Nazisti, fraude si escroci

Nazisti, fraude si escroci: Adevarul despre incidentul Lovette-Cunningham

0 Shares
0
0
0

Mijlocul unei pandemii globale este un moment perfect pentru a fi la curent cu emisiunile TV. Fiind inchis totul, cu exceptia „afacerilor esentiale”, nu avem prea multe de facut, decat sa ne intindem si sa vizionam acele emisiuni si seriale pe care le avem pe lista.

Am profitat de ocazie pentru a viziona, in sfarsit, “Proiectul Cartea Albastra”, o docu-drama marca History Channel, bazata pe viata ufologului si astronomului J. Allen Hynek. In afara de respectatele sale activitati academice in calitate de profesor, Hynek a lucrat cu Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii pentru a investiga aparitii OZN in cadrul Proiectelor Sign, Grudge si Cartea Albastra.

Proiectul Cartea Albastra este cu siguranta un documentar captivant. Cele două sezoane prezinta o multime de OZN-uri, teorii ale conspiratiei, subterfugii din Razboiul Rece si chiar o serie de indicii ale existentei romantismului intre persoanele de acelasi sex, toate setate la inceputul anilor ’50.

Este ca un amestec intre Dosarele X, Mad Men si Americanii si, daca aveti chiar si un minim interes pentru fenomenele OZN, este un mod bun de a omori timpul in carantina. Fiecare episod incepe cu anuntul, „cazurile prezentate sunt inspirate din evenimente reale”, lucru care transforma emisiunea intr-o modalitate distractiva de a afla mai multe despre inceputurile OZN-urilor.

Documentarul prezinta o serie de cazuri celebre, cum ar fi aparitia OZN deasupra Washington, in 1952, Goblins Hopkinsville, care a fost explorata in detaliu pe Hellier si rapirile lui Barney si Betty Hill. Desi nu ar trebui sa avem prea multe asteptari de la reteaua care ne-a adus Ancient Aliens, Swamp People si Pawn Stars, se pare ca scriitorii Proiectului Cartea Albastra si-au facut temele.

Aidan Gillen in rolul Dr. J. Allen Hynek

De la stanga la dreapta: Aidan Gillen in rolul Dr. J. Allen Hynek, Michael Malarkey in rolul capitanului Michael Quinn si Jerod Haynes in rolul lui Daniel Banks in „Project Blue Book”. Episodul: „Zona 51.” Echipa cauta un pilot luat de un OZN. Povestea are la baza incidentul Lovette-Cunningham.

Pe langa Roswell, programele cu ajutorul carora guvernul controleaza mintile si cercurile din culturi, cel de-al doilea sezon al emisiunii prezinta si cazuri de mutilari asociate prezentei OZN-urilor. In episodul „Zona 51”, Hynek si capitanul Fortelor Aeriene, Michael Quinn, investigheaza un caz de mutilare umana intr-un compus guvernamental secret de langă Lacul Groom. Un pilot este dat disparut in urma aparitiei unor lumini ciudate, iar trupul sau este descoperit intr-un copac, fara ochi, limba si organe interne.

Aceste tipuri de cazuri de mutilare sunt bine reprezentate in istoria OZN-urilor, dar majoritatea victimelor sunt caii, oile, caprele si vitele. Am intrat in comunitatea OZN prin intermediul unei povesti la care am lucrat, investigand istoria mutilarilor de bovine din Colorado, care a insemnat mii de cazuri raportate la mijlocul anilor 70. Spre deosebire de marea majoritate a aparitiilor, cazurile de mutilare sunt unele dintre putinele incidente asociate OZN-uri care lasa in urma probe medico-legale reale.

Explicatia oficiala, data de FBI, este ca mutilarile bovinelor sunt rezultatul activitatii pradatorilor naturali. Cu toate acestea, anchetatorii independenti au contestat aceste constatari, remarcand activitate electromagnetica anomala in locurile in care s-au produs mutilarile, descoperiri bizare, cum ar fi organele transformate in masa vascoasa si indentari ciudate in pamant si dovezi ca respectivele cadavre au fost aruncate de la o inaltime mare.

Cazurile de mutilare umana sunt rare, dar s-a auzit si discutat despre ele. Cel mai cunoscut caz de mutilare umana a avut loc in Brazilia in 1988. Cazul de la Rezervorul de Guarapiranga are o victima umana, iar mutilarile sunt paralele cu cele vazute in majoritatea cazurilor de mutilare a bovinelor.

Moartea misterioasa a noua schiori in incidentul Rusiei din Pasul Dyatlov din 1956 a fost, de asemenea, legata de aparitia unor lumini ciudate pe cer, iar doua victime au fost gasite fara ochi, iar una fara limba.

Episodul „Zona 51” al Proiectului Cartea Albastra examineaza un caz cunoscut sub numele de incidentul Lovette-Cunningham. Postul History Channel a fost suficient de amabil sa furnizeze o postare suplimentara pe blog in care explica istoria incidentului, oferind spectatorilor sansa de a examina „evenimentele reale” din spatele episodului.

Colin Bertram, autorul blogului History Channel, noteaza ca sursele incidentului Lovette-Cunningham provin din „controversatul teoretician al conspiratiei William Cooper (1943-2001), care afirma ca a fost insarcinat sa analizeze o versiune adnotata a raportului Grudge 13 de la inceputul anilor ’70. Cealalta sursa provine de la William English, un fost capitan Green Beret, care spune ca si lui i s-a cerut sa analizeze documentul, in timp ce a fost repartizat la un serviciu de securitate al SUA la o fosta baza a Fortei Aeriene Regale din Chicksands, Anglia.”

De asemenea, Bertram citeaza cartea “Intalniri militare cu extraterestrii: Razboiul real al lumilor”, de Frank Joseph, care a scris in detaliu despre experientele lui Cooper si English. Din pacate pentru Bertram, History Channel si pentru cei care sunt prezentati in investigatiile OZN prin emisiuni precum Proiectul Cartea Albastra, incidentul Lovette-Cunningham nu a avut loc niciodata, atat Cooper cat si English au fost expusi ca escroci la sfarsitul anilor 1980, iar Frank Joseph, autorul cartii “Intalniri militare cu extraterestrii”, este un neo-nazist.

William “Bill” CooperWilliam “Bill” Cooper

Unul dintre lucrurile care fac dificila investigarea oricarei intamplari care e asociata cu fenomene inexplicabile este lipsa unor surse credibile. Comunitatea OZN, desi este in mare parte alcatuita din oameni harnici, sinceri, care doresc cu adevarat sa cunoasca adevarul din spatele unui fenomen care a fost raportat si documentat pe scara larga inca din 1947, are si partea sa de oameni mincinosi, narcisisti si escroci care cauta sa faca profit.

Prima mea anchetă asupra mutilarilor de bovine din Colorado a dezvaluit ca unul dintre cei mai sarguinciosi jurnalisti care a scris despre mutilarile din anii 70, un scriitor pe nume Dane Edwards, care a disparut in mod misterios dupa ce a primit amenintari cu privire la interesul sau fata de acest subiect, a fost de fapt un con-artist cu o istorie lunga de frauda inainte si dupa incursiunea sa intr-o lume a inexplicabilului. Am aflat foarte repede ca atunci cand ai de-a face cu ceva legat de OZN-uri, trebuie sa privesti aproape totul cu scepticism.

Blogul History Channel al lui Bertram, desi rezuma concis continutul incidentului Lovette-Cunningham, scoate in evidenta o multime de detalii pertinente. Bertram repeta povestea potrivit careia English si Cooper au intalnit povestea incidentului Lovette-Cunningham intr-un document militar oficial numit „Project Grudge Report 13”, dar incadreaza povestea intr-un mod care implica faptul ca English si Cooper erau doar niste informatori / denuntatori militari.

Cooper și Englishau o istorie lunga si schimbatoare cu comunitatea OZN in anii 1980, o epoca in care perceptiile despre OZN-uri si extraterestri au inceput sa treaca de la „frati spatiali” benigni la teorii conspirationale bizare, intortocheate, care implica guvernul SUA.

Bertram il descrie pe Cooper drept un „teoretician controversat al conspiratiei”; ca si cum l-am numi pe Adolf Hitler „fost conducator german”. Milton William „Bill” Cooper este bunicul ideologic al unora dintre cele mai nebunesti teorii ale conspiratiei din zilele noastre.

Cooper este cunoscut in cea mai mare parte pentru cartea sa din 1991, Behold a Pale Horse, si pentru emisiunea sa radio de unde scurte „The Hour of the Time”, in care a abordat o gama larga de subiecte, inclusiv „Epuizarea ozonului”, Fluorizarea, conspiratii in jurul crizei de SIDA si evenimente de actualitate, precum Waco si Ruby Ridge. Inainte de Alex Jones si InfoWars, exista Cooper.

Adeptii QAnon, care isi exprima frica de programele guvernamentale de control al mintii, de Noua Ordine Mondiala, de Illuminati, de satanisti, de baze subterane secrete si de comunisti se pot considera urmasii lui Cooper.

Inainte de a se bucura de popularitate in cadrul miscarii militiene, Cooper si-a perfectionat arta escrocheriei in comunitatea OZN. El a inceput in comunitatea OZN cu afirmatii de observare a unui OZN in timp ce un membru al echipajului submarinului USS Tiru.

La scurt timp dupa aceea, Cooper a inceput sa faca afirmatii mai tulburatoare despre cunostinte referitoare la programele secrete care au aparut din perioada sa in armata si a castigat o reputatie pentru coroborarea conturilor neobisnuite de la oameni precum John Lear. Cand Bertram observa ca „Povestile lui Cooper si English sunt asemanatoare”, acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta a fost opera lui Cooper.

A gasit o poveste nebuna si apoi a pus detaliile cap la cap, spunand oamenilor ca a vazut el insusi dovezi sau a auzit despre ea prin intermediul „contactelor” sale din cadrul serviciilor de informatii navale. Astfel, Cooper si English au stabilit o relatie profesionala.

In apendicele cartii “Behold a Pale Horse”, care include copii ale Formularului DD 214 al lui Cooper, un articol adnotat despre microcipuri pentru animale de companie (care ar putea fi plasate la copii!) si fotografii pixelate ale OZN-urilor, este o scrisoare de la English catre Cooper, datata din iunie 1989.

English isi exprima respectul fata de Cooper si spera intr-un turneu comun al conferintelor in viitor. Cartea lui Kenn Thomas, „Inside the Gemstone File”, publicata in 2015, care descrie o serie de teorii bizare ale conspiratiei, ii mentioneaza in trecere pe Cooper si English, descriindu-i drept „celebritati ale conferintelor despre OZN-uri”. In afara de OZN-uri, Cooper a fost cunoscut pentru teoriile sale timpurii conspirationiste despre asasinarea lui JFK si percepea o taxa intre 15 si 35 de dolari pentru participarea la prelegerile sale, unde va arata o copie neclara a filmului Zapruder, presupus plagiat de cercetatorul conspirationist Lars Hansson.

English insusi era cunoscut ca un fel de escroc in cadrul comunitatii OZN. În cartea sa “Fact, Fiction, and Flying Saucers: The Truth Behind the Misinformation, Distortion, and Derision by Debunkers, Government Agencies, and Conspiracy Conmen”, renumitul cercetator OZN Stanton Friedman, aminteste de implicarea lui English in incidentul UFO Cash-Landrum din 1981.

Incidentul Cash-Landrum este unul dintre putinele incidente care au lasat dovezi medico-legale, sub forma de arsuri si efecte fiziologice suferite de martori, ceea ce a dus la un proces de 20 de milioane de dolari impotriva guvernului SUA. A fost una dintre aparitiile mai credibile ale deceniului, dar, din pacate, potrivit lui Friedman, English, care a investigat initial incidentul, in calitate de membru al Organizatiei de Cercetare a Fenomenelor Aeriene (APRO), „si-a vandut povestea unui tabloid si a fost expulzat din APRO pentru incalcarea confidentialitatii.” Povestea Cash-Landrum a aparut pentru prima data in public pe coperta „Weekly World News”, un tabloid saptamanal… mai putin credibil.

La sfarsitul anilor 80, povestea lui English, care cuprinde experientele sale ca presupus capitan al Fortelor Armate Speciale din Vietnam, iar mai tarziu ca presupus analist de informatii la RAF Chicksands, a inceput sa atraga atentia cercetatorilor OZN. Cooper a sustinut afirmatiile lui English, lucru care i-a consolidat credibilitatea.

Cooper si English au castigat faima, in acelasi timp in care John Lear a inceput sa faca incursiuni in comunitatea OZN-urilor si sa promoveze povestea lui Bob Lazar, care ar fi lucrat la Zona-51 la inginerie inversa OZN. Toate aceste mari personalitati cu povesti extravagante au dus in cele din urma la detasarea dramatica a publicului.

Una dintre teoriile conspirationale mai neobisnuite si discutabile de la sfarsitul anilor 80 a fost un document incarcat pe panourile de anunturi despre OZN-uri, numit „Krill Papers”, care lega bucati ale conspiratiei MJ-12, mutilari ale bovinelor si povestea lui Lazar despre ambarcatiunile extraterestre recuperate.

Cooper, cum era de asteptat, a sustinut ca a vazut copii ale documentului Krill Papers in perioada cat a fost in marina. In 1990, Don Ecker, director de cercetare pentru revista OZN, a scris o expunere despre Cooper, numindu-l escroc si punand la indoiala practicile sale de afaceri si metodele de cercetare. In 1991, English a facut ceea ce a fost in esenta un semnal de alarma pe internet, sustinand ca documentul Krill Papers a fost o frauda comisa de Lear pentru a expune naivitatea comunitatii OZN.

Cooper i-a dat replica lui English, afirmand ca el a fost adevaratul escroc si ca cererile sale de serviciu in Fortele Speciale au fost exagerate. Avand in vedere ca English s-a nascut în 1952, ceea ce insemna ca avea doar 18 ani cand a afirmat ca este un capitan al Fortelor Speciale in Vietnam în 1970, poate exista un merit pentru afirmatiile lui Cooper cu privire la Stolen Valor.

De asemenea, Cooper i-a acuzat pe toti cei care nu erau de acord cu el, inclusiv John Lear, George Knapp, Stanton Friedman si alti membri notabili ai comunitatii OZN, ca sunt agenti guvernamentali si / sau francmasoni.

Cooper, cu tot cu ale sale conspiratii si escrocherii, s-a mutat in comunitatea militiană, care i-a dovedit loialitate. El a devenit o parte a miscarii cetatenilor suverani, refuzand sa-si plateasca impozitele si jurand ca nu va fi capturat dupa ce a fost acuzat de evaziune fiscala in 1998. A caatigat o anumita notorietate pentru „prezicerea” atentatelor din 11 septembrie 2001, dar la fel a facut serialul de televiziune american The Lone Gunmen, difuzat initial pe Fox Network A fost ucis intr-un schimb de focuri cu deputatii din Arizona, in noiembrie 2001.

English a disparut in mare parte din comunitatea OZN. El a avut o campanie de scurta durata pentru senatul din New Mexico, iar in 2018 a inceput o strangere de fonduri pe platforma americana gofundme; dorea sa stranga 10000 de dolari pentru a scrie o carte despre experientele sale din Vietnam.

Istoria secreta a potopului dintre Cooper si English este in mare masura uitata, intrucat povestea este una despre conflicte ascunse neplacute in cadrul comunitatii si despre scorneli absolute. O mare parte din dezbatere a avut loc pe subiectul sistemelor de panouri publicitare, predecesorii timpurii ai internetului modern si multe dintre acele fire care au format comunitatea OZN online din anii 80 s-au pierdut in istorie, desi exista o serie de site-uri care au arhivat acele discutii. . Podcast-ul lui Aaron Gulyas, “The Saucer Life” este, de asemenea, o sursa excelenta de context despre o mare parte din teatrul lui Cooper, Lear si English.

Faptul ca o mare parte din aceasta istorie a comunitatii OZN a fost pierduta este tulburator, deoarece acum outlet-uri precum History Channel repeta necritic relatarile unora dintre cele mai dubioase figuri din domeniu si le leaga confabularile de figuri legitime precum J. Allen Hynek. Cu toate acestea, History Channel citeaza doar cartea “Intalniri militare cu extrateretri”, a lui Frank Joseph, cel care, in cele din urma, ar trebui sa isi asume responsabilitatea pentru lipsa verificarii faptelor in acest caz.

Totusi, lipsa de atentie a lui Joseph asupra detaliilor din rapoartele lui Cooper si English este mai usor de inteles atunci cand iti dai seama ca Frank Joseph, inainte de a deveni un autor cunoscut in domeniul istoriei fringe, promovand teoriile despre civilizatiile antice si Atlantida, este un maestru in omiterea strategica a unor detalii neplacute. Inainte ca Joseph sa fie scriitor, era organizator politic.

El a fondat Partidul National Socialist al Americii dupa ce a fost preluat pentru promovarea pozitiei lui George Lincoln Rockwell in cadrul Partidul Nazist American si a fost lider in lupta legala asupra mitingului nazist din Skokie, Illinois, din 1977.

Cand John Belushi a spus ca ii uraste pe „nazistii din Illinois” in filmul Fratii Blues (The Blues Brothers), vorbea in mod special despre Frank Joseph (cunoscut si ca Frank Collin). In 1980, Joseph a fost arestat si inchis pentru ca a molestat sexual baieti tineri. Si-a schimbat numele si a inceput sa scrie carti care fuzioneaza idei obscure in jurul superioritatii rasiale cu interpretari nefavorabile asupra antropologiei.

Motivul pentru care Colin Bertram si postul History Channel au crezut ca opera lui Joseph ar acorda credibilitate unora dintre cele mai faimoase fraude din istoria ufologiei este un mister, mai ales atunci cand ne gandim ca unul dintre punctele majore ale unui alt episod din Project Blue Book a fost indoiala morala in ce priveste Project Paperclip, lucru care a adus oamenii de stiinta nazisti în America, pentru a ajuta programul nostru spatial dupa al doilea razboi mondial.

De asemenea, este un mister motivul pentru care, desi avem o abundenta de cazuri credibile, documentate si coroborate de OZN-uri, oamenii insista sa se agate de cele mai absurde fraude. Desi este admirabil sa vrei sa crezi, anumite lucruri, cum ar fi complicitatea guvernului la crimele si mutilarile impotriva propriilor membri ai serviciului militar, ar trebui mentinute la un standard ridicat de control. Recomandam tuturor ufologilor in devenire si pasionatilor de Proietul Cartea Albastra sa se asigure ca isi verifica sursele.

 

0 Shares
You May Also Like