Starile depresive si lipsa de nutrienti

Starile depresive si lipsa de nutrienti

0 Shares
0
0
0

Depresia reprezinta un fenomen care se poate instala pe toate palierele de varsta si in toate mediile sociale.

Cauzele care conduc la instalarea starilor depresive sunt extrem de variate si au conotatii personale, neexistand un cod general valabil, asa cum si factorii de stres variaza in functie de impactul pe care il au asupra fiecaruia dintre noi. Ceea ce pe tine nu te poate afecta, este posibil ca asupra altcuiva sa aiba un impact major in sens negativ.

De ce apar starile depresive?

Depresia apare ca ecou al dezechilibrelor pe care noi le manifestam si le resimtim. Indiferent de specificul acestora, de domeniul sau de zona in care noi traversam o dinamica haotica, atata timp cat balanta nu este in echilibru si inclinam mai mult sau mai putin inspre o anumita stare, precum oboseala, nemultumirea, insingurarea, suferinta fizica, epuizarea, negarea,  tristetea sau durerea, fondul nostru emotional va intra pe un teren nu tocmai stabil, generand o serie de trairi delicate, prin care noi ne localizam in conflict cu noi insine  si cu mediul inconjurator.

Starile depresive se manifesta in varii moduri, putem fi dominati de tristete, de lipsa de energie, vom manifesta dezinteres pentru tot ceea ce pana atunci ne facea placere, vom evita socializarea, nu vom aprecia iesirile din casa, nu vom participa la evenimentele din viata cunoscutilor nostri.

Netratate, starile de depresie pot avansa, generand probleme la nivel cerebral, precum lipsa capacitatii de concentrare, deteriorarea atentiei si incapacitatea de memorare. Chiar mai mult, depresia poate actiona si asupra organelor, conducand in timp la aparitia diferitelor afectiuni.

Cum ajuti un depresiv?

A sustine un depresiv in lupta lui de redresarea, este un act destul de curajos, astfel ca daca te afli in postura in care ai in preajma o persoana deyechilibrata la nivel emotional, incearca sa il abordezi cu blandete si intelegere.

Nu incerca sa ii explici ca se afla in echilibru, pentru  ca stie deja, ci asigura-te ca il sustii in depistarea celor mai bune cai prin care poate interveni la nivel emotional. Ofera-i sprijinul tau ori de cate ori doreste sa faca ceva, deoarece singur nu va face, sugereaza-i activitati care i-ar putea starni interesul si, cel mai important, fa-l sa inteleaga ca nu este singur.

Un depresiv prezinta oscilatii foarte mari de dispozitie, astfel ca in cazurile severe si de lunga durata, se impune sustinere medicala, un psiholog detinand parghiile prin care poate inlesni interventia asupra psihicului uman.

Depresia se instaleaza si pe un fond dezechilibrat in ceea ce priveste aportul de nutrieti asigurati organismului sau cand ne confruntam cu un sistem imunitar slabit,  astfel ca o cura cu suplimente va fi de mare folos in restabilirea normalitatii fizice si psihice.

O cura de vitamina C lipozomala 1000mg va actiona asupra organismului, oferind suport in vederea indeplinirii tuturor functiilor organice, dar si in echilibrarea la nivel emotional.

0 Shares
You May Also Like