Cate tipuri de calculatoare se gasesc pe piata?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, la un moment dat, cu totii v-ati intrebat cate tipuri de calculatoare sunt disponibile pe piata romaneasca? Vom incerca sa va lamurim in randurile care urmeaza.

Acum mai multi ani de zile, atunci cand o persoana isi dorea un echipament performant pe care sa il aiba acasa, si pe care sa il foloseasca pentru a asculta muzica, pentru a naviga pe internet, pentru a viziona filme, si chiar pentru a se juca, isi cumpara un calculator.

Cate tipuri de calculatoare exista?

Ei bine, odata cu trecerea timpului, se pare ca o multime dintre acei utilizatori care in trecut au optat pentru un astfel de echipament, au inceput sa se reorienteze, motiv pentru care acum isi indreapta atentia spre laptopuri.

Un motiv intemeiat care determina oamenii sa isi indrepte antentia spre aceste tipuri de calculatoare, il reprezinta faptul ca acestea sunt mult mai usor de transportat decat un calculator, sunt mai comode, si nici nu ocupa la fel de mult spatiu in casa precum un calculator.

Un laptop il poti folosi chiar si stand in pat, pentru ca si asa te poti uita linistit la un film, pe cand un calculator, va trebui sa ramana tot timpul la birou, pentru ca la unitatea centrala se va conecta atat tastatura, cat si mouse-ul, si monitorul, eventual si un set de boxe sau un sistem audio. Asadar, este usor de inteles de ce un calculator ocupa atat a de mult spatiu.

Si totusi, in ciuda acestui lucru, si a faptului ca un laptop este mai usor de transportat, se pare ca inca au ramas o multime de utilizatori care isi indreapta de fiecare data atentia spre un astfel de calculator, atunci cand vor sa isi cumpere un alt echipament.

tipuri de calculatoare

Ce prefera “gamerii” profesionisti?

Gamerii, cu siguranta nu isi vor alege niciodata un laptop pe care sa il foloseasca pentru gamming, ci mai degraba isi vor construi un calculator al lor, dupa bunul plac. Exista insa si posibilitatea ca ei sa isi cumpere un calculator pentru gamming, gata fabricat.

Pentru ceilalti utilizatori, oamenii normali sa zic asa, exista atat varianta de a cumpara un calculator nou, de la magazinul de specialitate din oras, sau de la magazinele online, dar exista si posibilitatea alegerii unui calculator second hand. Cei care vor calculatoare performante la preturi mici, vor cauta calculatoare refurbished.

Calculatoarele noi, cu siguranta sunt indragite de catre utilizatori, in primul rand datorita performantelor pe care le pot avea, iar mai apoi, deoarece ele nu au mai fost utilizate si de catre alti utilizatori. Preturile acestora insa vor fi destul de ridicate, iar cu cat un echipament este mai performant, cu atat el va fi si mai scump.

Tipuri de calculatoare : calculatoarele refurbished!

Calculatoarele refurbished ar fi cea mai indicata solutie pentru cei care isi doresc un calculator performant, dar nici nu ar fi dispusi sa cheltuiasca foarte multi bani. Aceste echipamente au preturi foarte bune, si pot avea cel putin aceleasi performante ca si calculatoarele noi. Deci, ideal ar fi sa iti alegi un astfel de calculator.

Ultima categorie de calculatoare cuprinde modelele second hand. Un astfel de calculator este ideal pentru tine daca nu il vei solicita foarte mult. Daca vrei sa iti cumperi calculator second hand, asigura-te ca acesta este inca in garantie.

0 Shares
You May Also Like