Pregatiti-va pentru chirurgie orala: Ce trebuie sa stiti

0 Shares
0
0
0

Oamenii pot merge la dentist din diferite motive. Unii pot merge pentru a beneficia de un implant dentar, altii pot merge la dentist pentru a beneficia de o extractie dentara, in timp ce exista si situatii in care se impune chirurgia orala.

In continuarea acestui articol vom discuta despre chirurgia orala, pentru ca inainte sa ajungeti la clinica stomatologica Dentaline, sa aveti un bagaj de cunostinte bogat, in ceea ce priveste aceasta procedura.

Ce este chirurgia orala?

Chirurgia orala se refera la orice procedura chirurgicala efectuata in gura si maxilar, sau de jur imprejur, de obicei de catre un medic stomatolog care este instruit sa efectueze anumite tipuri de interventii chirurgicale orale.

Cate tipuri diferite de operatii orale exista?

Exista multe tipuri de operatii orale, inclusiv proceduri chirurgicale, cum ar fi o indepartare a dintilor sau un canal radicular. Unele interventii chirurgicale orale implica repozitionarea maxilarului.

In alte cazuri, chirurgia orala poate implica indepartarea unei tumori. Chirurgiile orale ar putea fi efectuate de oricare dintre mai multe tipuri diferite de specialisti stomatologici, inclusiv endodonti, parodonti si prostodonti.

Care sunt unele tipuri comune de chirurgie orala?

Unele dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale pentru dinti si maxilar includ:

  • Reconstructia osoasa ghidata
  • Extractiile dintilor compromisi;
  • Operatia de inserare a implantului dentar;
  • Chirurgie maxilo-faciala;
  • Grefa osoasa;
  • Reparatia maxilarului si a dintilor in urma unei rani;
  • Rezectia apicala;
  • Obturarea canalelor radiculare;
  • Sinus lifting;
  • Despicarea crestei edentate sau bone splitting.

Cand as avea nevoie de o interventie chirurgicala orala?

Pentru procedurile de dinti si maxilar care depasesc expertiza unui stomatolog general, este posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala orala. In cazul in care dintii sunt afectati, de exemplu, indepartarea lor poate solicita sa vedeti un chirurg oral.

Daca suferiti de boala gingivala si trebuie sa aveti o grefa de gingie, veti fi trimis la un parodontist care efectueaza acele tipuri de interventii chirurgicale orale. In cazul in care aveti nevoie de o interventie chirurgicala orala, stomatologul general va va vorbi despre acest lucru si va va trimite la furnizorul potrivit.

Cum ma pregatesc pentru chirurgie orala?

Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala orala in acelasi mod in care ati face-o pentru orice procedura medicala serioasa, in functie de tipul de interventie. Si intotdeauna asigurati-va ca urmati indicatiile medicului dumneavoastra:

  • Incepeti sa va asigurati ca spatiul in care va intoarceti acasa este curat si ingrijit, astfel incat sa fiti confortabil cel putin cateva zile, daca este necesar.
  • Instalati-va patul astfel incat, daca este nevoie, sa va puteti aseza in mod inclinat.
  • Urmati instructiunile pre-chirurgie pe care vi le ofera chirurgul oral. De obicei, vi se va cere sa va abtineti de la a manca sau a bea ceva in cele 8-10 ore inainte de operatie.
  • Daca este necesar, aranjati transportul inapoi acasa. Vorbiti cu chirurgul oral despre ce anestezie veti primi. Unele tipuri de anestezie va pot inhiba capacitatea de a conduce. In functie de tipul de chirurgie orala pe care il aveti, este posibil sa aveti nevoie de administrarea unui anestezic. Daca aveti anestezie IV, veti avea nevoie de cineva care sa va conduca acasa.

Care sunt cateva aspecte importante ale recuperarii chirurgiei orale?

Recuperarea dumneavoastra chirurgicala orala are o importanta esentiala pentru rezultatele pe care le-ati discutat impreuna cu medicul. Nu fumati si nu beti alcool dupa finalizarea procedurii, dat fiind faptul ca atat tutunul cat si alcoolul va pot incetini procesul de vindecare.

Daca suferiti de umflaturi, folositi un pachet de gheata pentru a reduce inflamatia. In loc sa va spalati pe dinti, clatiti gura cu apa sarata la fiecare cateva ore pentru a ucide orice bacterie.

Aveti de-asemenea rabdare. In functie de tipul de interventie chirurgicala orala, recuperarea poate varia de la 48 de ore la 1 luna. Asigurati-va ca respectati indicatiile medicului.

Care sunt unele alimente bune pentru a le manca dupa o interventie chirurgicala orala?

Alimentele moi consumate la temperatura camerei sunt alimentele ideale pentru a fi consumate imediat dupa o interventie chirurgicala orala. Evitati sa consumati bauturi printr-un pai si nu consumati alimente tari, crocante.

Cum gasesc o clinica stomatologica buna?

In fiecare oras exista clinici stomatologice, insa pentru a face cea mai buna alegere, cereti sfatul cunostintelor care au avut nevoie de asemenea servicii medicale. Cautati de-asemenea recenzii online, pentru a afla parerea pacientilor despre serviciile de care au avut parte.

Daca de exemplu veti cauta informatii despre clinica stomatologica Dentaline, in mod evident veti descoperi doar pacienti multumiti de serviciile de care au avut parte.

Concluzie

Chirurgiile orale sunt comune si pot varia de la simple la complexe. Este important sa fiti pregatiti si sa va gestionati corect recuperarea.

Configurati-va spatiul de recuperare pentru un confort optim, asigurati-va ca ati aranjat ca cineva sa va conduca acasa si acordati-va cel putin 2 zile pentru a va vindeca. In acest timp, consumati alimente moi si clatiti-va regulat gura cu apa sarata.

0 Shares
You May Also Like