Cat de mult conteaza grafica la un laptop de gaming?

Cat de mult conteaza grafica la un laptop de gaming?

0 Shares
0
0
0

Placa grafica sau GPU reprezinta piatra de temelie a laptopului pentru jocuri. Aceasta ofera imaginile de pe ecran prin procesarea datelor si transmiterea semnalului catre monitor. Datorita stresului pe care acest proces il poate avea atunci cand ruleaza jocuri, aveti nevoie de un GPU discret cu memorie dedicata proprie numita VRAM (memorie video). Daca iti doresti un acumulator laptop original, intra pe Mentor-Market.ro.

Desi exista mantra „the more, the better”cu PC-urile de jocuri, entuziastul mediu de jocuri ar trebui sa fie in regula cu 4GB de VRAM. Majoritatea laptopurilor de jocuri sunt livrate cu GPU-uri Nvidia, dar daca sunteti fan AMD, exista anumite branduri care va permit sa configurati sistemul in consecinta.

Buna pentru jucatorii mainstream.

Nvidia GeForce GTX 1060: Laptop-urile cu 1060 pot rula jocuri cu cerinte grafice ridicate, cum ar fi Mass Effect: Andromeda sau Witcher 3, fara a sacrifica unele dintre efectele grafice, inclusiv reflexiile de apa si parul natural, totul la o rezolutie de 1920 x 1080. Chiar mai bine, puteti conecta setul cu casca Rift sau Vive pentru o experienta VR plug-and-play mobila.

Nvidia GeForce GTX 1050/1050 Ti – Cu un pas mai jos de 1060, GTX 1050 va scoate cateva frame-uri solide in jocurile de la mijlocul gamei, cum ar fi Battlefield 1, la setari mai modeste. 1050 Ti este usor mai puternic si mai capabil in unele cazuri, ruland cateva titluri si cu Oculus Rift, dar per total, este o placa mai slaba ca 1060. Cu toate acestea, jucatorii seriosi care cauta un sistem de inalta performanta vor fi, probabil, dezamagiti.

Performanta mai buna – Nvidia GeForce GTX 1070: copilul mijlociu al suitei de carduri de la Nvidia, GPU-ul 1070 este de asemenea disponibil in VR si capabil sa produca framerate-uri impresionante, dar nu este la fel de bun ca si modelul 1080. Va puteti astepta la o grafica fluenta in 1080p, chiar si 4k, in ultimele jocuri aparute.

Nvidia GeForce GTX 1080: Acesta este un GPU de top. In timpul testelor noastre, laptop-urile de jocuri echipate cu un GPU Nvidia Gtx 1080, au rulat excelent jocuri precum Rise of the Tomb Raider si Grand Theft Auto V, cu setarile de efecte speciale si rezolutia date la maxim.

Si, bineinteles, Nvidia 1080 va poate sprijini cu usurinta toate aventurile realitatii virtuale. Fii pregatit sa faci rost de ceva mai multi bani insa, din moment ce 1080 se gaseste doar in sisteme high-end cum ar fi Razer Blade Pro sau Acer Predator 17X.

SLI: Din moment ce doua sunt mai bune decat una, unele laptopuri ofera doua GPU-uri in configuratia de interfata scalabila a legaturii (SLI) de la Nvidia. Tehnologia permite pana la patru GPU-uri sa colaboreze, imbunatatind performantele grafice pentru o redare mai buna la framerate-uri extrem de ridicate. Cateva exemple de laptopuri SLI includ Acer Predator 21 X si MSI GT83 Titan SLI.

Nvidia Max-Q Design – Nvidia a colaborat cu producatorii de laptopuri pentru a crea Max-Q, o noua specificatie de design care se concentreaza mai degraba pe eficienta decat pe performanta.

0 Shares
You May Also Like