Top 11 stațiuni litorale din Egipt. Recomandări pentru orice buget

Top 11 stațiuni litorale din Egipt. Recomandări pentru orice buget

0 Shares
0
0
0

O destinație turistică fascinantă, cu iz exotic și natură impresionantă, Egiptul poate transforma orice călătorie într-una cu adevărat memorabilă. Această țară arabă din nordul Africii reușește să îmbine armonios aventura, istoria și relaxarea, fiind una dintre cele mai vechi locații de vacanță din întreaga lume.

Pe lângă faimoasele piramide, maiestuosul deșert sau diferite vestigii ale civilizațiilor antice, Țara Faraonilor se mândrește și cu numeroase stațiuni litorale fermecătoare. Sezonul turistic durează tot anul, așa că îți poți rezerva oricând un sejur confortabil într-unul dintre locurile ideale pentru plajă, distracție și sporturi nautice. Iată câteva recomandări:

Hurghada

În ultimii ani, această destinație a cunoscut o dezvoltare uimitoare și a devenit cea mai căutată și apreciată stațiune de la Marea Roșie. Turiștii găsesc o mulțime de oferte de vacanță în Hurghada, Egipt și asta pentru că beneficiază aici de experiențe de top. Este o locație cosmopolită, ce iese în evidență atât pentru zonele comerciale și viața de noapte vibrantă, cât și pentru nisipul fin, palmierii uriași și frumusețea subacvatică.

El Gouna

Nu departe de Hurghada, răsfirată pe o mulțime de insule și lagune fascinante, se află “Veneția Egiptului”. Un oraș extraordinar, construit pe aproape 11 kilometri de plajă, unde se găsesc resorturi de lux, centre de scufundări, plaje de nisip și un stil de viață de neegalat.

Soma Bay

O stațiune exclusivistă, perfectă pentru relaxare și recreere, Soma Bay le oferă turiștilor toate facilitățile. Plajele și recifurile de corali sunt frumoase, curate și aproape sălbatice, spațiile verzi bine îngrijite, iar munții și peisajele deșertice contribuie la crearea unui fundal dramatic.

Sharm El Sheikh

Celebră pentru diversitatea subacvatică și varietatea de coraliu, stațiunea Sharm El Sheikh este preferata tuturor iubitorilor de scuba diving și snorkeling. Însă, pe lângă aceste activități, vizitatorii se pot bucura de o vacanță pe cinste în cea mai modernă și dinamică locație din Peninsula Sinai.

Sahl Hasheesh

Numele stațiunii se traduce “Valea Verde” din limba arabă, doar 14% din teritoriu fiind alocat clădirilor, iar restul lagunelor artificiale, grădinilor exotice, plajelor cu nisip alb sau terenurilor de golf. Relaxarea, luxul și opulența se reîntâlnesc la tot pasul în Sahl Hasheesh. Spațiul subacvatic nu trebuie să fie nici el trecut cu vederea, mai ales că în adâncurile mării se pot vedea ruinele Orașului Scufundat.

Makadi Bay

Peisajul superb și apele turcoaz din golful Makadi oferă turiștilor o liniște aparte, ca în nicio altă regiune din Egipt. Stațiunea este renumită pentru plajele sale magnifice și recifurile de corali sălbatice, dar și pentru faptul că se potrivește de minune familiilor cu copii.

Marsa Alam

Fost sat pescăresc, Marsa Alam este o stațiune cu ape cristaline, o coastă plină de corali și cea mai bogată floră și faună subacvatică. De altfel, acesta reprezintă locul favorit al celor pasionați de scufundări, zona rivalizând chiar cu Marea Barieră de Corali australiană.

Dahab

Mai puțin explorată față de alte destinații din Țara Faraonilor, Dahab este o stațiune considerată ideală pentru toate categoriile de turiști. Numele acestui loc în limba arabă înseamnă “de aur”, zona fiind una însorită, cu plaje curate, dar, totodată, îndrăgită și de scafandri sau iubitorii de scuba diving.

Nuweiba

Cei care vor să se bucure de o vacanță grozavă în Egipt, însă departe de aglomerația specifică turismului de masă pot alege stațiunea Nuweiba. Este cea mai mare oază din Sinai, cu întinderi nesfârșite de nisip alb, ape cristaline și golfuri izolate, dar și o destinație perfectă pentru excursii de explorare în deșertul Sinai ori drumeții pe munte.

Safaga

În această zonă turistică se găsesc, în special, bungalouri. Safaga și-a câștigat recunoașterea internațională pentru nisipul unic ecologic, despre care se spune că poate vindeca o serie de boli ale pielii și afecțiuni ale aparatului locomotor. Însă, locul oferă condiții excelente de kitesurfing și windsurfing, precum și multe recifuri de explorat.

Taba Heights

Persoanele care adoră confortul își pot îndrepta atenția spre această stațiune litorală situată pe o porțiune deosebită a coastei Sinaiului. Taba are temperaturi perfecte pe tot parcursul anului, fiind o destinație potrivită pentru o vacanță la mare, scufundări sau scuba diving.

Egiptul are tot felul de atracții interesante. Turiștii găsesc în această parte a lumii stațiuni litorale retrase, precum și locuri vibrante, în care se pot relaxa, odihni sau bucura de activități inedite și pline de adrenalină.

0 Shares
You May Also Like