Cum sa cumparam eficient calculatoare refurbished?

Cum sa cumparam eficient calculatoare refurbished?

0 Shares
0
0
0

In general, majoritatea producatorilor pot marca computerul sau componenta ca parte reconditionata, insa unii producatori nu vor. Prin urmare, inspectarea unui computer sau a unei parti a computerului pentru a vedea daca pe acesta se afla cuvintele “Refurbished” nu este intotdeauna cea mai buna modalitate de a determina daca un computer sau o componenta este reconditionata.

Cu toate acestea, majoritatea producatorilor pastreaza o evidenta a computerelor care sunt reconditionate dupa numarul modelului sau numarul de serie. Prin urmare, sunand la producator si oferindu-i modelul si numarul de serie, va fi cel mai bun mod de a determina daca un computer sau o parte a calculatorului este reconditionata.

Mai jos aveti mai multe sfaturi despre cum puteti cumpara in mod eficient calculatoare refurbished.

Nota: Producatorii si comerciantii cu amanuntul sunt obligati sa prezinte in Statele Unite lista produselor ca “refurbished”, “referb” sau sa precizeze ca produsul a fost deschis sau folosit anterior.

Avantajele unui computer sau al unei componente de calculator reconditionate?

Pret – calculatoarele si piesele de calculator refurbished ar trebui sa fie intotdeauna mai ieftine decat piesele si calculatoarele noi.

Re-testat si reprocesat – Un calculator reconditionat este testat din nou si poate fi de asemenea ajustat, reparat sau actualizat, asigurandu-va ca acesta functioneaza si nu va esua. De asemenea este recomandat sa faceti diferenta in mod clar intre calculatoare refurbished si calculatoare la mana a doua. Recomandarea noastra este sa va documentati temeinic inainte de a demara procesul de cautare a calculatorului dorit la magazinele cu laptopuri la mana a doua.

Dezavantajele unui computer refurbished sau al unei componente de computer refurbished?

Garantie – Majoritatea calculatoarelor si componentelor calculatorului refacute nu sunt acoperite de aceeasi garantie sau pot sa nu aiba nici macar o garantie. Asigurati-va ca verificati ce garantie aveti pentru computerul sau piesa reconditionata.

Elemente care lipsesc – Produsele care au fost vandute sau utilizate de alte persoane pot avea manuale, documentatie, CD-uri de instalare si parti care lipsesc. Asta se intampla mai mult in cazul calculatoarelor second hand si mai putin in cazul calculatoarelor refurbished insa lucrurile pot sa varieze.

Erori posibile – Daca calculatorul sau componenta computerului nu sunt testate in mod semnificativ pentru defectiuni dupa ce au fost reparate sau re-vandute, este posibil ca defectiunea sa se produca dupa cumpararea acestuia. Totusi, acest lucru va fi intotdeauna  in cazul oricarui computer sau al unei componente de calculator achizitionate chiar si cand acestea sunt noi.

Sunt calculatoarele reconditionate mai lente decat computerele noi?

Nu, componenta sau computerul reconditionat va fi la fel cu componenta sau computerul nou, doar ca a fost vandut sau deschis de o alta persoana in trecut.

Nota: Daca calculatorul nu este un computer standard OEM, s-ar putea sa fi fost folosite diferite piese. Nu toate companiile sunt aceleasi si pot avea politici diferite decat cele mentionate mai sus. Prin urmare, daca sunteti ingrijorat, revizuiti specificatiile ambelor computere sau componente de computer pe care doriti sa le cumparati pentru a verifica daca acestea sunt identice.

Recomandarea noastra este sa nu uitati niciodata sa intrebati de garantie si daca considerati necesar sa achitati o suma mica pentru a prelungi garantia.

0 Shares
You May Also Like