TOP 4 obiecte necesare pentru drumețiile din această toamnă

TOP 4 obiecte necesare pentru drumețiile din această toamnă

0 Shares
0
0
0

Toamna și-a intrat deja deplin în drepturi, iar acest sezon este unul potrivit pentru a face drumeții. Aceste ieșiri în natură sunt extrem de benefice pentru sănătatea ta, dar și o variantă excelentă de relaxare. Însă, cel mai important când vine vorba de trasee montane, este echiparea corespunzătoare.

      Dacă ești la prima ta experiență de acest gen, mai jos ai un ghid cu câteva obiecte ce nu trebuie să îți lipsească din această călătorie.

Iată 4 lucruri importante de care ai nevoie într-o drumeție!

 

  1. Încălțăminte adecvată

Alegerea încălțămintei poate părea puțin dificilă. Poți găsi bocanci speciali pentru drumeții, ce sunt proiectați pentru a face față tuturor scenariilor posibile. Opțiunile importante de care trebuie să ții cont sunt izolația termică, talpa antiderapantă și impermeabilitatea. Izolația termică este utilă mai ales pentru acest sezon răcoros, deoarece astfel vei putea păstra căldura în interior. Talpa antiderapantă asigură aderență pe terenuri mai accidentate sau umede, oferind astfel siguranța pe traseu. De asemenea, există drumeții ce presupun trecerea prin apă, iar de aceea ai nevoie de bocanci impermeabili.

  1. Haine potrivite

Pentru a fi pregătit de o drumeție, ai nevoie de un echipament adecvat. Pentru început, trebuie să te asiguri că optezi pentru mai multe straturi, pentru a te putea adapta în funcție de condițiile meteo. Straturile necesare trebuie să fie următoarele: unul care să absoarbă transpirația, unul care să mențină căldura și stratul exterior care are ca rol de a oferi un „scut” în fața vântului și a posibilelor ploi. Un alt element ce trebuie ales cu atenție sunt pantalonii. Ei au un rol important în mobilitatea de care ai nevoie pe parcursul drumeției. Poți opta pentru pantaloni impermeabili de damă de la Himalaya, deoarece aceștia au caracteristicile ideale pentru drumeții. În plus, poți avea și o căciulă de protecție la tine pentru orice situație.

  1. Rucsac

Un rucsac potrivit și echipat îți va asigura o drumeție minunată. Dacă nu deții deja unul, achiziționează un ghiozdan cu mai multe compartimente, de dimensiuni medii. Pentru o drumeție de zi, dimensiunea ar trebuie să fie de 20-30 de litri, iar pentru o drumeție mai lungă, 40-60 de litri. Încearcă să eviți să te încarci cu obiecte inutile, pentru a-ți ușura parcursul pe traseu.  Un rucsac compartimentat este util, deoarece îți permite organizarea mai bună a echipamentului. De asemenea, un aspect de care să ții cont este confortul de purtare. Pentru a-ți asigura acest lucru, este nevoie ca rucsacul să aibă curele confortabile de umăr și o centură poziționată la nivelul taliei. Această opțiune asigură distribuirea greutății uniform pe corp.

  1. Gustări și apă

O gustare este potrivită pentru pauzele pe care le vei avea pe parcursul drumeției. Poți opta pentru orice gustare îți face plăcere, atât timp cât este ușoară și energizantă. De asemenea, asigură-te că ai suficient loc pentru depozitarea apei. În astfel de condiții, organismul tău simte nevoia de hidratare intensă, iar de aceea trebuie să ai suficiente resurse la tine.

Echipează-te corespunzător pentru viitoarele drumeții pe care le vei avea în această toamnă. Siguranța este foarte importantă, iar de aceea trebuie să te bucuri de experiențe frumoase fiind pregătit pentru orice scenariu.

Sursa foto:freepik.com

0 Shares
You May Also Like