Ce sunt erbicidele si ce rol au acestea?

Ce sunt erbicidele si ce rol au acestea?

0 Shares
0
0
0

Exista momente in care singura modalitate de a scapa de o buruiana incapatanata este sa o tratezi cu un erbicid. Nu va fie frica sa folositi erbicide daca aveti nevoie de ele, dar incercati mai intai alte metode de control. Tragerea, prabusirea, cosirea si saparea vor avea deseori grija de problemele buruienilor, fara a fi nevoie de spray-uri chimice. Sa aflam mai multe despre utilizarea erbicidului in gradini.

Ce sunt erbicide?

Erbicidele pe care le gasiti si pe https://www.mesplant.ro/pesticide/erbicide, sunt substante chimice care ucid plantele sau le impiedica sa creasca. Metoda lor de a ucide plantele este la fel de variata ca si plantele pe care le omoara. Primul pas in intelegerea erbicidelor este citirea etichetei.

Etichetele va spun cum sa folositi erbicidele in siguranta si eficient. Este ilegala utilizarea erbicidelor in orice scop, sau prin orice alta metoda decat cea indicata pe eticheta.

Iata cateva sfaturi care va ajuta sa folositi erbicide in siguranta si eficient:

  • Evitati utilizarea erbicidelor in zilele cu vant si in apropierea corpurilor de apa.
  • Purtati intotdeauna o masca de protectie, manusi si maneci lungi.
  • Asigurati-va ca copiii si animalele de companie sunt in interior atunci cand pulverizati erbicide.
  • Cumparati atat cat aveti nevoie, si pastrati-l intr-un loc sigur, sa nu ajunga la indemana copiilor.

Tipuri de erbicide

Erbicidele pot fi impartite in doua categorii principale: selectiv si neselectiv. Erbicidele selective ucid anumite tipuri de buruieni, lasand alte plante nevatamate. Eticheta de erbicid listeaza buruienile vizate, precum si plantele de gradina care nu sunt afectate.

Erbicidele neselective, dupa cum le spune si numele, pot ucide aproape orice planta. Erbicidele selective sunt utile in tratarea buruienilor din peluze si gradini. Erbicidele neselective faciliteaza curatarea unei zone atunci cand incepeti o noua gradina.

Erbicidele selective pot fi impartite in erbicide preemergente si postemergente, despre care vom discuta in randurile care urmeaza.

Ce sunt erbicidele preemergente?

Ucigasii de buruieni inainte de aparitia acestora, sunt folositi inainte de a vedea buruienile pentru a preveni aparitia lor in gradina sau gazon. Acest lucru nu inseamna ca substantele chimice interfereaza cu germinarea, ci mai degraba opresc formarea de noi celule radiculare in buruieni.

Din cauza prezentei buruienilor, rasadurile nu pot continua sa se hraneasca si sa creasca si doar mor. Tot acest proces se intampla la nivelul solului sub lamele si tesaturile ierbii, asa ca nu trebuie sa vezi niciodata buruienile incoltite. Momentul, vremea si tipul de buruieni care sunt problematice in gradina vor recomanda formula exacta si aplicatia pentru utilizarea preemergentilor.

Cum functioneaza erbicidele preemergente?

Produsele chimice din ucigasii de buruieni premergatori nu sunt eficiente pe mugurii vegetativi care apar din radacinile existente sau din rizomi. De asemenea, nu pot fi utilizate pe un pat pregatit pentru seminte de iarba, deoarece actiunea lor de radacina la plantele tinere va afecta, de asemenea, incoltirea ierbii.

Plantele consacrate nu au de ce sa se teama, deoarece sistemul lor radacina este deja dezvoltat, iar planta este plina de suflet si sanatoasa. Informatiile preemergente indica faptul ca tesutul radicular sensibil al rasadurilor nou germinate este ucis, ceea ce duce la moartea completa a plantelor.

Buruienile perene dezvolta radacini adulte persistente groase, care reapar primavara, ceea ce le face dificil de controlat cu o formula preeminenta.

Buruienile anuale sunt in doua clase: de iarna si de vara. Momentul unui ucigas de buruieni inainte de emergenta pentru fiecare trebuie sa corespunda perioadei de germinare pentru varietatea buruienilor.

Buruienile bienale cum ar fi papadia, nu sunt controlate de un premergator, deoarece produc seminte care germineaza aproape un an. Ca si in cazul majoritatii substantelor chimice din plante, vremea si tipul de buruieni vor afecta metoda de aplicare.

Ce sunt erbicidele postemergente?

Acestea sunt erbicide care ataca buruienile dupa ce si-au aratat capetele urate. Partea „post” a acestui tip de erbicid se refera la faptul ca este utilizat pe buruieni deja existente. Erbicidele premergatoare sunt utilizate inainte de a vedea semne de buruieni.

Utilizarea acestui tip de erbicide in mod corespunzator, poate avea rezultate deosebite in controlarea buruienilor existente si ajuta la prevenirea celor viitoare. Exista mai multe tipuri de produse ucigase de buruieni postemergente, asa ca este necesar sa acordati o atentie deosebita descrierii produsului si identificati cu atentie varietatea de buruieni pe care trebuie sa le controlati.

Erbicidele postemergente fie ataca frunzisul, fie curg sistemic catre radacinile buruienilor. Acestea vin in formule de pulverizare sau ca aplicatii granulare. Acestea sunt cele mai utile in zonele care au fost literalmente preluate de buruieni, dar trebuie sa aveti grija atunci cand aplicati pentru a preveni contactul cu plantele care nu sunt vizate.

Verificati cu atentie produsul pentru informatii postemergente, cum ar fi soiurile de buruieni la care este util produsul, metoda de aplicare si daca substantele chimice sunt sigure de utilizat pe gazon sau in alte zone in care contactul cu plantele care nu sunt vizate este inevitabil.

Ucigasii de buruieni postemergenti necesita activare si conditii de aplicare controlate cu atentie pentru cele mai bune rezultate. Dupa ce decideti care sunt buruienile pe care doriti sa le eliminati, si ce formula trebuie sa folositi, trebuie sa va asigurati ca luati in considerare rata de aplicare, actiunea reziduala si sa preveniti contaminarea sau scurgerea in anumite soluri.

Aplicati intr-o zi ploioasa in care produsul se poate usca cel putin 30 de minute si, in unele cazuri, pana la 8 ore. Pentru cele mai bune rezultate, temperaturile trebuie sa fie cuprinse intre 55 si 80 de grade Fahrenheit (12-26 C.). Erbicidul va trebui udat dupa perioada de uscare.

Nu pulverizati niciodata intr-o zi cu vant si luati precautii personale, dupa cum sugereaza producatorul pentru a evita contactul cu pielea si inhalarea. Informatiile post-emergente de pe ambalaj va vor spune metoda si rata de aplicare, precum si avertismente si alte detalii importante cu privire la utilizarea produsului.

0 Shares
You May Also Like