De ce sunt utili corapii medicinali?

De ce sunt utili corapii medicinali?

0 Shares
0
0
0

Sosetele terapeutice care mai sunt cunoscute si sub denumirile de sosetele pentru sanatate, sosetele cu compresie si sosetele diabetice au un lucru in comun – toate ofera beneficii pentru sanatate pentru mentinerea picioarelor sanatoase.

Mai jos veti gasi informatii despre fiecare tip de sosete, ce sunt acestea, ce anume trebuie sa cautati atunci cand faceti cumparaturile si ce tip ar putea satisface cel mai bine nevoile dvs. Va rugam sa va amintiti sa consultati un profesionist in sanatate inainte de a determina ce tip de sosete trebuie sa purtati.

Sosetele s-au schimbat si s-au imbunatatit de-a lungul anilor pentru a satisface nevoile oamenilor care vor sa aiba si sa mentina picioarele sanatoase. Purtarea sosetelor realizate de calitate poate imbunatati in mod dramatic sanatatea picioarelor, asa ca nu va potriviti cu sosetele ieftine, deoarece exista o posibilitate buna ca acestea sa fie fabricate din materiale sarace.

Cei mai multi cred ca sosetele din bumbac 100% sunt minunate pentru picioare; dar sunt de fapt mai nocive decat bune, deoarece acest material absoarbe umezeala si nu o sterge. De fapt, o tine si provoaca un mediu perfect pentru cresterea bacteriilor si a ciupercilor care poate provoca piciorul de atlet si mirosul urat al piciorului.

Umiditatea poate provoca de asemenea blistere, calusuri si puncte fierbinti atunci cand este combinata cu caldura si frecare. Sosetele confectionate din fibre sintetice sau amestecuri de bumbac sunt ideale, deoarece aceste materiale sunt durabile, usoare si mai bine imbratisate; unii au chiar modele anatomice care sa asigure o potrivire optima, astfel incat sa existe sanse mai mici de a se inghesui in pantoful care poate provoca blistere sau haitui.

Sosetele sanatoase din amestecuri sintetice au caracteristici care absorb umiditatea, apoi o indeparteaza de picior pentru a reduce acumularea de umiditate. Amortizarea corecta este esentiala si pentru confort si, in unele cazuri, pentru a ajuta la reducerea atrofiei tamponului de grasime (subtierea tampoanelor grase ale piciorului, care servesc ca tampoane naturale care afecteaza perna).

Sosetele cu compresie tinere sau batrane, de sex masculin sau feminin, active sau mai putin active, pot fi raspunsul la picioarele cu senzatie de sanatate mare. Domeniile de compresie usoara (mai putin de 20 mm Hg) sunt preventive si pot fi purtate de oricine.

Acestea au un beneficiu dramatic pentru indivizii care stau pe perioade lungi de timp sau au orice factori de risc, ceea ce ii face predispusi la tulburari venoase. Calatorii aerieni frecventi sunt doar un grup potential periculos, in special acei pasageri aflati pe zboruri lungi in scaunele din clasa de autocare.

Terapia de compresie s-a dovedit in mod repetat ca nu numai ca este o modalitate extrem de eficienta de a trata afectiunile venoase, ci si de a preveni aparitia acestora. Dovedit prin cercetari medicale, cei mai buni ciorapi medicinali sunt eficienti in reducerea simptomelor picioarelor doar atunci cand compresia este absolvita (presiunea fiind cea mai mare la glezna si secvential mai putin la nivelul piciorului). Astazi produse incredibil de pure, usoare si la moda sunt disponibile in ciorapi cu compresie.

Circumferinta membrului si a venelor superficiale va fi redusa fizic prin compresia gospodariei. Atunci cand dimensiunea venelor este scazuta, sangele curge mai repede, contribuind astfel la prevenirea acumularii de sange si a sanselor de a dezvolta tromb.

Functionarea supapei poate fi imbunatatita si prin terapia prin compresie. Functionarea corecta este permisa atunci cand diametrul venei este redus si cuspele valvei sunt mutate inapoi intr-o pozitie corecta de suprapunere. Ciorapii de compresie pot consolida varicozitatea, ceea ce o face mai putin vizibila si mai putin simptomatica.

Stilurile de astazi de sosete cu compresie gradata sunt extrem de atractive si confortabile de purtat. Aceste sosete de sustinere au aspectul unei sosete normale, casual sau sportive, cu beneficiile terapeutice ale terapiei cu compresie absolvita.

Sosetele cu suport de compresie mai mici sunt disponibile pentru masuri preventive pentru a reduce umflarea piciorului si a gleznei si sunt minunate pentru deplasarea aeriana sau pentru picioarele tale toata ziua.

Ca suport preventiv sau pentru varicozitatile de sub genunchi, sosetele de sprijin sunt o alegere excelenta. Cu tehnologie avansata recent de tricotat, sunt disponibile acum multe stiluri noi de ciorapi cu compresie gradata, inclusiv sosete de rochie, sosete cu model casual si sosete sportive cu fibre pentru umiditatea CoolMax®.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…