Obloanele rulante din aluminiu: bine protejate din toate punctele de vedere

Obloanele rulante din aluminiu: bine protejate din toate punctele de vedere

0 Shares
0
0
0

Fie ca este vorba de ploaie, de lumina puternica a soarelui, de inghet sau de zapada, rulouri exterioare din aluminiu batant este expus la o mare varietate de conditii meteorologice, care pot varia de la o extrema la alta. Pe langa design, materialul joaca, de asemenea, un rol decisiv. Aluminiul s-a dovedit a fi un material dovedit in constructia de obloane rulante.

Durabilitatea si stabilitatea sunt doar doua dintre avantajele care vorbesc in favoarea unui oblon rulant din aluminiu. Cititi aici mai multe despre avantajele acestui material si aflati cand merita sa alegeti un oblon rulant din aluminiu.

Aluminiul: un material cu proprietati speciale

Pe langa plastic, aluminiul este un material foarte popular pentru rulouri exterioare din aluminiu batant: robust, durabil si extrem de rezistent la intemperii. Chiar si dupa ani de zile de utilizare in aer liber, in conditii de utilizare intensa si conditii meteorologice extreme, un oblon rulant din aluminiu isi pastreaza aspectul.

In timp ce panourile de oblon rulant din plastic ieftin se pot deforma sau se pot decolora pe timp de vara foarte cald, aluminiul prelucrat de inalta calitate isi pastreaza promisiunea: forma si culoarea.  Datorita rezistentei si stabilitatii sale ridicate, un oblon rulant din aluminiu, pe langa functia sa de intimitate si de protectie solara, este adesea folosit si pentru o protectie sporita impotriva hotilor. In comparatie cu otelul, aluminiul puncteaza aici cu o greutate proprie considerabil mai mica.

Obloane rulante din aluminiu pentru rezistenta la efractie

Usile si ferestrele sunt adesea cea mai usoara cale prin care hotii au acces in casa. Pentru a preveni acest lucru, rulouri exterioare din aluminiu batant pot reprezenta o buna crestere a securitatii. Aluminiul si-a dovedit utilitatea si in acest context. Aliajele de aluminiu de inalta calitate, cu grosimi stabile ale peretilor si acoperiri groase de lacuri rezistente la intemperii garanteaza consumatorilor o calitate ridicata. Spumarea cu poliuretan pe partea interioara a lamelelor confera o stabilitate suplimentara si sprijina, de asemenea, izolarea fonica.

Astfel de produse inovatoare cu spumare dura speciala asigura protectie si siguranta maxima. Aceasta este clasa superioara de rezistenta la efractie. In combinatie cu aluminiul permanent rezistent la coroziune si 100% reciclabil, acest oblon rulant este un produs complet sigur, durabil si ecologic.

Protectie impotriva zgomotului: Mai putin zgomot

O buna izolare fonica este un alt aspect important pentru proprietarii de cladiri atunci cand aleg sistemul de rulouri exterioare din aluminiu batant potrivit, pentru a evita sursele de deranj si zgomotele nedorite din exterior. Daca lamelele rulouri exterioare din aluminiu batant din aluminiu sunt spumate din interior cu poliuretan, un plastic sau o rasina sintetica, asa cum s-a mentionat deja in sectiunea anterioara “Rezistenta la efractie”, acest lucru contribuie in mod durabil la o izolare fonica eficienta.

De altfel, distanta dintre perdeaua oblonului rulant si fereastra joaca un rol la fel de decisiv: daca aceasta este prea mica, sunetul poate fi chiar amplificat de oblonul rulant. Prin urmare, pentru o buna izolare fonica este si mai important ca atat fereastra, cat si oblonul rulant sa poata vibra independent unul de celalalt (asa-numitul efect de perete dublu).

De ce este important sa iti protejez interioarele de soare?

Lumina naturala este una dintre cele mai atragatoare caracteristici ale interiorului casei tale. Poate face camerele sa para mai spatioase, scoate in evidenta culorile decorului si ofera diferite niveluri de lumina pe parcursul zilei. Fie ca esti un trezator devreme caruia ii place sa priveasca rasaritul soarelui sau iti place sa te relaxezi in lumina serii, lumina naturala poate fi reconfortanta.

Dar un dezavantaj al atat de multa lumina solara care straluceste in spatiile interioare este efectul razelor UV asupra tesaturilor de mobilier. Lumina soarelui estompeaza culorile stralucitoare ale covoarelor, canapelelor, scaunelor si altor piese de mobilier care nu sunt din piele sau altfel protejate de soare. Utilizati aceste sfaturi de mai jos pentru a afla cum sa protejati mobilierul de daunele solare.

Da, soarele poate deteriora mobilierul. Razele UV de la soare pot estompa culorile stralucitoare in timp si pot provoca, de asemenea, deteriorarea lemnului, provocand uneori o decolorare permanenta. Lumina UV poate fie estompa, fie intuneca mobilierul din lemn, in functie de tipul de lemn, asa ca este important sa ne gandim la amplasarea mobilierului in incaperile care primesc multa lumina naturala.

Decorarea camerei de zi, a bucatariei si a zonei de luat masa cu tratamente pentru ferestre poate fi o modalitate eficienta de a pastra putin lumina soarelui si de a proteja mobilierul de daunele solare.

Cu toate acestea, pentru ca aceasta metoda sa fie cea mai eficienta, aproape 100% din fereastra trebuie sa fie acoperita, iar acest lucru nu este fezabil pentru multe camere, mai ales cand doriti sa lasati putina lumina. Unele optiuni de tratare a ferestrelor va ofera control asupra cantitatii de lumina care intra in camera. Optiunile includ:

  • Jaluzelele care va permit sa schimbati unghiul lamelelor si sa ridicati si sa coborati nivelul acestora
  • Umbrele care blocheaza soarele din jumatatea superioara a ferestrei, dar permit luminii sa treaca prin jumatatea inferioara
  • Perdele pana la fereastra sau pana la podea, care pot fi inchise sau deschise pentru a regla nivelul de lumina de intrare

Acest sfat poate parea evident, dar pastrarea mobilierului departe de lumina directa a soarelui este, in primul rand, una dintre cele mai bune modalitati de a le pastra starea si culoarea. Incercati sa plasati piese mai valoroase in zone umbrite ale camerei, departe de ferestre si luminatoare.

0 Shares
You May Also Like