De ce este mai bine pentru batrani sa traiasca intr-un azil?

De ce este mai bine pentru batrani sa traiasca intr-un azil?

0 Shares
0
0
0

Se spune ca bunicii isi iubesc mai mult nepotii decat copiii, iar acest lucru cu siguranta este adevarat, in cazul acelor oameni varstnici care se pot bucura de clipe petrecute alaturi de familie si de nepoti.

Exista seniori care isi scot nepotii in parc, care ii duc la plimbare sau la gradinita si care adora sa petreaca timpul alaturi de cei mici. Pentru acestia, cu siguranta batranetea este o etapa frumoasa a vietii.

Pentru foarte multi oameni aflati insa in aceasta etapa a vietii, batranetea este o adevarata povara, dat fiind faptul ca nu au copii si nepoti sau alte rude, astfel incat se zbat in singuratate.

O solutie pentru acesti seniori ar fi aceea de a alege sa isi petreaca tot restul zilelor intr-un camin de batrani. Pe site-ul https://www.senior-center.ro, pot fi gasite conditiile de trai dintr-un azil de batrani, iar acestia au acolo toate conditiile pentru o viata linistita si lipsita de griji.

Incepand de la haine curate in fiecare zi si pana la cele trei mese principale ale zilei, seniorii se pot bucura de alte beneficii, precum participarea la tot felul de activitati, primirea medicamentelor conform recomandarilor medicilor, etc. In plus, acestia pot socializa cu alte persoane de aceiasi varsta si pot depana amintiri.

In plus, intr-un astfel de camin de batrani, pot fi internati chiar si seniorii care sufera de Alzheimer. Iata in continuare ce este aceasta afectiune:

Ce este boala Alzheimer?

Boala Alzheimer este o tulburare ireversibila, progresiva a creierului, care distruge incet abilitatile de memorie si gandire si, in cele din urma, capacitatea de a indeplini cele mai simple sarcini.

La majoritatea persoanelor cu boala – cei cu tip de debut tardiv – simptomele apar pentru prima data la mijlocul anilor ’60. Alzheimerul la inceputul timpului apare intre 30 de ani si mijlocul anilor 60 si este foarte rar. Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa la adultii in varsta.

Boala poarta numele Dr. Alois Alzheimer. In 1906, Dr. Alzheimer a observat modificari ale tesutului cerebral al unei femei care a murit de o boala psihica neobisnuita. Simptomele ei includeau pierderea memoriei, probleme de limbaj si comportament imprevizibil.

Dupa ce a murit, el i-a examinat creierul si a gasit multe aglomeratii anormale (numite acum placi amiloide) si manunchiuri de fibre (acum numite neurofibrilare).

Aceste placi si incurcaturi in creier sunt inca considerate unele dintre principalele caracteristici ale bolii Alzheimer. O alta caracteristica este pierderea conexiunilor dintre celulele nervoase (neuroni) din creier.

Neuronii transmit mesaje intre diferite parti ale creierului si din creier catre muschii si organele din corp. Multe alte modificari complexe ale creierului sunt considerate sa joace un rol si in Alzheimer.

Aceasta deteriorare pare sa aiba loc initial in hipocamp, partea creierului esentiala in formarea amintirilor. Pe masura ce neuronii mor, alte parti ale creierului sunt afectate. Pana la stadiul final al Alzheimerului, afectarile sunt raspandite, iar tesutul creierului s-a micsorat semnificativ.

Cum arata boala Alzheimer?

Problemele de memorie sunt de obicei unul dintre primele semne ale Alzheimer, desi simptomele initiale pot varia de la o persoana la alta. O scadere a altor aspecte ale gandirii, cum ar fi gasirea cuvintelor potrivite, problemele vizuale / spatiale si rationamentul sau judecata afectata, pot semnala de asemenea etapele timpurii ale bolii Alzheimer.

Insuficienta cognitiva usoara (MCI) este o afectiune care poate fi un semn precoce al Alzheimer, dar nu toti cei cu MCI vor dezvolta boala.

Cat timp poate trai o persoana cu boala Alzheimer?

Timpul de la diagnostic pana la moarte variaza – cu cel putin 3 sau 4 ani daca persoana are mai mult de 80 de ani cand este diagnosticata, pana la 10 sau mai multi ani, daca persoana este mai tanara.

Boala Alzheimer este in prezent clasata ca a sasea principala cauza de deces in Statele Unite, dar estimarile recente indica faptul ca tulburarea poate fi pe locul trei, chiar in spatele bolilor de inima si a cancerului, ca o cauza de deces pentru persoanele in varsta.

De-asemenea, la nivel mondial, foarte multe persoana varstnice isi pierd viata datorita acestei afectiuni. Desi tratamentul poate ajuta la gestionarea simptomelor la unii oameni, in prezent nu exista leac pentru aceasta boala devastatoare.

Persoanele cu Alzheimer au probleme in a face lucruri cotidiene precum conducerea unei masini, gatitul unei mese sau plata facturilor. Acestia pot pune aceleasi intrebari de mai multe ori, pot sa se piarda usor, pot de-asemenea sa piarda lucrurile sau sa le puna in locuri ciudate si sa gaseasca chiar si lucruri simple confuze. Pe masura ce boala progreseaza, unele persoane devin ingrijorate, furioase sau violente.

Tinand cont de aceste detalii, este cat se poate de firesc ca persoanele care sufera de aceasta afectiune, sa fie internate in camine de batrani, iar dupa cum se poate vedea si pe site-ul https://www.senior-center.ro, conditiile de viata dintr-un asemenea azil, sunt mai mult decat decente, dat fiind faptul ca seniorilor nu le lipseste nimic.

0 Shares
You May Also Like