Cum sa calatoresti cu copilul

Cum sa calatoresti cu copilul?

0 Shares
0
0
0

Fie ca faceti o escapada de una sau doua zile ori o calatorie lunga cu copilul dvs., aceste cateva sfaturi va vor permite sa va bucurati pe deplin de momentele petrecute in compania sa.

Stabilitatea

Pentru un copil, o calatorie poate fi interesanta, dar si stresanta din cauza numeroaselor lucruri noi care sunt experimentate in fiecare zi. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i cultiva flexibilitatea si adaptabilitatea, pe masura ce creste. Cu toate acestea, este important sa va respectati limitele si sa va asigurati o anumita stabilitate in viata de zi cu zi, chiar daca sunteti in vacanta.

Iata ce puteti face pentru a va alina copilul atunci cand calatoresti

In cazul in care copilul dumneavoastra are un element de confort, cum ar fi un animal umplute, patura sau suzeta, nu uitati sa-l puna in bagajele dumneavoastra. Daca acest obiect este o sursa de confort si securitate la domiciliu, va fi cu atat mai mult intr-un mediu nou.

Impachetati cateva dintre jucariile si cartile preferate ale copilului. Chiar daca este departe de casa, aceste obiecte familiare ii vor aminti putin de rutina sa (de exemplu, istoria inainte de culcare) si il vor linisti foarte mult in timpul acestei calatorii pline de noutati.

Atunci cand este posibil, pastrati o rutina similara pentru mese.

Planificati-va nevoile copilului pentru a evita problemele care s-ar putea transforma in convulsii. De exemplu, aduceti apa, gustari, o schimbare de haine, un carucior pliabil sau un model Cybex Aton pentru mai multa siguranta. Asigurand confortul copilului tau, te asiguri ca calatoria este placuta pentru toti.

Joaca

Sarbatorile sunt o oportunitate de a-ti descoperi copilul intr-o lumina noua, mai ales daca el este de obicei la cresa sau la scoala.

Profitati de vacanta pentru a explora aspecte mai distractive ale parentingului. De exemplu, aduceti copilul la o petrecere locala, participati la activitati pentru copii in zona in care va aflati sau faceti o baie in piscina hotelului sau la plaja. Cand petreceti timp cu copilul dvs. si va jucati cu el, il faceti sa se simta important pentru dvs. si ii permiteti sa-si dezvolte abilitatile sociale.

Evitati supraincarcarea zilelor. In schimb, alegeti un singur tur sau excursie pe zi. Apoi, faceti-va timp sa va bucurati de ea alaturi de copilul dvs. Puteti dedica restul zilei sa va odihniti, sa luati masa, sa explorati imprejurimile sau sa va lasati copilul sa se joace liber in cel mai apropiat parc.

De asemenea, puteti invita prietenii si copiii lor sa vi se alature intr-o calatorie, care va deveni apoi o activitate sociala pentru dumneavoastra si copilul dumneavoastra.

Invata

Daca intentionati sa participati la o activitate sau sa vizitati un loc, incercati sa ajungeti la inceputul zilei. Pe masura ce copilul va fi bine odihnit, el va avea energia de a participa pe deplin la activitate si de a invata lucruri noi.

Prezinta-l copacilor, florilor, animalelor sau altor lucruri pe care nu le poate vedea in casa dvs. Aceste descoperiri ii vor stimula curiozitatea.

Incurajeaza interesul copilului pentru noutate, aratand spre lucruri interesante, raspunzand la intrebari si intrebandu-l ce gandeste.

Dupa o activitate sau o vizita, discutati cu copilul dumneavoastra despre ceea ce au vazut si facut. Incurajati-i sa-si impartaseasca experientele cu altii. Este o modalitate pentru el de a-si exercita memoria si de a-si imbunatati capacitatea de a spune povesti.

0 Shares
You May Also Like