Care sunt cele mai populare limbaje de programare și cum faci primii pași spre IT?

Care sunt cele mai populare limbaje de programare și cum faci primii pași spre IT?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai populare limbaje de programare și cum faci primii pași spre IT?

Datorită faptului că de la an la an cererea de programatori crește, iar companiile de pe piață oferă salarii foarte atractive, o mulțime de persoane se gândesc din ce în ce mai serios la ideea de a se înscrie la cele mai bune cursuri programator it, pentru a învăța diferite limbaje de programare.

Conform statisticilor din domeniul IT, există sute de limbaje de programare, așa că în cazul în care îți dorești să participi la cursuri de programator IT, venim în ajutorul tău cu informații despre cele mai populare limbaje de programare. Învățând unul din aceste limbaje de programare, vei putea urma o carieră în IT atât în țară, cât și în străinătate.

Limbajul de programare Java

Lansat în 1995, Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte. Considerat cel mai popular, dar și cel mai stabil limbaj de programare, Java oferă programatorilor scalabilitate și stabilitate, atât pentru crearea diferitelor aplicații desktop cu interfață grafică, cât și pentru crearea aplicațiilor pentru smartphone-uri, sau chiar servere web.

Java este un limbaj de programare foarte versatil și este compatibil cu un număr mare de platforme.

Limbajul de programare JavaScript

Probabil JavaScript este cel mai în trend limbaj de programare în acest moment. Aflându-se în topul preferințelor programatorilor, JavaScript este un limbaj de programare care poate fi utilizat pentru construirea site-urilor interactive, iar alături de CSS și HTML, este una dintre tehnologiile fundamentale ale internetului.

În Front-End Web Development se folosește în principal acest limbaj de programare, dar se poate folosi la fel de bine și în Back-End Development. JavaScript este un limbaj de programare ușor de învățat chiar și de către începători.

Se poate folosi JavaScript și pentru crearea de chatbots, jocuri sau system scripts. Cei care participă la cele mai bune cursuri de programator IT și învață acest limbaj de programare, au șansa să devină front-end developer (dar au nevoie și de cunoștințe CSS și HTML), sau pot deveni JavaScript developer.

Limbajul de programare Python

Python este de asemenea, unul dintre cele mai căutate și mai folosite limbaje de programare la ora actuală, iar companiile din mediul back-end development caută specialiști în acest limbaj.

În ultimii ani, Python a crescut foarte mult în popularitate, și se pare că rămâne în continuare pe un trend ascendent din cauza utilizării pe care o are în AI (inteligență artificială), dar și în machine learning și data science.

Python este un limbaj de programare dinamic, lansat pe piață în anul 1991, când a fost creat de către Guido van Rossum. Programatorii consideră Python ca fiind unul dintre limbajele de programare cel mai ușor de învățat și de utilizat pentru crearea de aplicații web, aplicații pentru desktop sau framework-uri. Python dispune de puține particularități și de o sintaxă simplă care poate fi înțeleasă fără probleme chiar și de către cei care nu au experiență în codare.

De asemenea, trebuie făcută precizarea că Python este folosit de multe ori ca și limbaj de automatizare și scripting, dar și pentru analiza datelor.

Cei care aleg să participe la cele mai bune cursuri de programator IT, au posibilitatea de a învăța acest limbaj de programare, care le va deschide o mulțime de oportunități de carieră. Absolvenții unui curs de programator IT care vor învăța limbajul de programare Python, vor putea aplica pentru joburi precum Python developer, software engineer, data engineer sau research analyst.

Acestea sunt așadar, 3 dintre cele mai populare limbaje de programare la ora actuală pe care le poți învăța de la mentori cu experiență în IT în cadrul cursurilor de programare IT.

Vestea bună pentru cei care își doresc să înceapă chiar azi un curs în IT vine de la scoalainformala.ro, unde ai posibilitatea de a urma online/la distanță cursuri de Java Development, JavaScript Development sau chiar Python Development, învățând de la mentori cu experiență în IT, care pun suflet în ceea ce fac și predau pe bune aceste cursuri.

Pentru a putea participa la unul dintre aceste cursuri de programator IT la distanță, vei avea nevoie de o conexiune stabilă la internet, de un laptop sau desktop, un webcam și de o pereche de căști cu microfon, alături de două monitoare (poți folosi și un monitor sau un TV conectat printr-un cablu HDMI).

După ce vei absolvi un curs la Scoalainformala.ro, vei dobândi cunoștințele necesare pentru a aplica pentru un job de programator entry level.

0 Shares
You May Also Like