Tot ce trebuie sa stiti despre repatrierea decedatilor

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi avem un membru al familiei plecat la munca in strainatate. Daca nu un membru al familiei, atunci cel mai probabil o ruda sau daca nu, cu siguranta avem un prieten cel putin aflat printre straini.

Aceasta probabilitate este foarte mare in conditiile in care in clipa de fata, exista cateva milioane de cetateni romani raspanditi in toate colturile lumii.

Fireste, cei mai multi dintre acestia sunt stabiliti in tarile din Europa precum, Italia si Spania (in cele doua tari traiesc cei mai multi romani), dar exista romani foarte multi si in Anglia, in Franta, in Austria si Germania, in tarile nordice, in Belgia si Olanda, sau chiar si in Grecia si Turcia.

Dat fiind faptul ca romanii sunt raspanditi peste tot prin Europa si nu numai, este firesc sa auzim frecvent stiri despre cei care si-au pierdut viata in strainatate, iar familiile lor se orienteaza spre Repatriere-decedati.ro.

Dupa cum spuneam, in Italia si in Spania traiesc cele mai mari comunitati de romani, asa ca este firesc ca si numarul repatrierilor din aceste doua tari sa fie mai mare decat numarul repatrierilor din diferite alte tari europene.

Ei bine, pentru ca dupa cum am spus in introducerea articolului, fiecare dintre noi avem un membru al familiei, o ruda sau un prieten aflat la munca in strainatate, si pentru ca nu putem sa stim ce ne aduce ziua de maine, in cele ce urmeaza vom discuta despre repatrierea decedatilor.

In situatia in care decesul a survenit pe teritoriul unei tari din Europa, repatrierea persoanei decedate presupune parcurgerea unor etape specifice fiecarei tari in parte.

In primul rand este necesar sa fie cunoscute foarte bine conditiile in care a avut loc decesul persoanei dragi, dat fiind faptul ca durata obtinerii documentelor de repatriere este diferita in cazul in care decesul a survenit in urma unui accident, in comparatie cu situatia in care decesul a avut loc strict din cauze naturale, cum ar fi o boala necrutatoare.

Repatrierea cetatenilor romanilor decedati in strainatate se efectueaza in primul rand, abia dupa ce sunt obtinute toate documentele complete din tara unde s-a petrecut decesul. Cand totul este in regula in ceea ce priveste documentatia, se va trece la urmatorul pas si anume la ridicarea corpului neinsufletit de la morga unde se afla depozitat in camera frigorifica, iar apo are loc introducerea in sicriul de repatriere.

Sicriul de repatriere nu este acel sicriu pe care il vedem la inmormantarle din Romania, ci este un sicriu special creat pentru transport funerar international, acesta cuprinde sicriul de lemn masiv conform normelor europene, care este captusit la interior cu un alt sicriu special fabricat din zinc.

De asemenea, sicriul este accesorizat cu elemente de decor, dar si cu elemente specifice repatrierii (ex: valvola, saltea absorbanta, placuta identificare), care in unele tari sunt obligatorii, in timp ce in altele sunt facultative.

Dupa ce trupul decedatului a fost asezat in sicriu, se va proceda la sudarea, respectiv sigilarea sicriului de repatriere, iar in unele situatii (in functie de zona geografica) aceasta procedura trebuie sa fie asistata de un reprezentant al Politiei Mortuare, sau de  Medic al ASL, etc. Sicriul gata sigilat, va fi incarcat pe locul special amenajat in masina funerara, si va incepe cursa catre localitatea de destinatie.

Repatrierea decedatilor in mod normal, dureaza intre 2 si 6 zile lucratoare, in functie de tara din Europa unde s-a produs decesul si in functie de imprejurari.

Costurile repatrierii reprezinta de-asemenea un subiect care trebuie abordat. Ei bine, mentionam faptul ca pretul difera de la caz la caz, in functie de distanta parcursa. Cu siguranta, cu cat distanta parcursa de la locul preluarii persoanei decedate si pana la destinatie este mai mare, cu atat costurile vor fi mai mari.

Imbalsamarea si imbracarea persoanei decedate sunt de-asemenea servicii care pot fi incluse in pachetul oferit de catre firma de repatrieri, iar daca ei sunt cei care se ocupa de imbalsamare si imbracare, atunci cu siguranta costul va creste. De-asemenea, conteaza foarte mult si costul necesar eliberarii documentelor, iar tarifele in acest caz difera de la o tara la alta.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii cu privire la repatrierea persoanelor decedate, pe care cu totii ar trebui sa le cunoasteti, mai ales in cazul in care cineva din familia dvs. se afla plecat la munca in strainatate.

0 Shares
You May Also Like