Viata unui ajutor de bucatar

Viata unui ajutor de bucatar

0 Shares
0
0
0

Ce este un ajutor de bucatar cunoscut si sub denumirea de „sous chef”? Poti gasi informatii esentiale despre ce implica munca unui ajutor de bucatar la https://www.reclamapetelefon.ro/fisa-post-ajutor-bucatar-atributele-ajutorului-de-bucatar/.

Asadar, numele sonor misterios care defineste aceasta meserie la nivel international este derivat din cuvantul francez care inseamna „sub”. Acest profesionist din bucatarie lucreaza indeaproape cu bucatarul-sef, in calitate de comandant secund, in structura clasica ierarhica de bucatarie cunoscuta sub numele de „brigada”.

Sistemul de brigada delimiteaza in mod formal pozitia fiecarui lucrator din bucatarie si, desi aplicarea sa stricta depinde de tipul si dimensiunea bucatariei, in majoritatea cazurilor va fi prezent un ajutor de bucatar, ca parte integranta a echipei de conducere.

Experienta la locul de munca este esentiala pentru orice lucrator in bucatarie care doreste sa urce pe scara ierarhica, astfel incat ajutorul de bucatar nu este, in general, considerat a fi o pozitie de baza. Gandeste-te la aceasta pozitie ca la un nivel inferior exact cum este managerul unei companii si asistent manager-ul sau. Intr-un fel sau altul, denumirea ajutorului de bucatar reprezinta decalajul profesional dintre un bucatar de linie si un bucatar-sef.

Responsabilitatile precise pentru ajutoarele de bucatari variaza in functie de unitati, in functie de dimensiunea, domeniul de aplicare si structura organizationala a intreprinderii, dar acestia asista intotdeauna managerii de nivel superior prin executarea practicilor de bucatarie care duc la un nivel ridicat de satisfactie a clientilor.

In practica, multe bucatarii functioneaza ore intregi zilnic. Hoteluri, statiuni, nave de croaziera si alte puncte de ospitalitate asigura micul dejun, pranzul ori cina. Sunt o multime de ore de luat in considerare, asa ca ajutoarele de bucatari lucreaza adesea alaturi de bucatarii-sefi, pentru a acoperi necesitatile zilnice de pregatire a preparatelor culinare.

In calitate de al doilea comandant, meseria de ajutor de bucatar poate fi o oportunitate care asteapta sa se intample. Pe masura ce bucatarii trec sau sunt promovati la functii de directori sau la posturi de manager general, asistentii bucatarilor sunt perfect pozitionati pentru a intra in rolurile de bucatar executiv. Relatia de mentor – ucenic care exista intre bucatari si asistentii lor adauga, de asemenea, valoare rolului de ajutor de bucatar.

A deveni un bucatar profesionist inseamna sa te ridici printre randurile culinare. In general, un ajutor de bucatar isi ajuta bucatarul-sef in urmatoarele aspecte: crearea si livrarea de meniuri si preparate zilnice, instruirea bucatarilor ucenici, bucatarilor de linie si altor angajati din bucatarie, impartirea muncii in cadrul statiilor de bucatarie, controlul inventarului, controlul costului alimentelor, supravegherea si programarea personalului, salubritate si igiena, intretinere de echipamente, banchete si catering, conducerea prin exemplu, marketing incrucisat pentru cresterea vanzarilor – asocierea vinului cu mancarea etc., efectuarea de degustari de alimente pentru potentialii clienti etc.

Aminteste-ti ca acestea sunt sarcini de serviciu atribuite in mod obisnuit ajutoarelor de bucatari, dar mai multi factori sunt evidentiati in determinarea modului in care acestia isi vor petrece efectiv ziua de lucru.

Tipul de restaurant sau bucatarie in care lucreaza, dimensiunea si scopul intreprinderii si modul in care bucataria este organizata ajuta la definirea modului in care vor fi aplicate abilitatile de ajutor de bucatar.

0 Shares
You May Also Like