5 recomandări pentru alegerea sezonului potrivit pentru vacanța ta în Cancun

5 recomandări pentru alegerea sezonului potrivit pentru vacanța ta în Cancun

0 Shares
0
0
0

Visezi la o vacanță perfectă în Cancun, dar nu știi când este cel mai bun moment să o planifici? Descoperă câteva recomandări care te vor ajuta să alegi momentul ideal pentru a te bucura de frumusețile acestui paradis tropical.

1. Dacă vrei să eviți sezonul ploios, planifică-ți vacanța în iarnă sau primăvară

În Cancun, sezonul ploios durează de la sfârșitul lui mai până în noiembrie, cu cele mai intense precipitații în septembrie și octombrie. În acest context, dacă vrei să fii sigur că ploaia nu te va ține în camera de hotel și nici nu te va împiedica să faci toate acele activități pe care ți le-ai propus, este recomandat să planifici vacanța în Cancun în iarnă sau primăvară.

În aceste anotimpuri, precipitațiile sunt semnificativ reduse, oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de zile însorite și plaje frumoase.

2. Dacă urăști umiditatea, evită să vizitezi Cancunul vara

Cancunul, fiind una dintre destinațiile favorite ale turiștilor, este cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb și apele sale cristaline. Cu toate acestea, dacă nu ești un fan al umidității, ar trebui să știi că vara în Cancun poate fi destul de inconfortabilă.

În perioada din iunie până în septembrie, umiditatea atinge cote extrem de ridicate, adesea apropiindu-se de 100%. Împreună cu temperaturile medii care depășesc 31°C, atmosfera devine grea și apăsătoare.

Dacă dorești să te bucuri de Cancun fără a fi afectat de umiditatea ridicată, planifică-ți vacanța în alte sezoane. Și nu uita să verifici prognoza meteo înainte de a-ți rezerva bilete de avion spre Cancun

3. Dacă nu-ți place aglomerația, mergi în perioada aprilie – iunie

Perioada aprilie-iunie este una de tranziție în Cancun și un moment ideal pentru a vizita această destinație populară, în special pentru cei care preferă un mediu mai liniștit. În această perioadă, temperaturile rămân plăcute, variind între 26 și 30 de grade Celsius, oferind condiții ideale pentru a te bronza sau pentru a explora atracțiile locale.

Aglomerația specifică sezonului de vârf începe să se rărească, oferind oportunitatea de a te bucura de plajele largi și de atracțiile turistice fără a te confrunta cu mulțimile obișnuite. În plus, prețurile la cazare devin mai accesibile.

4. Dacă vrei să prinzi oferte mai bune, programează-ți vacanța la sfârșitul primăverii sau la începutul toamnei

Planificarea vacanței în funcție de buget este o provocare cu care se confruntă mulți turiști. Dacă vrei să știi când să mergi în Cancun pentru a beneficia de cele mai bune oferte, atunci trebuie să afli că sfârșitul primăverii și începutul toamnei sunt perioadele cele mai potrivite pentru o vacanță cu buget mai mic. În aceste perioade, prețurile sunt mult mai scăzute comparativ cu cele din sezonul de vârf. 

Totuși, este important de menționat că din septembrie până în noiembrie, când numărul turiștilor scade, unele obiective turistice și restaurante pot fi închise. Este recomandat să te informezi în avans despre programul locurilor pe care dorești să le vizitezi. 

5. Dacă mergi în vacanță cu familia, alege noiembrie sau aprilie

Noiembrie este considerat un moment ideal pentru a merge în vacanță cu familia la Cancun. Motivele sunt multiple: prețuri accesibile, climă bună și fără alge pe plaje. 

Totuși, dacă nu poți ajunge în noiembrie, aprilie este și o altă opțiune bună pentru a vizita Cancunul. Temperaturile oscilează în jurul valorii de 29°C, permițând desfășurarea diverselor activități în aer liber pentru întreaga familie.

Un alt avantaj al acestei perioade este reprezentat de Ziua Copilului, sărbătorită pe 30 aprilie în Mexic. În această zi, multe atracții turistice și magazine oferă reduceri generoase pentru familiile cu copii.  

Alegerea sezonului potrivit pentru vacanța ta în Cancun poate face diferența dintre o experiență de neuitat și una mai puțin plăcută. Ține cont de sfaturile oferite și vei putea evita aglomerația, umiditatea excesivă sau sezonul ploios și chiar să beneficiezi de oferte mai avantajoase.  

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like