Cum se aplica un parfum

Cum se aplica un parfum?

0 Shares
0
0
0

A aplica un parfum inseamna a ne crea propria noastra atmosfera unica. Purtam parfumuri pentru ca vrem sa ne exprimam propriul caracter si sa uimim sau sa atragem oamenii din jurul nostru.

Iubitorii de arta a parfumeriei il numesc “un moment magic”. Momentul anume in care o atingere de picaturi de parfum dezvaluie esenta sa deplina. Cand un parfum se manifesta, lasam altora o parte din noi, o mica bucata din viata noastra pe care dorim sa o exprimam prin miros – probabil unul dintre cele mai puternice dintre cele cinci simturi. Pentru a face acest lucru este important sa alegem parfumul potrivit si sa stim cum sa il aplicam.

Datorita acestui ghid, iti vei putea gasi rutina, asemanatoare unora dintre cei mai cunoscuti oameni din trecut care erau cu adevarat pasionati de parfumuri.

De ce conteaza unde aplici un parfum?

Istoria este plina de anecdote despre pasiunea unor oameni celebri fata de parfumuri. De altfel, se spune ca Cleopatrei ii placea sa umple panzele navelor cu parfumul ei preferat, creandu-si o semnatura olfactiva in vant. Napoleon pulveriza pe el insusi o apa de colonie din abundenta, din cap pana in picioare, consumand pana la saizeci de fiole pe luna.

Desi poate parea o exagerare, este evident cat de important poate fi un parfum pentru fiecare dintre noi. Folosim o sticluta de Dior Sauvage 100ml pentru a seduce, fermeca sau pur si simplu pentru a ne confirma personalitatea cu determinare si constientizare. Totusi, de ce este atat de important sa stii unde sa pulverizezi parfumul?

Folosirea unui parfum este o chestiune de maniere. Un mic ritual zilnic pentru a-ti proteja propriul stil. Cu toate acestea, pentru a o face cel mai bine, trebuie sa cunosti in principal locurile potrivite pentru a pulveriza parfumul.

Nu toata lumea stie ca exista cateva puncte strategice pentru a aplica un parfum. De fapt, pentru a-l face sa reziste mult, este necesar sa il pulverizezi pe punctele de puls, zone in care tensiunea arteriala este mai intensa. Pielea tinde sa fie mai calda in aceste locuri si accentueaza notele olfactive ale parfumului pulverizat sub aceasta influenta.

Cum se aplica un parfum pentru a-i spori rezistenta?

Pe langa cunoasterea perfecta a anatomiei olfactive, exista si alte trucuri pentru a aplica si a face parfumul tau preferat sa reziste toata ziua:

  • Nu este suficient doar sa pulverizezi un parfum in locurile potrivite, ci este important sa il pulverizezi intotdeauna pe pielea curata, de exemplu dupa un dus. Cand pielea este murdara, grasimea acopera epiderma si impiedica atasarea parfumului;
  • Tipul de parfum si concentratia acestuia pot influenta randamentul si persistenta in timp. Daca tinta ta este sa faci parfumul sa reziste cat mai mult posibil, este cel mai bine sa iei in considerare de unde cumparam parfumuri originale;
  • Exista tesaturi care retin mai bine parfumul. Tesaturile precum lana sau inul sunt recomandate, in timp ce matasea este de evitat. De obicei, tesaturile lejere lasa parfumul sa respire fara a deteriora hainele;
  • Odata ce sunt luate in considerare toate regulile necesare privind aplicarea si evaluarea unui parfum, este important sa intelegi cum retine pielea notele de parfum. Nu toate tipurile de piele sunt identice iar pH-ul influenteaza persistenta parfumului. Notele de parfum reactioneaza diferit in functie de aciditatea pielii, de exemplu, transpiratia poate face ca un parfum sa se evapore mai usor.

Atunci cand un parfum nu este “atasat” de piele, ci de haine, trucul este sa porti mereu cu tine apa de parfum preferata, poate sa ai o fiola in poseta, si sa re-pulverizezi o data la cateva ore.

0 Shares
You May Also Like