Istoria primelor aplicatii create pentru iPhone

Istoria primelor aplicatii create pentru iPhone

0 Shares
0
0
0

Pana in prezent, nu s-au stiut prea multe despre istoria primelor aplicatii mobile pentru telefonul apple. Un interviu realizat de Bits (blogul de tehnologie al The New York Times) cu Francisco Tolmasky ofera cateva detalii despre asta.

Dezvoltatori

Tolmalsky este un dezvoltator care a fost odata partial responsabil pentru prima versiune mobila a Safari si spune ca in 2004 au existat deja unii dezvoltatori care lucrau la proiect. Potrivit acestuia, echipele de hardware si software au fost separate fizic unul de celalalt. In plus, unitatea dedicata software-ului a fost impartita in doua grupuri: web si aplicatii.

Steve Jobs

Steve Jobs, CEO la acea vreme, a vrut sa faca un browser mobil prietenos pentru un mediu tactil care ar putea incarca site-uri web in mod corespunzator cu hardware-ul a carui performanta era mult sub computerele puternice ale vremii. Jobs a continuat sa repete: “Acest lucru nu este suficient de magic!”, SI  a cerut din nou ca fiecare versiune sa fie repetata. Vezi aici  creare aplicatii mobile.

CEO-ul Apple a insistat, pe de alta parte, ca fiecare piesa software in parte ar trebui sa aiba propria personalitate. “Fiecare dintre aceste lucruri trebuie sa fie, practic ca o persoana”, a cerut Jobs pentru acele aplicatii mobile de prim rang.

Desi a existat multa colaborare si cooperare intre cele doua grupuri de software, acestea au lucrat separat. In echipa aplicatiei, in cele din urma, fiecare dezvoltator ar ajunge sa se ocupe de conducerea unei singure aplicatii, desi acestea au fost create de mai multe persoane.

Primul instrument de localizare iPhone, Harti originale, a fost creat intr-o sesiune maraton de doua saptamani inainte de prezentarea iPhone-ului original la expozitia MacWorld din 2007. Jobs a decis ca aplicatia trebuie sa fie in ultimul moment si l-a insarcinat pe Chris Blumenberg sa faca treaba.

“Acesta a fost tipul de efect pe care Steve l-ar putea avea asupra ta. Acest lucru este important, acest lucru trebuie sa se intample si o faceti”, explica Tolmasky.

Primul sfotware

Pe de alta parte, primul software de tastatura pentru iPhone a fost rezultatul unui concurs. Jobs a propus mai multor dezvoltatori sa-si creeze propria tastatura virtuala timp de o saptamana, iar cea mai buna a fost cea folosita pentru lansare.

Cum stau lucrurile astazi…

Lucrurile de astazi sunt foarte diferite de acei ani. Cateva luni mai tarziu, compania din Cupertino a decis sa lanseze App Store si sa deschida dezvoltarea de aplicatii catre terti, iar astazi exista deja mai mult de 1 milion de titluri disponibile in App Store. Tolmasky a parasit Apple in 2007, iar aplicatiile originale ale casei pentru telefonul Apple s-au schimbat substantial.

Aplicatiile mobile

Fara ele lumea s-ar schimba. Aici nu ne referim doar la platformele de socializare ci si la aplicatii de sanatate, infrumusetare . Exista multiple aplicatii destinate turismului, nutritiei , sportului cat si aplicatii pentru mame, copii sau batrani. Oricine are acum un smarthphone, stie ca poate descarca sute de aplicatii doar cu un singur click.  Aplicatiile mobile sunt de real folos in viata de zi cu zi a tuturor.

0 Shares
You May Also Like