One Plus 7 Pro – primele impresii

One Plus 7 Pro – primele impresii

0 Shares
0
0
0

OnePlus 7 Pro este cel mai mare, cel mai rapid si cel mai scump dispozitiv pe care compania l-a oferit vreodata. Afisajul edge-to-edge inlocuieste notch-ul cu o camera pentru selfie mecanica cu auto-pop-up si vine cu noul display de 90Hz cu rezolutie ridicata, care arata fantastic.

Dispozitivele OnePlus au in mod obisnuit clienti care doresc cea mai buna experienta la cel mai mic pret. Cel mai recent produs de la OnePlus reprezinta o concurenta solida pentru competitie, in materie de preturi si performanta, dar nu este dotat cu tot ce putem gasi pe device-uri mai scumpe, precum Samsung Galaxy S10 Plus sau Huawei P30 Pro.

OnePlus lanseaza, de asemenea, un OnePlus 7 standard, desi nu in S.U.A., si aceasta ar putea fi o optiune mai buna pentru persoanele care acorda prioritate vietii bateriilor si nu ecranului sau ansamblului de camere triple. Modelul standard este substantial mai ieftin decat OnePlus 7 Pro, asa ca daca ti-a placut forma lui OnePlus 6T, vei gasi specificatii actualizate cu un design asemanator si la un pret rezonabil.

Ce e in cutie

• Warp Charge 30 (30W) – incarcator cu capabilitati de incarcare rapid
• Cablu Red OnePlus – USB-A la USB-C
• Carcasa de protectie transparenta

OnePlus 7 Pro vine cu incarcatorul proprietar al companiei si anume Warp Charge 30. Este un incarcator voluminos care poate asigura 30W de putere, pentru incarcare rapida. Acesta nu incarca la fel de repede ca si acumulatorul de 40W SuperCharger de la Huawei, dar se apropie de performantele acestuia. Cand conectati telefonul, veti vedea o animatie speciala.

Telefonul vine, de asemenea, cu o carcasa din TPU transparenta.

Dimensiuni generale
• 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
• 206g
• Fara notch
• Display curbat
• Camera de tip pop-up
• Difuzoare stereo

OnePlus isi imbunatateste designul de aproximativ doua ori pe an si a facut acest lucru in ultimii cinci ani. Am eticheta OnePlus 7 ca fiind o capodopera la nivel de design in ceea ce priveste smartphone-urile companiei. Atat Samsung cat si Huawei folosesc muchii curbate pe dispozitivele lor de top si desi ecranele mai mari si muchiile curbate adauga cu siguranta un aspect si un feeling premium, exista un punct de la care ecranele se simt prea mari.

OnePlus 7 Pro are un afisaj de 6,67 inci, care este excelent pentru consumul de materiale media, dar nu se poate folosi cu o singura mana. Cred ca OnePlus ar fi trebuit sa mentina dimensiunea corpului lui OnePlus 6T – sau chiar sa fi scazut acele dimensiuni, deoarece nu exista acel notch (breton) pe OnePlus 7 Pro. In schimb, OnePlus a ales alta stratagema.

OnePlus realizeaza acest design aproape fara margini, ascunzand aparatul de fotografiat selfie, intr-un mecanism de tip pop-up din partea superioara a dispozitivului. Mecanismul este destul de silentios si rapid si il puteti folosi chiar si pentru deblocarea fetei, acest lucru realizandu-se foarte rapid. OnePlus declara ca dureaza 0,53 secunde pentru camera sa iasa din carcasa si 0,65 secunde pentru a recunoaste fata, pentru deblocarea dispozitivului. La fel ca in cazul Oppo Find X, am gasit acest mecanism de deblocare, surprinzator de rapid si precis.

Camera de tip pop-up permite inglobarea unui display intr-adevar, foarte mare. Partea din spate a dispozitivului este realizata din aceeasi sticla folosita si la OnePlus 6T. Se simte mai mult ca metalul decat sticla la atingere, asa ca, in functie de preferintele tale, poti aprecia sau nu acest tip de suprafata. Telefonul este disponibil in doua culori la lansare, Nebula Blue si Mirror Gray, cu o culoare suplimentara – Almond care va fi disponibila in viitor. Culorile sunt clasice si subtile, insa daca istoria se repeta, ne asteptam ca OnePlus sa lanseze cateva noi culori, in urmatoarele cateva luni. OnePlus face unele dintre cele carcase de protectie 1st party de pe piata si asa cum majoritatea smartphone-urilor au nevoie de una, probabil ca veti dori sa utilizati o anumita protectie pentru ecran.

Modelul OnePlus 7 Pro dispune de o grila de difuzoare pe partea inferioara a dispozitivului, iar alta este incorporata in cadrul superior. OnePlus a reusit sa ascunda difuzorul de varf din creuzetul dintre rama de aluminiu si ecran si nu ocupa mult mai mult spatiu fizic decat cadrul propriu-zis. Acest lucru permite afisarea aproape perfecta a marginii, avand o margine foarte subtire in partea de jos.
In partea dreapta a cadrului, veti gasi butonul de alimentare si comutatorul fizic clasic de dezactivare a sunetului, iar in stanga veti gasi butoanele de volum.
In partea de jos a dispozitivului se afla si un port USB-C. In partea stanga a acestuia, veti gasi un slot cu doua cartele SIM, dar nu exista o extensie a cartelei Micro-SD in acest dispozitiv. Nu veti gasi nici mufa pentru casti standard – jack de 3.5mm.

Ecranul este realizat din sticla Gorilla Glass 5 si desi nu este cea mai noua sticla de pe piata, este foarte rezistenta.

Afisaj/display

• 6.67 inci
• Rezolutie de 3120 x 1.440 Quad HD +
• Raport de aspect 19,5: 9
• HDR10 / HDR + certificat
• 516ppi
• Afisaj AMOLED de 90 Hz

Cele mai multe dispozitive de tip flagship utilizeaza acum dispozitive OLED, iar OnePlus incearca sa-si restabileasca porecla de “Flagship Killer” cu un panou Samsung AMOLED de cea mai inalta calitate. Acest lucru permite afisarea permanenta (always on display) si performanta imbunatatita a bateriei in aplicatii cu moduri AMOLED. Exista o anumita magie in a avea doar pixelii necesari disponibili pentru a afisa informatii de notificare pe afisaj.

Ecranul imens de 90Hz este mai rapid si mai fluid decat al oricarui telefon OnePlus lansat inainte – dar trebuie sa fiti dispusi la un compromis in ceea ce priveste durata de viata a bateriei daca doriti sa il folositi la aceasta rata de refresh. Daca nu, il puteti folosi la 60 de hz, iar durata de viata a bateriei va creste.

Acesta nu este un ecran standard Samsung AMOLED, totusi. OnePlus utilizeaza un panou de 90 Hz in OnePlus 7 Pro, ceea ce inseamna ca animatiile si miscarea arata mai fluid decat ar fi pe un ecran de 60 Hz. Am vazut si alti producatori cum ar Razer, care au display-uri cu rata de refresh ridicata, dar Razer a optat pentru un panou LCD, in timp ceOnePlus a ales tehnologia AMOLED. OnePlus 7 Pro nu va forta aplicatiile sa ruleze la 90Hz, dar aplicatiile si animatiile care accepta 90Hz vor parea mult mai fluente decat ar fi pe un telefon cu o rata de reimprospatare mai lenta.

0 Shares
You May Also Like