3 metode sigure de a pierde informatiile de pe un card SD

3 metode sigure de a pierde informatiile de pe un card SD

0 Shares
0
0
0

Cardul SD a devenit cea mai populara unealta de stocare a informatiilor. Cei mai multi il folosesc pentru extinderea memoriei de la telefonul mobil, insa este utilizat cu succes si pentru a pastra volume mari de informatii pentru aparate foto, tablete, laptopuri s.a. Deci se poate spune ca a devenit cea mai utilizata unitate externa de stocare. Specialistii atrag atentia ca usurinta de utilizare vine si cu anumite puncte mai slabe care pot duce la pierdera iremediabila a unor cantitati importante de documente. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care multi utilizatori le fac ce determina stergerea iremediabila a datelor.

Aplicatiile gratuite!

Aplicatiile gratuite sunt extrem de eficiente pentru recuperare date card SD, insa daca nu sunt corect utilizate acestea pot produce dezastre iremediabile, in special celor ce au continut valoros, important stocat pe acestea.

Eficienta softurilor gratuite nu este contestata, insa cei ce le folosesc trebuie sa fie atenti, o serie de aplicatii recupereaza doar continut text, altele doar fisiere JEPG si PNG, si altele doar pe cele de natura media. Dealtfel aplicatiile gratuite au eficienta scazuta in restaurarea fisierelor corupte, si multe dintre acestea sunt compatibile doar cu anumite sisteme de operare. Deci instalarea si utilizarea unor softuri gratuite, in special de persoanele mai putin experimentate, poate fi cauza principala pentru pierdera completa a datelor de pe unitatea de stocare de tip card SD.

Formatare si rescrierea cardului

Formatarea accidentala a cardului este una dintre cele mai frecvente erori umane, insa trebuie mentionat ca restaurarea datelor este o operatiune ce se poate realiza cata vreme unitatea de stocare nu este rescrisa. Odata ce sunt suprascrise alte informatii, nu mai este posibila recuperarea integrala a fisierelor.

Cei ce au venit din vacanta si au descoperit ca “prin minune”  cardul cu amintiri s-a golit, se pot orienta catre centrele specializate de recuperare date card, doar astfel pot restaura imaginile si clipurile salvate anterior. Orice incercare independenta de restaurare, poate face mai mult rau. In cazul supra scrierii, partiale, pot fi recuperate informatiile, insa nu in totalitate. Deci in cazul in care nu se doreste pierderea fisierelor dupa formatare accidentala este important ca dispozitivul sa fie diagnosticat de specialisti, nu de amatori, prieteni sau prin activitati independente.

Deteriorarea mecanica

Cardurile de memorie pe cat sunt de mici, pe atat sunt de volatile si putin rezistente la actiunea unor forte mecanice. Insa nu intotdeauna informatia poate fi pierduta iremediabil. Cata vreme unitatea este diagnosticata de persoane autorizate, informatia poate fi recuperata si restaurata. Pe mainile lipsite de experienta, poate deveni amintire. Cardurile ce sufera din pricina deteriorarilor mecanice se pot restaura cata vreme nu exista si alte interventii exterioare. Oricat de stricat ar parea, cipurile ce asigura pastrarea datelor pot fi intacte, insa orice interventie gresita le poate altera iremediabil.

Cea mai eficienta solutie in cazul in care unitatea de stocare a datelor de tip card SD nu mai functioneaza, se deterioreaza sau este formatata accidental este sa nu faci nimic, sa opresti activitatea si sa o izolezi intr-un mediu sigur, lipsit de praf si alte impuritati. Colaborarea cu specialistii in recuperare date card SD este optiunea care iti va asigura succesul si restaurarea informatiilor.

0 Shares
You May Also Like