Ce recompense îți poți oferi după ce termini cu examenele pentru a te menține motivat?

Ce recompense îți poți oferi după ce termini cu examenele pentru a te menține motivat?

0 Shares
0
0
0

La facultate, examenele din sesiune pot fi destul de stresante, în special dacă vorbim despre examenele și lucrările finele, precum licența și dizertația, care necesită multă muncă. În aceste perioade solicitante din viața ta, e foarte important, atât pentru performanță, cât și pentru grija de sine, să îți setezi recompense pentru orice stadiu reușești să finalizezi. De exemplu, pentru terminarea primei părți din lucrarea de licență, poți să-ți acorzi o zi liberă și o seară cu prietenii în oraș. Totuși, dacă te afli în situația în care vrei să te menții motivat și să termini o etapă importantă din viața ta cu succes, atunci poți opta pentru recompense mai mari, precum ar fi diverse gadgeturi. 

Iată câteva idei de recompense pe care și le pot acorda studenții la finalizarea studiilor

Având în vedere faptul că cel mai important obiect din arsenalul unui student este laptopul/ telefonul (în funcție de ce folosești mai mult pentru notat la cursuri), apare natural asumpția că unul dintre aceste aparate este foarte dorit de către orice student. În acest sens, ai putea ca, în vederea finalizării unei sarcini extrem de complicate, precum lucrarea finală sau un examen greu, să îți strângi bani pentru a cumpăra un nou laptop sau un telefon. Dacă îți trece prin minte faptul că e o recompensă cam mare pentru un singur examen / lucrare, ar fi bine să ai în vedere că e o investiție ce te va ajuta în continuare la facultate sau chiar după finalizarea ei. Cu ajutorul unui telefon performant, precum sunt modelele de telefoane Samsung de la Altex, poți nota mult mai rapid decât scriind în caiet orice se discută la un curs. De asemenea, dacă dorești să colectezi și să analizezi date, ori să editezi imagini de înaltă rezoluție, un laptop de calitate te poate însoți în drumul tău către eficiența maximă.

O altă recompensă aproape irezistibilă pentru studenți este un bean bag. Acesta e un fotoliu format dintr-un sac umplut cu polistiren, PVC sau chiar boabe uscate de fasole (de aici îi vine și denumirea: bean = fasole, în engleză). Acest fotoliu este foarte confortabil, ușor de mutat și manevrat, dar și ieftin, aspecte care îl fac un produs de nerefuzat pentru studenți.

Dacă efortul pentru care vrei să te recompensezi este un examen mai simplu, ori un proiect nu foarte dificil, atunci poți să scazi și valoarea cadoului pe care urmează să ți-l faci. În situațiile acestea, ai putea pur și simplu să îți iei un suc delicios pe care să-l savurezi în timp ce aștepți comanda de pizza. Ori ai putea chiar să ieși afară în parc la o plimbare, liniștit fiind că ai terminat și cu această sarcină.

În final, relevant de reamintit este rolul important pe care îl joacă recompensele în menținerea eficienței în situații de efort îndelungat. Oamenii care își oferă mici recompense (sau mai mari, în funcție de efort) sunt mai motivați și au o dorință mai mare să reînceapă încă un proiect după finalizarea celui pentru care se recompensează.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like