Cum să le oferi răspunsurile ideale copiilor care sunt curioși? Iată 3 metode eficiente de comunicare!

Cum să le oferi răspunsurile ideale copiilor care sunt curioși? Iată 3 metode eficiente de comunicare!

0 Shares
0
0
0

Încă dinainte de a începe să vorbească, micuții își manifestă curiozitatea în diverse moduri: cu ochișorii mirați, cu sunete specifice, cu gesturi care uneori te inspiră, alteori te pun în încurcătură. Când începe perioada „de ce” este minunat, mai ales când copiii întreabă de mai multe ori același lucru sau vor să le citești o poveste din nou. Dacă vrei să afli cum poți comunica în mod eficient cu copiii astfel încât să le satisfaci curiozitățile vei descoperi în continuare cele mai bune metode pentru a le fi de folos răspunsurile primite.

Oferă-le răspunsurile ideale copiilor curioși!

Ce poate fi mai frumos decât un copil care îți adresează întrebări precum:

  • Ce este aceasta?
  • Cum face X animal?
  • Care este soțul oii sau caprei?
  • De ce este bunica mai mare ca mama?
  • De ce încălzește soarele?

Copilul, când primește răspunsuri, este ca un burete care absoarbe toate informațiile. Din acest motiv este important să-i explici pe înțelesul lui tot ce îl interesează. Mai mult decât atât, când te întreabă de mai multe ori același lucru este important să-i oferi aceleași răspunsuri, eventual cu explicații suplimentare. De asemenea, când îi spui o poveste vrea să o audă la fel ca prima dată, tocmai pentru a-i confirma că prezinți încredere, că-i oferi răspunsuri adevărate.

În familiile creștine este esențială puterea exemplului pentru o educație corectă și completă. Dacă ai în casă o biblie pentru copii de pe stephanus.ro vei putea să le oferi soluția ideală pentru a afla răspunsurile la unele întrebări care îi frământă pe micuți. Cu alte cuvinte, poveștile, povestirile și pildele oferite de aceste minunate cărți îi vor lumina foarte mult pe copiii care le citesc sau le răsfoiesc și văd desenele grăitoare despre ajutorul Lui Dumnezeu în toate situațiile.

Comunici în mod eficient cu copiii? 

Chiar dacă ai o mulțime de activități domestice este important să le acorzi copiilor atenția cuvenită și sprijinul necesar. Astfel, aceștia vor crește și se vor dezvolta armonios în spirit creștin.

Care sunt cele 3 metode eficiente de comunicare?

1. Ascultă și urmărește cu atenție copilul când ești în preajma lui

Atât comunicarea verbală, cât și limbajul nonverbal sunt destul de clare și sincere din partea micuților; de aceea se spune: „copiii sunt cei mai sinceri” pentru că aceștia vorbesc și reproduc tot ce văd și aud.

2. Felicită copilul când este cazul sau consolează-l dacă greșește și încurajează-l să mai încerce

Se mai spune că „nimeni nu s-a născut învățat” și de aceea este cazul să ai răbdare să le explici micuților când greșesc.

3. Trasează mici sarcini copilului prin joc și joacă pentru a nu se simți obligat

Mare parte din activitățile învățate sau deprinse în copilărie îi ajută foarte mult pe viitorii tineri și chiar adulți pentru o viață frumoasă și un stil de viață sănătos.

Toate metodele sau tehnicile de comunicare din familia creștină ar fi lipsite de fond dacă n-ar exista elementul cheie: iubirea.

Așadar, pentru a fi de folos și a te bucura cu  adevărat tu cum îi faci pe ceilalți fericiți? Cheia este la tine!

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like