Despre alegerea unei huse potrivite pentru telefon

0 Shares
0
0
0

Nu trece o saptamana fara sa iti scapi telefonul din mana? Uiti prea des sa il asezi bine in buzunar si iti cade din masina ori la iesirea din casa? Ai zeci de zgarieturi fine pe spatele smartphoneului si nu stii de unde au aparut?

Ai vrea ca intr-un an sa iti schimbi telefonul insa iti este frica de faptul ca nimeni nu iti va cumpara vechiul telefon datorita modului in care acesta arata? Nu acorzi nici macar o secunda ingrijirii telefonului chiar daca este murdar, plin de praf sau de amprente?

Daca raspunsul la mare parte din aceste intrebari este afirmativ, atunci s-ar putea sa ai nevoie de o husa (sau de o carcasa ce sa iti acopere mai bine fata, spatele si marginile telefonului tau). Dar chiar si asa, problema ta este pe departe de a fi rezolvata.

Cum poti insa sa alegi ce ti se potriveste? Cum poti sa stii de ce are nevoie telefonul tau? Te vei obisnui cu noua husa sau iti va face viata prea dificila datorita schimbarilor pe care trebuie sa le faci in modul de utilizare al telefonului?

O vei agata sau o vei gasi extrem de incomoda? Iti va impiedica accesul la camera, la mufele de incarcare sau la jack-ul audio? Cat de mult costa o husa cu adevarat buna, rezistenta si eleganta?

Dupa cum vedem, nedumeririle se tin lant. Daca intram intr-un magazin de telefonie mobila sau de accesorii pentru telefoane, mai mult decat sigur vom fi dezamagiti. Ni se vor oferi produse dintr-o gama fie prea ieftina, fie prea piperata ca pret. Vom vedea ambalaje frumoase, insa nu vom putea testa telefonul in noua husa (sau cel putin nu pentru o zi intreaga).

Conteaza materialul din care este facuta husa? Conteaza modul in care aceasta se monteaza/se demonteaza? Grosimea si dimensiunile ei sunt importante? Ori brandul? Sunt intotdeauna produsele originale cele mai bune de pe piata?

Este greu sa dai (sau sa primesti un raspuns simplu) – adevarul sta foarte adesea la mijloc, ca in orice achizitie. Din experienta, poti sa vezi ca unele huse telefoane produse de branduri mai putin cunoscute sunt foarte durabile.

Pretul poate fi undeva la mijloc, insa calitatea este vizibila. Orice sclipici s-ar putea sa te incurce, mai mult decat sa te ajute. Bumperele laterale (precum cele pentru iPhone sau Galaxy) au un rol limitat.

Carcasele din silicon pot sa se umple foarte usor de scame, praf sau mizerie. Mai mult de atat, la fel ca cele din cauciuc deschis la culoare, pot prelua cu usurinta culoarea buzunarelor tale (daca acolo tii telefonul) sau se pot decolora prin frecarea cu mana sau cu materialele textile.

Altele, pot sa impiedice aerisirea telefonului tau si sa izoleze termic zona bateriei – facand ca bateria sa se supraincalzeaza si in timp sa slabeasca.

Cateva sfaturi scurte ar putea fi: studiaza parerile oamenilor legate de tipul si modelul de husa pe care il preferi; tine cont de indicatiile producatorului telefonului tau; alege sa iti incarci telefonul fara a fi in husa. Si indiferent de ce mod de protectie utilizezi, nu uita: paza buna trece primejdia rea (altfel spus, incearca sa previi orice accident sau incident ce ar putea deteriora telefonul).

0 Shares
You May Also Like