Pernele clasice sau pernele memory?

Pernele clasice sau pernele memory?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a oferi un raspuns la aceasta intrebare, este important de observat care sunt particularitatile acestor doua tipuri de perne si ce avantaje si dezavantaje prezinta fiecare dintre ele. Despre pernele clasice se stiu mai multe, in timp ce pernele din spuma de memorie, fiind un concept moderne, reprezinta o necunoscuta pentru multi oameni.

In primul rand, din ce sunt realizate pernele cu spuma de memorie si cele clasice, din pene sau puf? Pernele cu spuma de memorie sunt facute dintr-un material viscoelastic care se inmoaie usor la contactul cu caldura si se modeleaza cu usurinta in functie de modul in care este exercitata presiunea corpului asupra lui.

Pernele din pene sau puf, asa cum arata si denumirea lor, sunt realizate din pene de rata, gaste sau alte pasari de apa, respectiv cu puf luat din stratul mai moale si mai subtire al penelor acestor pasari. A doua varianta, cea a pernelor cu puf, este o varianta mai moale a pernelor clasice din perspectiva materialelor utilizate.

Printre numeroasele beneficii pe care le prezinta pernele cu spuma de memorie se numara faptul ca reduc presiunea si ofera un sprijin personalizat in functie de nevoile individuale ale fiecaruia.

Acestea sprijina capul si gatul, sunt hipoalergenice, fiind astfel recomandate pentru persoanele care sufera de alergii, ofera un sprijin de lunga durata si reduc sforaitul si apneea in somn.

De asemenea, acestea ajuta la calmarea durerilor de spate, incurajand alinierea naturala a coloanei vertebrale si asigurand amortizarea presiunii in punctele sensibile. Aceste perne memory ofera echilibrul potrivit intre confort si sprijin, ajutand la usurarea tensiunii de la nivelul gatului si coloanei vertebrale.

Dintre avantajele pernelor clasice din pene sau puf pot fi amintite faptul ca sunt usoare si moi si respira foarte bine, ajutand la evitarea supraincalzirii in timpul somnului, respectiv la evitarea transpiratiei in zona capului si gatului.

Cu toate acestea, pernele clasice nu ofera acelasi sprijin pe care il ofera pernele memory, putand aparea dureri la nivelul gatului, umerilor sau spatelui, nu sunt potrivite pentru persoanele care sufera de alergii, deoarece praful se acumuleaza cu usurinta in interiorul acestora si este aproape de la sine inteles ca acestea sunt realizate din produse de origine animala, ceea ce nu este un aspect favorabil pentru vegani sau pentru cei preocupati de utilizarea produselor de origine animala.

De asemenea, pentru a-si mentine forma, pernele clasice necesita ingrijire regulata pentru a evita aglomerarea penelor sau pufului in anumite portiuni, dar si pentru a evita neplacerile legate de deranjarea si iesirea lor din materialul care le imbraca.

Asadar, ambele tipuri de perne prezinta avantajele si dezavantajele lor, insa important este sa iei in calcul preferintele si nevoile personale inainte de a face o achizitie in acest sens. Tine cont de capacitatea lor de a oferi sprijinul necesar, de durabilitatea lor in timp, de problemele de sanatate pe care le ai, de fermitatea dorita, precum si de temperatura pe care vrei sa o resimti la nivelul capului atunci cand dormi. Doar astfel poti face alegerea potrivita a unei perne perfecte.

Trebuie sa va ganditi la toti factorii care va influenteaza somnul, de la stresul la locul de munca, responsabilitatile familiale, provocari neasteptate ce pot aparea pe parcursul zilei. Calitatea somnului poate fii un factor determinant pentru a trece cu bine peste o zi incarcata si a avea suficienta energie sa depasiti orice problema.

Desi nu puteti controla factorii care  nu va ofera un somn linistit, puteti, pe de alta parte, sa adaugati calitate somnului prin alegerea pernei sau a saltelei sau puteti adopta anumite obiceiuri pentru a avea un somn calitativ.

Un obicei bun si usor de respectat este setarea unui program de somn. Alocati somnului intre sapte si zece ore. Desi, in majoritatea cazurilor opt ore de somn sunt suficiente, sunt zile in care corpul are nevoie de mai multa odihna. Ora de culcare trebuie respectata cu strictete pentru a obisnui corpul cu un ritm anume. Daca nu reusiti sa adormiti in maximum 30 de minute trebuie sa va limpeziti mintea cu activitati relxante precum cititul sau sa ascultati muzica de relaxare.

Un alt factor de care trebuie sa tinem cont este dieta, ce si mai ales cand si unde mancam. Nu trebuie sa ne culcam atunci cand suntem flamanzi sau prea satui. Aceste doua aspecte sunt factori stresanti pentru corp iar somnul nu este linistit si odihnitor.

Bauturile energizante, nicotina, alcoolul au efecte ce dureaza multe ore si influenteaza in mod negativ somnul. Daca alcoolul provoaca, in prima faza, stare de somnolenta, acesta perturba somnul mai tarziu in noapte.

Dormitorul dumneavoastra trebuie sa fie un mediu placut, sa fie in armonie si sa va dea o senzatie de bine. Daca lumina influenteaza energia, intunericul produce in corp anumite reactii chimice care induc starea de somnolenta, este deci potrivita folosirea nunatelor intunecate.

Lumina prea puternica a ecranelor televizoarelor este un factor stresant pentru ochi, evitati deci utilizarea acestora pe o perioada lunga sau  chiar inainte de culcare. Sportul si activitatile fizice,  gestionarea grijilor si a stresului sunt factori la fel de importanti si afecteaza in mod direct calitatea somnului.

Ca un rezumat al celor prezentate mai sus, fiecare persoana trebuie sa isi gaseasca echilibrul pentru a avea un somn de calitate si deci o viata energica.

0 Shares
You May Also Like