Beneficiile sistemelor de irigare automate

Beneficiile sistemelor de irigare automate

0 Shares
0
0
0

Multi proprietari de locuinte au impresia gresita ca utilizarea furtunului „asa cum a facut-o tatal lor” pentru a uda gazonul este mai eficient din punct de vedere al costurilor decat instalarea unui sistem automat de irigare. Dimpotriva, instalarea sistemelor de irigare automate in CT este un mod eficient de a reduce costurile de apa, de a preveni udarea neuniforma si de a va mentine sanatos gazonul.

In plus, instalarea unui sistem eficient de irigare poate creste si valoarea proprietatii dvs. si va poate economisi timp. Vom discuta in continuare despre beneficiile si motivele pentru care proprietarii de locuinte ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre Aquadrop instalatie irigare.

Reduceti factura de apa

Cand aveti instalat sistemul de irigare / stropire automata de catre un profesionist, va asigurati ca:

  • Apa este distribuita eficient prin duze.
  • Doar zonele care au nevoie de apa, il primesc. (Trotuarul dvs. nu are nevoie de udare)
  • Peluza dvs. este udata in perioadele ideale prin instalarea unui cronometru. De exemplu, udarea dimineata devreme previne evaporarea si distribuirea aerului.

Toate cele de mai sus aduc economii semnificative in contul dvs. de apa de-a lungul anilor.

Previne udarea neuniforma

Cand instalam sisteme de irigare, petrecem o cantitate buna de timp planificand aspectul, astfel incat raza fiecarei duze distribuie apa unde trebuie sa mearga si o face in mod uniform, impiedicand supra-udarea. In timp ce proiectam o astfel de dispunere, luam in considerare orice versant, impreuna cu alti factori, care pot determina curgerea apei si nu se absorb in mod corespunzator in sol.

In timp ce este posibil sa se realizeze o udare uniforma cu un furtun, este nevoie de timp si nu este la fel de fiabila ca un stropitor programat.

Peluza sanatoasa

Ca majoritatea bolilor, prevenirea este mult mai putin costisitoare decat leacul. Daca astazi alegi sa iti uzi si iti ingrijesti gazonul in mod corespunzator, este mult mai putin probabil sa cheltuiesti pentru a-l inlocui sau a-l readuce la viata. Cand utilizati un furtun pentru a va uda gazonul, riscati sansa de udare neuniforma, asa cum este descris mai sus. In afara de a face ca apa dvs. sa fie utilizata ineficient, poate de asemenea ca solul sa nu retina nutrienti si, prin urmare, sa se ofileze. Un sistem de aspersoare instalat profesional va poate ajuta sa va asigurati ca solul si astfel gazonul dvs. continua sa fie sanatos.

Semne ale unei peluze sanatoase:

  • gama destul de uniforma de culori de la verde la gri-inchis
  • Lamele de iarba sari inapoi aproape imediat cand a mers mai departe
  • Chiar si palarie la nivelul solului
  • Lamele vor avea o grosime destul de uniforma

Beneficii aditionale

Pe langa reducerea costurilor de plata a apei si mentinerea gazonului sanatos, sistemul de irigatie automatizat adecvat va poate ajuta sa cresteti valoarea casei dvs., precum si sa va economisiti timp. Cei mai multi cumparatori de case noi astazi asteapta o casa cu facilitati precum sistemul de irigare. Nu cauta sa petreaca 2 – 5 ore pe saptamana udandu-si casa cu un furtun si cel mai probabil este timpul pe care ti-ar placea sa-l reintorci si in viata ta!

Program recomandat de udare

Peluze infiintate

Peluzele infiintate necesita mult mai putina apa decat zonele recent insamantate sau proaspat insamantate. Pentru anotimpurile mai reci de primavara si toamna, va sugeram sa scadem udarea la fiecare doua zile.

Pentru lunile cele mai calduroase de vara, va recomandam sa adaugati apa de cinci pana la sase ori pe saptamana. Udarea intre orele 3-6 AM este momentul ideal pentru a profita de cea mai tare perioada a diminetii, dar completarea inainte de rasarit pentru a permite apei sa se infiltreze cat mai mult in sol.

Gazon

Pentru solutia recent instalata, va recomandam sa adaugati apa de cel putin doua ori pe zi. In cazul caldurii extreme, ar putea fi necesar sa adaugati un al treilea ciclu de apa. Odata ce perioada de crestere a catorva saptamani a trecut, se recomanda reducerea frecventei de udare. Pentru o udare de doua ori pe zi, programati-va sistemul pentru 3-6 AM si 6-8 PM.

Asadar, instalarea si mentinerea sistemelor de stropire rezidentiale si comerciale ajuta la evitarea supra-udarii, ceea ce reduce risipa de apa si elimina scurgerile, asigurand o aprovizionare cu apa sigura si sanatoasa pentru generatiile viitoare

0 Shares
You May Also Like