Ce este o pompa cu motor?. Cum functioneaza o pompa cu motor?

Ce este o pompa cu motor?. Cum functioneaza o pompa cu motor?

0 Shares
0
0
0

Pompa cu motor este o pompa hidraulica si, ca atare, este un echipament care are aceeasi functionare ca orice pompa hidraulica. Sunt echipamente care transforma energia mecanica in energie cinetica. Marea diferenta este ca, in loc sa fie actionate de un motor electric, acestea sunt actionate de un motor cu ardere pe benzina sau diesel.

Benzina sau motorina pompe de apa sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de pompe cu motor. Aceste masini sunt mai mult decat indispensabile pentru miscarea fluxului mare de lichid. Aceste pompe nu sunt submersibile.

Regalfermierul este cu siguranta locul din care poti achizitiona tot ce ai nevoie.

Tipuri si aplicatii:

Tipuri de pompe cu motor .Exista mai multe aplicatii ale unei pompe de apa, printre cele mai frecvente pe care le gasim:

1- Pomparea apei pentru irigatii agricole sau similare, printr-un furtun. Acestea sunt uneori denumite pompe de transfer de apa sau pompe de drenaj, deoarece acestea pot transfera volume relativ mari de apa cu presiune scazuta. Utilizat pe scara larga pentru irigarea prin inundatii, unde este necesara umplerea rapida a rezervoarelor si drenajul siturilor, de exemplu in constructii. In esenta, muta volume mari de apa dintr-un loc in altul.

2- Extrage apa din puturi, iazuri si situri inundate. Acestea sunt pompe cu presiune mult mai mare care permit ca apa sa fie luata din puturi, rauri, rezervoare, piscine si, de asemenea, sa o descarce cu presiune. Ele sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga pentru stingerea incendiilor, pulverizarea de inalta presiune, spalarea sau spalarea, irigarea aspersoarelor si multe alte aplicatii.

3 – Pompe care reusesc sa miste eficient apa cu deseuri si solide. De aceea, acestea sunt ideale pentru pomparea apei murdare pe santiere sau in alte aplicatii de apa uzata. In unele regiuni se numesc pompe de gunoi, pompe de canalizare sau pompe cu motor de apa murdara. Pentru apa cu namol foarte groasa, este posibil sa aveti nevoie de o pompa cu diafragma care functioneaza mai mult ca un aspirator.

Avantajele pompelor de apa de combustibil sau ale pompelor cu motor

 • Acestea functioneaza cu combustibili, deci sunt foarte utile in zone indepartate sau fara conexiune la electricitate.
 • Exista modele care functioneaza cu apa murdara.
 • Ele misca un flux mare de apa.
 • Au o capacitate de absorbtie mai mare decat alte tipuri de pompe de apa
 • Foarte rentabil, durabil si robust.
 • Autonomie mare.
 • Exista modele de pompe mici de apa pe benzina, care sunt compacte, cu debit mare, usor de transportat, deoarece sunt usoare si foarte functionale in locuri greu accesibile pompelor traditionale de benzina.

Principalele caracteristici sau specificatii ale pompelor de apa:

 • Model: Exista mai multe modele pe piata pentru nevoi diferite.
 • Material: Ele sunt construite din diverse materiale: fier, aluminiu, printre altele.
 • Putere: Benzina sau motorina.
 • Putere nominala: Valori diferite in functie de puterea necesara.
 • Utilizare: Casnic/Industrial.
 • Tip: auto-amorsare, auto-amorsare.
 • Start-up: manual sau automat.
 • Tipul motorului: Poate fi in 2 timpi sau in 4 timpi.
 • Adancime maxima: unii o numesc distanta de amorsare si este adancimea maxima pe care pompa o poate atinge
 • Inaltimea de ridicare: care este distanta maxima pe care o poate pompa apa.
 • Portabila: Da sau nu
 • Submersibile: Nu

Exemplu de pompa de apa prezenta pe piata si principalele sale caracteristici:

De ce debit de apa am nevoie?

Pentru a alege o pompa de apa de orice tip, este important sa se determine debitul (litri / ora), care este definit de cererea de apa. De asemenea, pentru a calcula lichidul de care avem nevoie, trebuie sa luam in considerare cate aspersoare, supape, robinete, furtunuri etc., am putea folosi in acelasi timp.

O formula simpla si foarte comuna pentru a obtine o valoare aproximativa a debitului este de a inmulti fiecare iesire de apa pe care o vom folosi simultan cu 750 litri / h.

Preturile pompelor cu motor

Preturile, desigur, sunt un punct de luat in considerare in pompele de apa pe benzina sau motorina si acestea pot varia in functie de caracteristicile si specificatiile marcii si modelului. Este important ca inainte de a stabili o gama de preturi sa se defineasca in mod clar utilizarile si aplicatiile care vor da pompa cu motor, asa cum am explicat si sfatuit aici.

O pompa ieftina poate parea tentanta, dar daca are performante foarte scazute pe termen lung va folosi mai mult combustibil si va necesita, de asemenea, mai multe intretinere si reparatii. Valoarea in bani este un factor important, precum si opinia cumparatorilor.

De ce sa alegi o pompa de apa pe benzina sau motorina?

Pompele de apa de combustibil sau pompele cu motor sunt mai puternice si se misca mult mai multa apa mai repede decat alte tipuri de pompe.  Ete buna pentru aplicatii grele, cum ar fi irigarea terenurilor, indepartarea inundatiilor sau drenajul de pe un santier de constructii, debitul ridicat (litri pe minut).

0 Shares
You May Also Like