Care este diferenta dintre motosapa si cultivator?

Care este diferenta dintre motosapa si cultivator?

0 Shares
0
0
0

Temperaturile mai calde de la sfarsitul iernii sunt motivul perfect pentru a sarbatori primavara. Aceste zile sunt, de asemenea, un moment minunat pentru a incepe sa va amenajati gradinile de flori si legume de vara. Si unul dintre primele proiecte de gradinarit de pe lista poate fi pregatirea solului.

Daca solul din gradina dvs. este compactat sau ii lipsesc nutrientii, poate doriti sa-l sapati si sa-l imbogatiti prin cultivare. Lucrarea se face cel mai bine la inceputul primaverii, cand solul a inceput sa se incalzeasca si sa se usuce din iarna. Pentru asta va fi nevoie de o motosapa, asa cum este si produsul motosapa ProGarden HS1100-18 benzina, EURO 5, cu diferential si pornire electrica.

Atat cultivarea, cat si saparea se refera la intoarcerea solului pentru a rupe compactarea si a face plantarea mai usoara. De asemenea, ajuta la amestecarea substantelor necesare in sol. Uneltele necesare pentru aceste activitati includ motocultoare si/sau motosape.

Ambele sunt valoroase, dar sunt adesea considerate ca fiind interschimbabile, cand de fapt sunt concepute pentru situatii diferite. Este important sa cunoasteti diferentele dintre un motocultor si o motosapa, astfel incat sa puteti alege unealta potrivita in functie de situatie si de sarcina pe care trebuie sa o faceti.

Ce face un cultivator?

Oamenii se intreaba adesea la ce este folosit un cultivator. Una dintre utilizarile principale ale unui cultivator este amestecarea solului afanat. Este ideal pentru a pregati gradinile stabilite anterior sau pentru zonele mici si gradinile de legume pregatite pentru sezon.

Un cultivator va va ajuta sa amestecati ingrasamintele si solul obisnuit; sa scoateti buruienile si ierburile mici pentru a le impiedica sa va preia gradina; sau sa introduceti cantitati usoare de ingrasamant, gunoi de grajd sau compost in amestecul de sol.

Ce este o motosapa?

Motosapele sunt cel mai bine folosite atunci cand aveti tendinta de a avea terenuri mai mari sau aveti mai mult spatiu pentru a lucra. Motosapele de gradina sunt, de asemenea, ideale pentru amenajarea unei gradini noi, deoarece probabil vei avea o multime de pamant dur sau pamant uscat care trebuie sa fie slabit. Aceasta este sarcina perfecta pentru o motosapa.

Cultivatoarele sunt folosite pentru lucrul apropiat in spatii mai mici. In aceste situatii, o motosapa mare nu ar fi ideala pentru ca ar fi dificil de manevrat si controlat intr-o zona restransa. Daca creati o noua parcela de gradina, este putin probabil ca motocultoarele sa functioneze, deoarece dintii lor nu sunt suficient de grei pentru a slabi solul dur.

Cu toate acestea, chiar daca motosapele sunt mai puternice decat motocultoarele, nu ar trebui sa folosita neaparat o motosapa pentru a face munca unui motocultor. Este posibil ca o motosapa sa slabeasca mai multa murdarie decat se anticipa. Ca rezultat, amestecul de sol poate sa nu fie exact ceea ce ti-ai imaginat.

Rotirea dintilor influenteaza si modul in care functioneaza motosapele. Motosapele cu dinti care se rotesc inainte se misca in aceeasi directie cu rotile si sunt utilizate cel mai bine in zonele care au fost umplute anterior. Dintii contrarotativi se misca in directia opusa rotilor si sunt cei mai buni pentru a deschide terenuri noi si a lucra in soluri dure sau dificile.

0 Shares
You May Also Like