Poză de Conscious Design pe UNSPLASH
Ce facem când mediul în care trăim este plin de factori de stres zilnic? Fiecare dintre noi are nevoie de modalități de a scăpa de tensiunea din corp, de a ne regăsi într-un moment de liniște. Metode cu inspirație orientală precum aromaterapia și masajul câștigă din ce în ce mai multă popularitate în ultima vreme în rândul celor care caută modalități alternative de îmbunătățire a sănătății. Efectele imediate ale acestor practici poate că sunt pentru mulți cunoscute – relaxare, reducerea stresului și ameliorarea durerilor musculare. Există însă și efecte subtile, dar de lungă durată, la fel de importante, pe care le putem obține dintr-o rutină care să includă aromaterapia și masajul.
Iată patru modalități de a integra aceste practici benefice în rutina ta zilnică:
- Trezește simțul olfactiv și purifică-ți corpul
Pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, toate simțurile trebuie trezite la viață. Mirosul este esențial în practica aromaterapiei, influențând atât starea noastră de spirit cât și sănătatea generală. De la bețișoare parfumate, palo santo sau salvie, toate pot să să adauge un nivel de plăcere și confort în spațiile unde locuim sau lucrăm. Tămâia, spre exemplu este una dintre cele mai răspândite substanțe care se folosesc atât în practici religioase cât și pentru meditație sau curățare energetică.
- Puterea vindecătoare a undelor sonore
De asemenea, sunetul este o forță naturală pe care o putem utiliza în scopuri terapeutice. Undele sonore au capacități de vindecare confirmate de-a lungul mileniilor prin diverse practici. Spre exemplu, bolurile tibetane sunt instrumente care pot aduce un mare plus atât masajului cât și aromoterapiei. Acestea sunt folosite în practici de meditație și terapie sonoră pentru a induce stări de relaxare profundă și claritate.
- Practicarea automasajului
Automasajul poate fi o alternativă eficientă pentru majoritatea dintre noi, care poate nu ne permitem o ședință săptămânală la un terapeut. Zonele unde se strânge de obicei cea mai multă tensiune cum ar fi gâtul, umerii și spatele, sunt primele de care ne putem ocupa. Folosind mișcări lente și ferme eliberăm tensiunea. Incorporarea uleiurilor esențiale în rutina de automasaj poate să ducă experiența la următorul nivel. Masajul poate să fie, de asemenea, o activitate foarte plăcută în cuplu, oferind partenerului câteva clipe de relaxare.
- Crearea unui spațiu de relaxare
Dacă este posibil și ai unde, transformă un colț din casa ta într-un spațiu dedicat practicilor de relaxare. Dăm importanță relaxării și sănătății noastre creând o ocazie specială pentru ele. Un loc în care putem să ne bucurăm dimineața și seara de aprinderea unui bețișor parfumat, de muzică liniștitoare și de clipe de meditație, este esențial. Pentru mai multe obiecte care să aducă un plus practicilor tale accesează Druzy.ro – aici vei găsi numeroase cristale care te pot ghida în drunul tău spre relaxare. Acest spațiu de relaxare poate deveni refugiul zilnic în care restul lumii și a problemelor noastre dispar, locul în care putem să fim prezenți în corpul nostru, să-l cunoaștem și să-l îngrijim.
Sănătatea noastră începe cu un psihic odihnit și puternic. Prin aceste practici și obiceiuri, vom vedea că până și posibilele probleme fizice pe care le avem încep să se amelioreze. Câteva clipe de relaxare zilnică pot aduce, în timp, schimbări majore pe care nici n-o să le observăm, decât atunci când ne uităm înapoi și ne dăm seama cât de puțină atenție ne ofeream nouă înșine.