Cum alegem locația perfectă pentru nuntă

Cum alegem locația perfectă pentru nuntă?

0 Shares
0
0
0

Căutarea locației perfecte pentru nuntă este unul din punctele cheie în cadrul planificării uneia din cele mai importante zile din viață, nunta. Încercăm să te ghidăm în această aventură, oferindu-ți sfaturi pentru alegerea locației perfecte pentru nuntă.

Amplasarea

Situarea geografică și accesibilitatea. Chiar dacă unele cupluri aleg locații nuntă cât mai aproape de locuință, altele nu se arată deranjate de faptul că restaurantul este mai departe, chiar în afara localității în care locuiesc. Oriunde ai locui, trebuie să te siguri de faptul că locația aleasă pentru nuntă este ușor accesibilă și că invitații pot ajunge fără probleme.

Distanța față de biserică sau de starea civilă

Fă în așa fel încât acel restaurant nunta ales să nu fie foarte departe de biserică sau de locul în care este organizată cununia civilă. Ține cont de modalitățile de deplasare posibile și oferă-le instrucțiuni invitaților dacă nu se descurcă să ajungă.

Apropierea față de hoteluri

Există situații în care invitații vin de departe și vor să profite din plin de acest eveniment. Vor avea nevoie de un loc în care să își petreacă noaptea. Dacă locația aleasă pentru nuntă se află în apropiere de un hotel, foarte bine.

Infrastructura

Suprafața totală. Cum este configurată sala? Câți metri pătrați are? De câte locuri dispune? Are o grădină? Pune toate întrebările care te interesează pentru a descoperi dacă locația este cu adevărat ce îți dorești. Aceste sfaturi sunt valabile și pentru cei în căutare de restaurant botez.

Spațiile interioare și exterioare

Diferitele săli te pot ajuta să determini mai multe etape cheie din cadrul recepției: dansul mirilor, aperitiv și multe altele. Cât despre spațiile exterioare, de menționat este faptul că unele persoane au nevoie de puțină verdeață, mai ales dacă recepția are loc în sezonul estival.

Alternative în cazul în care vremea nu ține cu voi

O vreme capricioasă poate strica o ceremonie planificată pentru afară. Nu te încrede în Mama Natură și caută un spațiu care propune o alternativă în cazul în care afară plouă.

Numărul invitaților

Numărul minim de invitați. Numeroase sunt locațiile care permit celebrarea oricărui tip de nuntă, atât o nuntă mare cât și o nuntă mai mică. Însă, există locații care nu acceptă nunțile mai restrânse, mai intime, impun un anumit număr de invitați. Și, cum fiecare nuntă depinde de invitați, întreabă din timp care este numărul minim de invitați acceptați.

Capacitatea locului

Este important să cunoști și capacitatea locului deoarece există nunți cu un număr mare de invitați care nu pot fi celebrate în orice locație. Dacă inviți multe persoane trebuie să te asiguri de faptul că restaurantul are o capacitate suficientă și să nu elimini din invitați din cauza spațiului. Locul trebuie să se adapteze nunții tale, nu invers.

Diferitele opțiuni alese

Open bar. În general, este inclus în prețul final însă nu în toate cazurile, depinde de fiecare restaurant în parte.

Decorațiuni și lumini. Extrem de important: este inclusă decorarea sălii în prețul închirierii sau va fi nevoie să apelezi la altcineva pentru a face asta?

Securitate și parcare. Vrei să eviți intrușii, un invitat nedorit? Consultă serviciile de securitate oferite de restaurant. Asigură-te de faptul că există suficient spațiu pentru ca invitații să își parcheze mașinile. În cazul în care acest spațiu nu există, trebuie să ai în vedere un plan B.

0 Shares
You May Also Like