Asteptari de la anul 2020 in materie de laptopuri

0 Shares
0
0
0

Dacă te întrebi ce va aduce anul curent în domeniul tehnologiei laptopurilor şi service laptop, avem câteva indicii.

În ceea ce priveşte noua generaţie de laptopuri, curând vom vedea modelele cu ecrane mai mari care se pliază pe jumătate, la fel ca smartphone-ul Samsung Galaxy Fold, şi modele cu dotări suplimentare, cum ar fi integrarea tracker-ului Tile şi comutatoare pentru dezactivarea microfoanelor şi a web-camerelor încorporate.

Datorită concurenţei acerbe dintre Intel şi AMD pe piaţa procesoarelor şi a beneficiilor noilor standarde wireless 5G şi WiFi6, cu siguranţă se vor cunoaşte progrese în domeniul performanţelor şi a activităţii de service laptopuri.

Ecrane pliabile

Încă din toamnă trecută, Microsoft a anunţat că în 2020 va lansa un laptop cu ecran pliabil. Cunoscut sub numele de Surface Neo, acesta are un ecran similar celui de pe smartphone-ul Samsung Galaxy Fold. În următoarele câteva luni, este de aşteptat ca mulţi alţi producători să îmbrăţişeze această idee şi să asigure service laptop necesar.

Cu toate că este încă în stadiul de concept mai mult decât un produs real, Dell are un model numit “Duet in the works”. În plus, Lenovo a prezentat ThinkPad X1 Fold de 13.3 inchi, care va fi lansat la jumătatea anului la un preţ de pornire ridicat de 2.500$.

Ecranul pliabil facilitează multitasting-ul

Lenovo afirma că display-ul pliabil de pe ThinkPad X1 Fold va facilita multitask-ul şi activităţi de service laptop. Totodată, compania susţine că designul pliabil va ajuta oamenii să ia mai uşor note, să facă prezentări şi multiple alte activităţi – rezervarea unui zbor pe o parte a displayului, cu un calendar deschis pentru referinţă pe cealaltă parte. De asemenea, ecranul pliabil ar putea facilita şi activităţile de service laptop care necesită acţiuni multiple.

Totodata, Lenovo a dezvoltat un laptop, cunoscut sub numele de ThinBook Plus, care dispune de un diplay e-Ink pe exteriorul capacului, similar celui preezent într-un Amazon Kindle e-reader. Această facilitate permite vizionarea notificărilor selectate şi citirea cărţilor electronice.

Putere de procesare mai eficientă

În timp ce Acer, Dell şi HP au anunţat la CES laptopuri cu procesoare noi Intel, cunoscute sub numele de Ice Lake, Asus a gratificat un nou curs, folosind un procesor AMD Ryzen pentru a alimenta un nou model de jocuri, cunoscut sub numele de Zephyrus G14.

Procesorul, parte a noii linii Ryzen 4000 de la AMD, este mai mic din punct de vedere fizic decât procesoarele anterioare, ceea ce ar putea duce la designuri de laptopuri chiar mai subţiri. De asemenea, acestea sunt mai eficiente din puntul de vedere al consumului energetic, ceea ce garantează o durată de viaţă mai lungă a bateriei şi necesitatea mai rară de service laptop.

De asemenea, procesoarele Ryzen 4000 au şase până la opt nuclee care ajută la taskuri precum redarea videoclipurilor de înaltă rezoluţie. Majoritatea procesoarelor Intel Ice Lake au doar patru nuclee.

Avantajele 5G și WiFi 6

În 2019, consumatorii au prins gustul tehnologiei 5G, nouă generaţie de wireless standard, care promite viteze mari de internet. În timp ce 5G nu este la fel de răspândită că 4G LTE, producătorii de laptopuri sunt deja pregătiţi pentru saltul tehnologic şi asigurare service laptop pentru upgrade-urile necesare.

Dell, HP şi Lenovor vor lansa laptopuri 5G anula cesta. Modelele Dell şi HP, în liniile Latitudine şi EliteBook folosesc procesoare Intel tradiţionale.

0 Shares
You May Also Like