Adoptia criptomonedelor este în plină expansiune, dar nu în SUA sau Europa

Adoptia criptomonedelor este în plină expansiune, dar nu în SUA sau Europa

0 Shares
0
0
0

La Conferința Bitcoin Builders, Daniel Fogg de la IOV Labs a vorbit cu Cointelegraph despre cum piețele emergente modelează viitorul spațiului cripto.

Adoptarea în masă a criptomonedelor are deja loc în întreaga lume, dar nu în Statele Unite sau Europa, nici nu are Bitcoin ca bun de referință pentru acceptarea în mediul principal. Conform lui Daniel Fogg de la IOV Labs, fundația care susține platforma de contracte inteligente Rootstock printre alte proiecte, creșterea adopției se petrece în schimb în piețele emergente, unde criptomonedele oferă soluții la problemele cotidiene ale oamenilor.

Într-un interviu cu Joe Hall de la Cointelegraph, la Conferința Bitcoin Builders din Miami, Fogg a vorbit despre pragmatismul Bitcoin, adoptarea la nivel global și modul în care economiile emergente modelează viitorul spațiului cripto.

Conform lui Fogg, piețele emergente conduc calea în adoptarea cripto pentru un motiv major — țările care au provocări macroeconomice semnificative. În opinia sa, prima experiență semnificativă de banking digital a multor oameni se va întâmpla în piețele emergente pe căile cripto în anii următori.

“Oamenii simplii au o nevoie stringentă de a-și proteja veniturile, de a avea acces la dolari americani pentru a obține un împrumut. Asistăm la aceste schimbări masive. Pentru mine, viitorul a ceea ce sper eu că va deveni cripto există deja în Turcia, Columbia, Nigeria, Argentina. Nu există astăzi în Statele Unite sau în Marea Britanie.”

Fogg consideră că spațiul cripto evoluează prin două utilizări majore ale criptelor. Una se concentrează asupra soluțiilor de finanțare descentralizată (DeFi) pentru persoanele care caută randamente mai mari și oportunități alternative de investiții. Un alt caz de utilizare implică persoanele care dobândesc stablecoins legate de dolarul SUA pentru economii și plăți zilnice în economii care se confruntă cu inflație, devalorizare și alte probleme monetare.

“Cred că există o bifurcație în ceea ce DeFi ar putea deveni, DeFi avansat, care cred că va fi utilizat în America și Europa, și apoi DeFi de zi cu zi, ceea ce vei vedea în piețele emergente în fiecare zi.”

adoptia crypto dupa tari 2023

Piețele emergente oferă “oportunitate la scară largă” pentru finanțele de retail, a declarat Fogg, adăugând că dezvoltarea produselor DeFi pentru aceste zone este o strategie cheie pentru Rootstock și compania sa soră, IOV Labs. Vorbind despre pragmatismul Bitcoin, Fogg a subliniat că, deși Bitcoin este o inovație remarcabilă, doar Bitcoin nu este suficient. După cum a spus Fogg, spațiul cripto nu are încă un caz de utilizare stabilit pentru miliarde de utilizatori și ar putea dura ani pentru a realiza asta:

“În multe cazuri, credem că plătesc, economisesc, împrumută, acordă împrumuturi, finanțe de retail, etc. Dar există și multe alte cazuri de utilizare. Trebuie să experimentăm pentru a ajunge acolo. Și dacă suntem ținuți în loc de o mentalitate tradițională conservatoare în ceea ce privește ceea ce ar putea fi Bitcoin, cred că acest lucru este în detrimentul lumii.”

Cine este Daniel Fogg de la IOV Labs?

Daniel Fogg este un inginer software și lider tehnic la IOV Labs. IOV Labs este o companie specializată în dezvoltarea și implementarea tehnologiei blockchain, cu un accent deosebit pe tehnologia RSK (Rootstock). RSK este o platformă de contracte inteligente bazată pe blockchain-ul Bitcoin, care permite dezvoltarea și implementarea aplicațiilor descentralizate (DApps).

Daniel Fogg, în calitate de lider tehnic, este responsabil de coordonarea și supervizarea dezvoltării de software în cadrul IOV Labs. El joacă un rol important în proiectarea și implementarea soluțiilor tehnice pentru platforma RSK și alte produse dezvoltate de companie.

Ce este Rootstock?

Rootstock (cunoscut și sub numele de RSK) este o platformă de contracte inteligente bazată pe tehnologia blockchain a Bitcoin. Scopul principal al Rootstock este de a extinde funcționalitatea blockchain-ului Bitcoin, permițând dezvoltarea și implementarea aplicațiilor descentralizate (DApps) și a contractelor inteligente.

Prin intermediul platformei Rootstock, utilizatorii pot crea și rula contracte inteligente pe blockchain-ul Bitcoin, oferind astfel aceleași avantaje de securitate și imutabilitate caracteristice rețelei Bitcoin. Rootstock utilizează o tehnologie numită “sidechain”, care permite transferul de valori între blockchain-ul Bitcoin și rețeaua Rootstock.

Aceasta înseamnă că utilizatorii pot beneficia de toate funcționalitățile contractelor inteligente și DApps-urilor pe platforma Rootstock, în timp ce păstrează avantajele și securitatea rețelei Bitcoin.

Prin extinderea capacităților blockchain-ului Bitcoin, Rootstock își propune să ofere un mediu mai eficient și mai scalabil pentru dezvoltarea aplicațiilor descentralizate, sporind în același timp interoperabilitatea și sinergia între diversele ecosisteme blockchain existente.

0 Shares
You May Also Like