Doua modalitati de a vinde bitcoin in siguranta

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai des descoperim informatii despre bitcoin in mediul online, motiv datorita caruia vom prezenta in continuare doua modalitati de a vinde bitcoin in siguranta.

Tranzactionare online P2P

Pietele de tranzactionare peer-to-peer sunt o dezvoltare relativ noua in lumea Bitcoin. Nu are loc schimbul direct de fonduri. In schimb, acele site-uri web functioneaza, in esenta, ca o platforma care aduce impreuna persoane cu nevoi diferite, dar complementare.

Serviciul este conceput pentru beneficiul reciproc al persoanelor care ar dori sa cumpere Bitcoins cu cardul lor de credit si a celor care doresc sa-si cheltuiasca Bitcoins pentru a cumpara bunuri din locuri care nu accepta monede digitale ca forma de plata. Drept urmare, primii isi schimba moneda forfetara in BTC, in timp ce cei din urma pot cumpara bunuri cu discount.

Site-urile care faciliteaza serviciul ofera utilizatorilor un serviciu de incredere pentru tranzactie, precum si un portofel pentru stocarea Bitcoins.

Iata cum functioneaza:

Bob posteaza lista dorintelor cerute, inclusiv suma de reducere pe care doreste sa o primeasca, care in mod normal se ridica la 25 la suta. Jack apoi accepta comertul si plateste bunurile lui Bob pe piata, precizand adresa de livrare a lui Bob. Odata ce marfurile sunt livrate, piata elibereaza banii lui Jack de la escrow si transfera fondurile in portofelul lui Jack.

In timp ce acest sistem ii permite lui Jack sa achizitioneze Bitcoins relativ usor folosind doar cardul sau bancar, acesta ii percepe si o taxa destul de mare pentru acest serviciu.

Pentru a putea vinde bitcoin in siguranta folosind acest serviciu, de obicei, va trebui sa va verificati complet identificarea, ceea ce anuleaza in mod evident Bitcoin tranzactionarea anonimatului sau.

In plus, dupa ce ati reusit sa va vindeti BTC-urile, va trebui sa le retrageti in contul dvs. bancar sau pe un card bancar. Mai des, acest proces va dura foarte mult timp si va suporta unele taxe. Prin urmare, o multime de oameni opteaza pentru tranzactionare offline.

Prin bancomat

In pofida aparentei ca bancomate automate de numerar, bancomatele Bitcoin nu sunt bancomate in sensul traditional. In loc sa se conecteze la contul bancar al utilizatorului, acestea sunt conectate la Internet pentru a putea facilita tranzactiile Bitcoin.

Bancomatele Bitcoin pot accepta bani in numerar si ii pot schimba in Bitcoins, sub forma de bon pe hartie, cu un cod QR pe ​​acesta sau mutand fondurile intr-un portofel din reteaua Blockchain. De obicei, percep taxe de tranzactie foarte mari – exista rapoarte media care indica taxe de pana la sapte la suta.

Doar cateva ATM-uri specifice Bitcoin ofera functionalitate bidirectionala, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot cumpara si vinde Bitcoins folosindu-le. Printre astfel de utilaje se numara Robocoin, Genesis1 si Satoshi2 de la Genesis Coin, modelul BitAccess si BATMThree de la General Bytes. Cu toate acestea, unii operatori ar putea dezactiva operatiunile de vanzare.

Uneori, furnizorii de ATM-uri Bitcoin solicita utilizatorilor sa aiba un cont existent pentru a efectua operatiuni de vanzare, iar procesul de inregistrare implica adesea mult timp, energie si efort.

De exemplu, noii utilizatori ai ATM-ului Robocoin au nevoie de un numar de telefon pentru activare si notificari, ID-ul emis de guvern, scanarea palmelor si o fotografie curenta facuta de camera web a bancomatului.

Procesul de identificare variaza in functie de masina si chiar de diferiti operatori care ruleaza ATM-uri similare, dar un fel de verificare a identitatii va fi intotdeauna necesara daca doriti sa vindeti.

Dupa ce identitatea dvs. este verificata, vi se ofera un cod QR cu o adresa de portofel la care trebuie sa trimiteti Bitcoins. In functie de aparatul pe care il utilizati, veti primi imediat bani din aparat sau veti primi un cod de rascumparare si va trebui sa asteptati confirmarea tranzactiei.

De obicei, o confirmare este suficienta, dar uneori sunt necesare pana la sase confirmari inainte ca utilizatorul sa retraga numerar.

Deci, in ciuda numarului tot mai mare de bancomate Bitcoin la nivel mondial, acestea sunt inca folosite in primul rand pentru a cumpara Bitcoins.

Mai mult, operatorii de ATM-uri BTC trebuie sa ajusteze setarea pe masinile lor in conformitate cu anti-spalarea banilor si sa cunoasca standardele clientilor dvs. aplicabili in jurisdictia in care sunt plasate bancomatele lor.

In unele tari, aceasta necesita o licenta de transmitator de bani, in timp ce reglementarile actuale din alte tari impiedica instalarea bancomatelor Bitcoin.

0 Shares
You May Also Like