Custodia comună sau totală a copilului – obținută cu ajutorul unui avocat

0 Shares
0
0
0

Divorțul părinților reprezintă o reală problemă pentru copii minori, iar siguranța și buna creștere a acestuia este pe primul loc. Custodia copilului sau exercitarea autorității părintești reprezintă de fapt un complex de drepturi pe care un părinte le poate exercita în legătură cu copilul. Aceasta reprezintă dreptul unuia sau a amândurora de a stabili unde va continua sau merge copilul la școală, unde va pleca în vacanțe, religia sa și așa mai departe.

Dreptul custodiei este foarte important, iar pentru a-l obține sau a-l proteja este necesar să discuți cu un avocat. Îți oferim consultanță juridică și sprijin legal pentru reprezentarea în fața instanței și pentru apărarea drepturilor de care beneficiezi prin acest proces.

Întreaga procedură pentru obținerea custodiei comune sau totale este una destul de complexă, fiind esențial să beneficiezi de serviciile avocatbucuresti.ro. Există situații în care un părinte poate fi decăzut din drepturile părintești, iar în acest caz revine unui singur părinte custodia totală. În această situație, părintele decăzut nu va mai avea niciun drept asupra deciziilor în ceea ce privește creșterea și educarea minorului. Totodată, există și dreptul pe care îl are copilul, respectiv de a-și exprima dorința în ceea ce privește părintele cu care dorește să locuiască și așa mai departe. Acest lucru se aplică doar de la o anumită vârstă a minorului.

Obținerea custodiei copilului reprezintă o sarcină cu adevărat dificilă, fiind prelungită pe o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru poate fi totuși obținut facil prin intermediul unui avocat specializat. Vorbim totuși atât de custodia copilui comună, dar și de cea totală, ambele cazuri fiind complexe.

Un astfel de proces presupune foarte multă muncă, dar și obținerea dovezilor importante care duc la asigurarea unei bune creșteri și educații a minorului. Procesul devine însă mai facil dacă minorul are vârsta de peste 12-13 ani și poate să își exprime dorința cu care dintre părinți vrea să locuiască.

Este important să ai un avocat pentru a obține custodia copilui?

Bineînțeles, un avocat este esențial în acest proces, mai ales dacă nu este unul amabil. În cazul în care divorțul s-a pronunțat în instanță, urmat de către partaj și o adevărată luptă pentru obținerea custodiei copilui, atunci avocatul joacă un rol extrem de important. Este totuși important și pentru copil să își petreacă zilele alături de ambii părinți, însă în același timp dacă unul dintre ei s-a dovedit a fi incapabil de creștere, i-a aplicat pedepse, loviri sau alte violențe minorului, atunci acesta cu dovezile potrivite ar putea fi decăzut din drepturi.

Prin apelarea la un avocat specializat în custodie comună și totală poți obține cel mai bun rezultat în instanță! Vor fi apărate drepturile părintelui, dar și ale copilului, pentru ca acesta să beneficieze de creșterea și educația cea mai potrivită.

În funcție de situație, se poate revoca statutul de custodie comună și obținerea celei totale, ori obținerea custodiei comune pentru împărțirea tuturor drepturilor și obligațiilor în ceea ce privește creșterea copilului sau copiilor minori.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like