Dezvoltari tehnologice recente in industria smartphone

Dezvoltari tehnologice recente in industria smartphone

0 Shares
0
0
0

In 2013, compania FairPhone a lansat primul smartphone de tip “social-etic”, la London Design Festival, pentru a incerca sa rezolve anumite probleme legate de sourcing-ul materialelor folosite la producerea smartphone-urilor. Esti interesat de un service Gsm Bucuresti bun si la preturi fara concurenta? Intra pe Service-gsm-bucuresti.ro!

La sfarsitul anului 2013, cei de la QSAlpha au inceput productia unui smartphone conceput in intregime pentru o securitate avansata, avand inglobate tehnici avansate de criptare si protectie a identitatii.

In Decembrie 2013, primele smartphone-uri aparute la nivel global, ce foloseau tehnologie OLED cu ecran curbat, au fost introduse pe piata de retail, o data cu lansarea si punerea in vanzare a lui Samsung Galaxy Round si a modelelor LG Flex. Ca urmare a acestei lansari, in 2014 au aparut noi modele cu ecrane ce se pot indoi, de la Samsung.

La inceputul anului 2014, smartphone-urile de top au inceput sa foloseasca rezolutii Quad HD pentru display-uri, adica 2k sau 2560×1440 pixeli reali, pe dimensiuni de 5.5 inch, cu pana la 534 ppi, densitatea de pixeli pe ecran.

Primele device-uri care ne-au incantat la propriu cu astfel de display-uri avansate, au fost cele din seria LG G3, cu imbunatatirile semnificative aduse in plus, fata de Apple Retina Display. Rezolutia Quad HD mai este folosita si la televizoarele de inalta definitie dar si la monitoarele pentru computere. Numarul de ppi (pixels per inch) la acestea insa, este mult mai mic, cu valori intre 100 si 110 ppi sau chiar si mai putin, in unele cazuri.

Incepand din 2014, retelele wi-fi au inceput sa fie folosite in mod extensiv pe mai toate tipurile de smartphone, aparand si chipset-uri noi pentru wi-fi, cu performanta ridicata si viteze de download/upload comparabile cu retelele pe fir.

Smartphone-urile au inceput sa fie din ce in ce mai integrate cu tipurile de folosire din viata de zi cu zi, cu alte cuvinte acestea au inceput sa fie folosite in activitati in care cu ani in urma, nici nu se putea banui ca ai putea folosi un smartphone (de exemplu la calcularea dietei si urmarirea unei strategii a acesteia pe o perioada de saptamani sau chiar luni). Mai mult decat atat, cartile de credit, platile mobile si conceptul de “mobile banking” sunt integrate toate in ziua de astazi, in interiorul propriului smartphone, ca un fel de “Deus ex Machina” ce lucreaza la interior si apare ori de cate ori ai nevoie de ceva, rezolvand situatia.

Incepand cu anul 2013, s-a acordat o deosebita atentie si rezistentei smartphone-urilor la diferiti factori de mediu, in principal la praf si la contactul cu apa (unele dintre acestea fiind complet waterproof). Primele modele cu astfel de capabilitati au fost cele de tip mainstream-high-end ca de exemplu: Sony Xperia Z, Sony Xperia Z3 si Samsung Galaxy S5.

LG a inceput sa introduca laserul, ca element asistent al functiei de autofocus, pe modelele high-end, incepand cu G3.

Senzorii foto de pe smartphone s-au marit considerabil, depasind in unele cazuri 20 de megapixeli, devenind astfel, adevarate aparate de fotografiat.

0 Shares
You May Also Like