decât într-un scaun auto omologat. De asemenea, este obligatoriu să îi așezi pe bancheta din spate. Până la vârsta de 12 ani nu este permis sa ocupe un loc pe scaunul din față. Pentru a utiliza un scaun auto dedicat transportului de copii trebuie să ai în vedere ca mașina să fie dotată cu sistem ISOFIX. Acest sistem a apărut în anul 1997 și din 2014 a devenit obligatoriu pentru toate autoturismele destinate transportului de persoane. Așadar, șansele de a nu avea acest sistem pe masină sunt destul de mici.

  1. Confort pentru cel mic

Dacă alegi să achiziționezi un scaun auto de calitate, cum sunt cele de pe babymatters.ro, copilul tău va beneficia de confort sporit. Indiferent dacă micuțul tău este nou-născut sau este în creștere, cu ajutorul scaunului auto Cybex Gold Sirona Gi i-Size îl poți pune într-o poziție comodă. Poți face o setare ideală de înclinare în funcție de direcția de mers.

  1. Relaxare pentru părinți

Nu doar cel mic are parte de un moment de relaxare, ci și părinții. Pentru că scaunele auto oferă confort bebelușului, de cele mai multe ori acesta doarme pe parcursul călătoriei. Așadar, dacă trebuie să pleci într-o vacanță te poți bucura de un moment de relaxare pe drum fără ca cel mic să te deranjeze.

  1. Menține o poziție corectă a corpului bebelușului

Scaunul auto oferă sprijin ergonomic, susține capul, gâtul și coloana vertebrală a bebelușului. O poziție corectă a corpului, mai ales pe trasee lungi, este extrem de importantă pentru sănătatea micuțului tău. În general, adoptarea unei poziții defectuoase poate duce la deformări ale coloanei vertebrale.

În concluzie, scaunul auto este esențial pentru siguranța bebelușului tău. Conform unor statistici acesta reduce cu 71% riscul de deces pentru copii de sub 1 an în cazul unui accident auto. Înainte de orice lege e important să te gândești la sănătatea celui mic.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like