Scurta istorie a sistemelor de irigare

Scurta istorie a sistemelor de irigare

0 Shares
0
0
0

Cu o gama de produse, precum este o instalatie picurare, irigarea este simpla, rapida si eficienta. De asemenea, irigarea se realizeaza cu ajutorul unui sistem de masuri economice, organizatorice, tehnice si agrotehnice.

Prin acest proces de irigare, se creeaza conditii favorabile pentru cresterea si dezvoltarea plantelor, ceea ce asigura recolte mult mai bune si mai stabile, indiferent de cantitatea de precipitatii atmosferice. Irigarea poate fi efectuata periodic (la ore fixe) sau o singura data (prin submersie, cu apa provenita din topirea zapezii, sau prin inundatie, cand apa acopera suprafata irigabila doar in perioada de revarsare). Raurile, lacurile, apele subterane si alte surse naturale de apa pot fi utilizate ca surse viabile de apa pentru irigatii.

Apa este adusa in zona care urmeaza sa fie irigata prin intermediul unui sistem de irigatii, care trebuie intretinut.

Multe magazine ofera accesorii pentru irigatii, dar este recomandat sa te adresezi doar specialistilor care pot oferi accesorii premium, de calitate superioara. RegalFermierul.ro vine in intampinarea ta cu accesorii de cea mai buna calitate pentru sisteme de irigare eficiente. Aceste sisteme sunt utile datorita istoriei lor si eficientei in asigurarea apei necesare in conditii de seceta. Irigatiile au luat nastere ca urmare a necesitatii de a furniza apa in conditii de seceta. Pentru suprafete mai mari sau pentru culturi ceva mai mici, irigarea este cea mai eficienta solutie pentru culturile normale.

Primele sisteme de irigatii au aparut in Egipt si in Mesopotamia (in anul 6000 i.Hr.) pentru culturile de cereale. Sistemele de irigatii au continuat sa se imbunatateasca si sa se dezvolte de-a lungul timpului. Sistemele moderne de irigatii sunt mai eficiente si mai eficace ca niciodata. Astazi, exista informatii din istoria irigatiilor de-a lungul timpului care ajung la cunostinta noastra. Aceste cunostinte i-au ajutat pe specialisti sa creeze accesorii de cea mai buna calitate pentru o irigare eficienta. RegalFermierul.ro ofera cele mai bune accesorii de irigare disponibile si de calitate.

Au fost construite diguri d epiatra, care alimentau micile iazuri raspandite pe terenurile pe care erau cultivate culturile. Daca terenul era mai inalt, apa era trasa din Nil cu ajutorul unor galeti suspendate de o franghie, la capatul careia se afla o contragreutate. In timp, au urmat sisteme de colectare a apei din panza freatica.

In jurul anului 800 i.Hr., persanii au fost cei care au dezvoltat metode de irigare care sunt folosite si astazi in unele parti ale Asiei si ale Africii centrale si de nord. Pentru functionarea lor eficienta, se foloseau puturi verticale si tuneluri inclinate in pamant pentru a colecta apa din panza freatica. In secolul al XX-lea, a aparut si pomparea apei.

Intre 1950 si 1990, in Romania a fost dezvoltat un sistem national de irigatii care acopera peste 3 milioane de hectare, plasand Romania printre primele tari din Europa in ceea ce priveste sistemele de irigatii.

Schemele de irigatii au fost mentinute in principal din motive financiare dupa anii 1990, din pacate, acestea au fost complet distruse fie din cauza interesului propriu si a neglijentei sau nepasarii; fermierii privati au fost nevoiti sa isi construiasca propriile sisteme pentru a asigura culturile cu apa. Cu siguranta, daca acest sistem de irigatii ar fi fost pastrat astazi, agricultura Romaniei ar fi cunoscut cea mai stralucita perioada de glorie, care ar fi contribuit substantial la economia tarii.

Cum si de ce ingheata plantele?

Aerul cald poate retine mai multa apa decat aerul rece. Deci, pe masura ce temperatura scade, aerul are o capacitate mai mica de a retine apa.

Punctul de roua este temperatura la care aerul retine toata apa pe care o poate retine si orice scadere suplimentara a temperaturii inseamna ca vaporii de apa din aer vor deveni roua sau inghet, in functie de faptul ca ingheata sau nu pe masura ce sunt eliberati din aer.

Acesta este motivul pentru care puteti avea temperaturi de inghet fara inghet daca nu va aflati sub punctul de roua. De asemenea, puteti obtine inghet pe sol chiar si atunci cand temperatura aerului este peste punctul de inghet.

Exista, de asemenea, o diferenta intre temperaturile de inghet si cele de inghet . Apa nu se transforma neaparat in gheata (ingheata) la 32 ° F (0 ° C) la temperaturi de inghet.

Pentru plante, punctul de inghet poate fi undeva in jur de 28 ° F (-2 ° C) , provocand ceea ce numim un inghet ucigator , dar este de obicei un inghet ucigator .

Doua treimi (66%) din suprafata terestra a Pamantului ajunge de obicei la temperaturi de inghet la un moment dat in fiecare an. Desi o mare parte din acestea sunt zone slab populate, cei mai multi dintre noi traiesc acolo unde inghetarea este posibila.

Vederea inghetului de pe sol sau a temperaturilor sub 32°F (0°C) ne spune ca intram pe un teritoriu riscant, dar acesti factori singuri nu duc la moartea plantelor. Intervalul de temperatura in care pot aparea daune este mult mai larg in functie de planta si de conditii.

Pentru unele plante tropicale, subtropicale si alte plante imature care nu sunt rezistente sau fragede, daunele au loc adesea inainte ca temperaturile sa ajunga atat de scazute, deoarece nu au barierele de protectie pe care le au plantele mai rezistente. Vedeti asta cu iubitorii de caldura precum rosiile si ardeii.

0 Shares
You May Also Like