Masina de brodat si cum o alegi

0 Shares
0
0
0

Lucrurile marunte fac diferenta astfel ca broderia aplicata pe diverse tipuri de obiecte, articole vestimentare este fara doar si poate un stil apreciat. Parca o pereche de jeans sau un tricou capata un altfel de statut cand broderia troneaza. Pentru ca poti sa iti creezi stiluri atat de diverse, o masina de brodat va fi interesul tau.

Tinand cont ca o masina de brodat este o investitie serioasa, orice detaliu va fi luat in considerare si analizat corespunzator. Intre nevoie si buget, tinand cont ce stii sa faci si ce ai putea sa inveti, ce functii are o astfel de masina trebuie sa treci pe lista o ordine a prioritatilor si aspectelor de interes. Cei de la www.goodstyle.ro dispun spre exemplu de masini de brodat cu un capat sau chiar modele complexe cu 12 capete. Ce alegi?

Masina de brodat si ce ti se potriveste

In primul rand, vei face selectia intre masinile de brodat tinand cont de modul in care tu o utilizezi si mai apoi tinand cont de functiile masinii. Daca lucrezi pe cont propriu si ai doar o pasiune pentru acest domeniu este clar ca o varianta de masina semi-profesionala te va incanta, nu varianta industriala.

Urmeaza si alegerea tipului de masina, intrucat exista optiuni care imbina broderia cu diverse tipuri de cusaturi aplicate. O astfel de masina va permite ca aceasta masina sa te ajute sa creezi o piesa vestimentara inca de la faza incipienta, incepand cu tiparul, surfilatul, coaserea si in cele din urma aplicarea de diverse accesorii.

Vei gasi desigur si modele de masini ce se inscriu si la categoria celor digitale. Atentie insa, verifica daca pot executa si broderii si ce numar de scheme se pot realiza. In acest sens, trebuie sa existe si adaptorul pentru brodat.

Modelele mai sofisticate si complexe vor permite ca broderia aplicata sa fie pozitionata mai specific si cu mai mare precizie. Se vor folosi diverse gherghefuri, forme si culori, dispun de tehnologii mai avansate de pozitionare si pot broda pe diverse materiale. Desigur, acestea sunt si ceva mai scumpe, dar investitia se reflecta in modul calitativ in care se vor executa modelele brodate pe diverse suprafete.

Functii si componente

Pe cat de complexa poate fi o astfel de masina de brodat, pe atat de multa referire se face clar la partea de cunostinte detinute si mod de utilizare. Este chiar fara rost sa iti achizitionezi un model scump cand tu esti doar incepator.

La acest nivel te poti multumi cu o masina ce dispune de pana la 50 de broderii pre-programate, cu maximum 5 fonturi. La stadiul intermediar masina in cauza poate atinge si pragul de 100 de procedee executate, cu 8 tipuri de fond, iar suprafata pe care o poate broda sa aiba dimensiuni maximum de 15×20 cm.

Pentru cei de clasa inalta sau care aspira sa se specializeze pe acest segment masina de brodat potrivita ar putea gestiona de pana la 100 de programe, cu 12 fonturi, cu 650 de cusaturi pe minut. Suprafata brodata poate ajunge si pana la 18-31 cm.

0 Shares
You May Also Like