Cum se alege un laptop?

Cum se alege un laptop?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere un laptop pentru acasa, cu siguranta trebuie sa tina cont de cateva criterii foarte importante, pentru a alege cel mai bun laptop pentru nevoile lor.

Un prim criteriu foarte important, este bugetul pe care il au la dispozitie toti cei care au de gand sa isi cumpere un astfel de echipament, pentru ca acestia pot gasi echipamente, de la un laptop second hand de generatie veche, si pana la un laptop nou, special construit pentru gamming, care costa foarte multi bani.

Apoi, dupa buget, cu siguranta utilizatorii vor tine cont si de scopul in care urmeaza sa foloseasca echipamentul. Dupa cum am mai spus, pentru gamming, utilizatorii isi vor alege doar echipamente noi.

In schimb, in cazul in care discutam despre utilizatorii care intentioneaza sa isi cumpere un laptop pe care sa il foloseasca destul de rar, iar atunci cand il folosesc o fac pentru a viziona filme sau pentru a asculta muzica, ori pentru a naviga pe internet, cu siguranta pentru ei este mai mult decat suficient un laptop second hand.

In aceste conditii, cu siguranta pentru ei este suficient un simplu laptop second hand de generatie mai veche, insa trebuie sa precizam si faptul ca se pot gasi laptopuri second hand care sa fie de generatie mai noua.

Un laptop second hand de generatie i5, sau chiar si un laptop second hand i7, se poate comporta la fel ca si un laptop refurbished, sau chiar ca si un laptop nou, insa aceste laptopuri fiind second hand, sunt mai putin costisitoare.

Exista insa si utilizatori care nu isi doresc un laptop second hand din mai multe motive, asa ca acestia aleg sa se orienteze spre un echipament refurbished.

Ei bine, un laptop refurbished este acel laptop care a fost achizitionat si folosit o anumita perioada de timp, dupa care a fost retrimis in fabrica din diferite motive. Laptopul odata ajuns in fabrica, a fost supus unor teste de catre angajatii firmei care l-au produs, apoi a fost supus unui proces de imbunatatire, dupa care retestat si scos pe piata.

Un laptop refurbished odata ce este scos pe piata, este capabil sa aiba aceleasi performante precum un laptop nou, insa spre deosebire de laptopul nou este mult mai ieftin.

In schimb, comparand pretul si cu al unui laptop second hand, trebuie sa mentionam faptul ca laptopul refurbished va costa ceva mai multi bani, insa si performantele sale vor fi mai mari.

Un alt criteriu de care cu siguranta vor tine cont toti cei care isi doresc un laptop, va fi reprezentat de brandul producator, iar cei mai multi utilizatori in mod evident isi vor alege un echipament de la HP sau Dell, acestea fiind cele mai mari doua branduri de pe piata, la ora actuala.

Asadar, atunci cand vine vorba despre alegerea unui laptop pentru acasa, utilizatorii pot sa isi indrepte atentia spre un echipament nou, unul second hand sau unul refurbished, iar fiecare utilizator isi va alege laptopul ideal in functie de banii de care dispune, in functie de preferinte si nu in ultimul rand, in functie de nevoi.

0 Shares
You May Also Like