Pompa de caldura  – ce este, cum si la ce foloseste

0 Shares
0
0
0

Fiecare locuinta acumuleaza energie termica – in podea, pereti, mobila si asa mai departe. Treptat, caldura sau racoara este eliberata ulterior in aer. Este necesar sa existe o inertie termica pe cat se poate de constanta, oricare ar fi valoarea temperaturii din exterior. Acumularea calduriii din instalatia termica trebuie sa se realizeze in mod constant de asemenea, iar in acest sens ofera eficienta sporita nimeni altele decat binecunoscutele pompe de caldura.

Pompa de caldura si ce trebuie sa stii despre aceasta

Utilizeaza pompe de caldura cei care stiu dupa ce principiu functioneaza si cat sunt de avantajoase. Un astfel de sistem utilizeaza energie provenita din natura, fara a prezenta emisii de CO2, dar si fara a utiliza combustibili ca motorina, gazul sau lemnul. Le aleg in principal cei care stiu sa profite de tehnologie si sa se incalzeasca inteligent.

  • Modul de functionare al unei pompe de caldura

Sistemul extrage caldura din pamant pe timp de iarna sau din aer sau din apa. Ulterior, prin intermediul unui compresor pe care il are in dotarea interioara, respectivul agent frigorific este incalzit la o valoare de temperatura mai mare. Urmeaza apoi raspandirea caldurii in interior.

Pe timp de vara, lucrurile stau tocmai invers, ciclul fiind contrarul celui de pe timp de iarna. Asadar, pompa asigura in locuinta racoarea necesara pentru un confort termic optim. Se spune ca inima acestui dispozitiv este compresorul. Se masoara eficienta sa prin indicele COP. Este de preferat ca acesta sa fie cat de mare.

  • Modelul de pompa

Varietatea modelelor de pe piata ar putea pune cumparatorii in dificultate. In orice caz, este de preferat ca acestia sa se orienteze dupa acele modele care ofera siguranta ca nu emit radiatii sau noxe sau CO2.

Sunt o recomandare modelele de pe site-ul ecodrillforeje.ro pentru faptul ca vin insotite de o serie de avantaje care nu ar trebui trecute cu vederea. Sunt cele logice, pe care orice pompe de caldura ar trebui sa le aiba integrate – lipsa cosului de fum, usurinta in instalarea si lipsa nevoii de a avea o autorizatie in acest sens.

In alegerea unei pompe care sa se plieze corespunzator pe nevoile utilizatorilor trebuie sa se tina cont de nivelul de consum – masurat in kW, de caldura generata – masurata in aceeasi unitate, dar si de spatiul pe care il ocupa. Prezinta avantajul ca nu are nevoie de o suprafata prea mare, astfel ca cei care deja au o camera pentru centrala o pot folosi in alte scopuri.

Sistemul constand in pompa de caldura poate prelua energia pe care o foloseste atat din energia eoliana, cat si din panouri fotovoltaice. Ambele sunt surse de energie curate si eficiente in ceea ce priveste functionarea unui astfel de dispozitiv.

  • Tipul pompei de caldura

Dupa cum era de asteptat de altfel, si acest sector a cunoscut o dezvoltare de amploare, tehnologia vizand in prezent aparitii din cele mai performante. Asadar, se gasesc in comert si in magazinele de specialitate pompe de caldura cu colectori orizontali sau cu colectori verticali.

Recomandarea mea este ca inainte de a te opri asupra unui anumit model, sa studiezi atent piata, respectiv sa te informezi cu privire la caracteristicile acestora si sa le raportezi la nevoile tale. Poti solicita si ajutorul unui specialist pentru a avea siguranta ca faci investitia corecta. Recomandarea mea de magazin este site-ul ecodrillforaje.ro – gasesti aici optiuni diversificate, la preturi echitabile.

0 Shares
You May Also Like