Ce puteti vizita in Transilvania?

Ce puteti vizita in Transilvania?

0 Shares
0
0
0

In acest an, datorita pandemiei de Covid – 19, o multime de romani au ales sa isi petreaca in tara concediile, chiar daca aveau alte planuri la inceputul anului.

Pandemia a adus si unele lucruri bune, in special pentru romanii care au fost plecati deja in aceasta vara in concediu in tara. Acestia au avut posibilitatea de a descoperi cele mai frumoase locuri din tara. Agentiile de turism organizeaza diferite circuite interne Romania, iar romanii care doresc sa se relaxeze cateva zile, pot opta pentru vizitarea tarii, in cadrul unui astfel de circuit.

Daca doriti sa vizitati de exemplu o anumita regiune a tarii, cum ar fi Transilvania, va prezentam cateva locuri fascinante pe care merita sa le vizitati. Cu siguranta veti fi incantati de ceea ce veti vedea in cea mai frumoasa regiune a Romaniei.

Cetatea Alba Carolina

Unul dintre cele mai fascinante locuri pe care merita sa le vizitati in Transilvania, cu siguranta este Cetatea Alba Carolina, care este o fortificatie bastionara care are forma de stea, si care in fiecare an atrage o multime de turisti (mii si zeci de mii de turisti viziteaza cetatea de la Alba Iulia).

Pentru noi ca romani, aceasta cetate este deosebit de importanta, in conditiile in care intre zidurile sale a fost constituita Marea Unire din anul 1918. Cetatea Alba Carolina are deja trei secole de existenta, si este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice ale Transilvaniei.

Castelul Corvinilor

In ceea ce priveste Castelul Corvinilor, acesta este unul dintre cele mai frumoaste Casteluri Medievale din Europa. A fost construit in secolul al XV-lea de catre Iancu de la Hunedoara, si se leaga multe legende si povestiri despre acest castel.

Una dintre ele spune ca insusi Vlad Tepes a fost tinut prizonier in acest castel. In cazul in care veti efectua o vizita de cateva ore aici, cu siguranta veti fi transpusi intr-o atmosfera medievala a secolelor XV – XVI.

Castelul Bran

La fel ca si Castelul Corvinilor amintit anterior, si Castelul Bran se afla pe lista celor mai frumoase si mai impresionante casteluri medievale din Europa.

Acest castel care este un simbol al Romaniei, este construit la granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca, si este considerat ca fiind una dintre destinatiile inspaimantatoare din Europa (unii ar spune ca este cel mai infricosator castel din Europa), dat fiind faptul ca aici se spune ca a trait Dracula. Locul se leaga de Legenda lui Dracula, care a fost construita in jurul domnitorului Vlad Tepes.

Biserica fortificata din Viscri

Comuna Viscri probabil nu spunea nimic pana acum ceva timp cand, Printul Charles al Marii Britanii si-a cumparat aici o casa, unde vine in fiecare an. Localitatea a devenit celebra in Europa din acel momnent, si gazduieste una dintre cele 7 biserici fortificate care fac parte din patrimoniul UNESCO.

In comuna Viscri locuieste o mare comunitate de sasi, iar locul este unul pitoresc, in care spiritul transilvanean si traditiile nu au fost influentate de lumea moderna.

Lacul Rosu, Cheile Bicazului

Lacul Rosu este cel mai mare baraj natural din tara noastra, si s-a format in anul 1837. Apele acestui lac au nante firesti cu tonuri de rosu si purpuriu. Se spune ca Lacul Rosu este Lacul Ucigas, si este considerat unul dintre cele mai ciudate lacuri din Romania. Luciul apei este strapuns de foarte multe trunchiuri de brad si de pin, ceea ce fac ca lacul sa aiana un aspect cu adevarat infricosator.

Sarmisegetuza Regia (Muntii Orastiei)

Locul in care a avut loc geneza poporului roman, este cu siguranta Cetatea Sarmisegetuza Regia. In ceea ce priveste Sarmisegetuza, nu cred ca exista persoana care sa nu stie ca a fost capitala Daciei.

Sarmisegetuza Regia este un loc plin de incarcatura culturala si spirituala, si a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. A fost cea mai mare fortificatie dacica, iar aici au fost gasite comori ale stramosilor nostri daci, dar si bijuterii si monede dacice.

Lacul Colibita

In judetul Bistrita Nasaud se afla Lacul de acumulare Colibita. Acesta este locul ideal pentru cei care iubesc natura, Lacul se afla situat la poalele muntilor Calimani, iar cei carora le place sa petreaca timp in natura, din acest loc pot pleca in drumetii montane. Odata ce vor ajunge pe inaltimile Calimanilor, vor avea parte de privelisti fascinante.

In ceea ce priveste Statiunea Colibita, aceasta trebuie mentionat faptul ca are mereu multi turisti care o viziteaza. Acestia vin aici datorita proprietatilor curative ale aerului puternic ozonat.

Salina Turda

Se spune ca zacamintele salinei de la Turda s-au format in urma cu aproximativ 13 miloane de ani. Datorita proprietatilor sale curative, salina de la Turda este vizitata de sute de mii de turisti in fiecare an.

Odata ajunsi in salina, acestia au multe modalitati de a-si petrece timpul. Aici exista loc de joaca pentru copii, centru spa, amfiteatru, teren de sport. In plus, salina de la Turda gazduieste si un lac natural, unde va puteti plimba cu barca.

0 Shares
You May Also Like