Intreprinzatorii rar petrec destul de mult timp in retea. Unii chiar considera ca a merge la o simpla cafea pentru o relatie de afaceri reprezinta o pierdere de timp. Dar stabilirea unei retele de afaceri reciproc avantajoase ar trebui sa fie o prioritate pentru orice proprietar de afaceri, spun specialistii din acest domeniu.
The treatment for allergic contact dermatitis is plaquenil, an antihistamine (h1-receptor antagonist) medication (phenylpropanolamine hydrochloride salt). When you feel that you can take dapoxetine 60 mg price, https://firepowerrecords.com/firepower-records-to-release-jarvis-rise-of-the-phoenix-ep buy seroquel without prescription it should not be a problem. El uso de misoprostol tiene muchos beneficios, pero aún hay un problema de recogida de datos: los datos no son fiables.
In acest sens, specialistii recomanda cateva strategii pentru a ajuta antreprenorii sa isi imbunatateasca abilitatile de creare a retelelor in afaceri.
Planul
O eroare comuna este de a improviza atunci cand vine vorba de crearea de retele. Nu trebuie sa participati la un eveniment in mod „accidental”. Trebuie sa fi planificat sa participati si sa aveti un anumit scop – de exemplu, sa aveti trei intalniri cu potentialii clienti. La inceputul anului, atunci cand isi pregatesc planul de afaceri, intreprinzatorii ar trebui sa isi revizuiasca strategia de retea si sa isi puna intrebari cum ar fi: “Cu cine pot sa ma intalnesc in mod regulat? Cu cine pot face afaceri cu anul acesta? ” La sfarsitul anului, evaluati cat de bine ati realizat obiectivele dvs. si cum ati ajutat relatiile dvs de afaceri cu membrii retelei dvs.
Identificati punctul de unde sa incepeti
O regula practica este sa intrebiti ce fel de activitati realizeaza colegii vostri. Ateliere de lucru, conferinte si spectacole comerciale ofera mari oportunitati de a intalni oameni noi si de a va extinde afacerea. Sa urmariti programul activitatilor Camerei de Comert Locale este o alta sursa de idei pentru evenimentele pe care le puteti participa.
Nu fiti timid
Participati la intalniri de afaceri si implicati-va in discutii cu oricine aveti ocazia. Iata si cateva lucruri bune de stiut atunci cand participati la o activitate de retea: aduceti cartile de vizita, aveti grija la orice detaliu legat de propria persoana, pentru ca vor fi multe priviri care va vor urmari de la distanta, iar prima impresie conteaza foarte mult, pregatiti cateva propozitii pentru a va prezenta si a descrie afacerea dvs. – acest lucru va fi deosebit de util daca sunteti iritat atunci cand intalniti oameni pentru prima data.
Consumand tot timpul cu oamenii pe care ii cunoasteti deja este o capcana pe care trebuie sa o evitati – faceti efortul de a vorbi cu oameni noi. Concentrati-va asupra a ceea ce puteti face pentru ceilalti, nu invers. Evitati vanzarile agresive. Fiti interesat de ceea ce fac altii. Puneti intrebari. Amintiti-va ca toate sunt acolo din acelasi motiv ca si dvs.: creati contacte.
Stabilirea relatiilor cu conectorii
Este mai bine sa ai 10 relatii reciproc avantajoase in baza de date decat 100 de contacte ocazionale. Luati-va timp si depuneti efort pentru a construi relatii de incredere cu conectori si influentatori in industria dvs. Potrivit specialistilor, ei sunt “cei care fac lucrurile sa se intample”.
Fiti activ in retelele sociale si iesiti din zona dvs de confort. Social media, cum ar fi LinkedIn si Facebook, prezinta instrumente care pot ajuta dezvoltarea unor retele de afaceri importante, insa antreprenorii nu ar trebui sa ignore nici puterea de interactiune fata in fata. Combinarea celor doua modalitati de socializare este ideala.
Conectarea cu colegii din industria dvs., fie fata in fata, fie prin social media, este primul pas intr-o strategie de retea, dar nu trebuie sa va opriti aici. Antreprenorii au adesea o viziune ingusta , deoarece acestia sunt foarte concentrati pe propria afacere, spun specialistii. Intalnirea cu persoane din afara industriei dvs. poate aduce o noua perspectiva afacerii dvs.
Invatati sa comunicati eficient si deveniti un comunicator mai bun. Importanta unei comunicari eficiente la toate nivelurile organizatiei dvs. nu poate fi supraestimata. Abilitatile de comunicare si abilitatile interpersonale reprezinta cheia loialitatii clientilor, a satisfactiei angajatilor si a relatiilor armonioase cu furnizorii, bancherii si alte parti interesate.
Imbunatatiti abilitatile de comunicare. Fie ca este vorba despre comunicarea cu liderii de afaceri, cu clientii sau personalul dumneavoastra, va confruntati cu aceeasi problema: cum sa transmiteti ideile dvs., astfel incat sa lase o impresie de durata in mintea ascultatorilor si sa ii incurajeze pe acestia sa ia masuri?
Urmati aceste 4 sfaturi pentru a comunica mai bine.
Creati ceea ce se numeste ” argument luminat ” – o scurta descriere a activitatilor companiei dvs. si a valorii adaugate a acestora. Ar trebui sa puteti face aceasta descriere intr-o singura propozitie. Foarte putini antreprenori sunt capabili de acest lucru, conform specialistilor.
Ei sunt extrem de pasionati de ceea ce fac, dar trebuie sa invete sa vorbeasca despre asta intr-un mod simplu si concis. Argumentul lor este impartit pe doua paragrafe, in timp ce acesta trebuie sa stea intr-o singura propozitie. Utilizati acest argument pentru toate tipurile de comunicare: cand prezentati afacerea dvs. la fata locului, dar si online si in prezentarile dvs. de marketing.
Cunoasteti persoana cu care vorbiti . Aflati in prealabil despre profilul si nevoile publicului. Apoi, adaptati mesajul si stilul serviciului dvs. Vorbind cu una sau doua persoane este un lucru, vorbirea cu un grup de 30 sau 300 este altul. Un client nu are aceleasi asteptari ca un furnizor. Adesea, intreprinzatorii vorbesc cu interlocutorii lor ca si cum ar fi toti clienti. Un furnizor nu este la fel de interesat de vanzarile dvs ca client.
Vrea sa stie daca afacerea dvs. este fiabila si solida. Atunci cand vorbiti unui public larg, de exemplu, trebuie sa va concentrati pe preocuparile comune ale participantilor si nu pe problemele care afecteaza doar cativa dintre interlocutori. Limba corpului va varia, de asemenea, in functie de context. In fata unui grup, trebuie sa fii mai expresiv pentru a atrage atentia, de exemplu prin miscare, facand mai multe gesturi si schimband tonul vocii tale. Dar acest tip de atitudine va fi complet inadecvat daca va adresati numai unuia sau a doi oameni.
Aveti un bun simt al observarii. Acordati atentie culegerilor verbale si non-verbale pe care le trimite audienta dvs. Au pierdut oamenii firul la ceea ce spuneti sau sunt inca captivati de vorbele rostite? Este important sa fiti constient de aceste semne.
Daca simtiti ca nivelul atentiei scade, puteti pune intrebari pentru a revigora interesul publicului. De asemenea, este util sa ascultati. In majoritatea cazurilor, dialogul este mai usor de instalat daca stiti cum sa ii ascultati pe altii. Oricine va va acorda timp sa va vorbeasca vrea sa fie sigur ca ascultati. Dialogul este mai bun decat discursurile lungi.